reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
witajcie - Mikołaj z tatą i dziadkiem nad morzem na coniedzielnym spacerku, a ja zaglądam na BB i juz nadrobiłam co napisałyscie.

Sprawa przedszkoli bardzo mnie interesuje bo juz szukamy, i tez słyszałam o tym ze dziecko na 1 .09 musi mieć skończone 3 latka, mój mąż sie dopytywał jak oni to sprawdzają to babeczka powiedziała ze ich interesuje to co się napisze na karcie zgłoszeniowej , w takim układzie Mikołaj będzie miał skończone 3 latka, bo napiszemy datę 31 sierpień.

a poza tym już wam pisałam ze u nas to jesszcze nie wiedza co z kartami , bo moze będzie to elektroniczne logowanie. Przedszkola państwowe sa bardzo przepełnione a prywatne za drogie jak dla mnie.

Z obiadkiem to nie przesadzam Mikołaj zjada albo zupę albo drugie, jednego dnia to a drugiego coś innego.

Kasiek duzo zdrowia zycze a jakie miałaś objawy, że się dowiedziałaś o tym serduszku?

Hej Kobietki. :-)
Witam po długim czasie jakoś nigdy mi nie starczyło czasu żeby sie odezwać - za co bardzo przepraszam. Jak usiadłam i zaczęłam czytać co u Was to zawsze coś a najczęściej ktoś ;-) mnie wywoływał sprzed kompa. Dlatego teraz się witam a za chwilkę będę nadrabiać zaległości. U nas w porządku dzieciaki zdrowe, teraz śpią - hurra bo ostatnio z tym zasypianiem różnie bywało ;-) jak nie jedno to drugie nie chciało i tak to...
Zaglądałam do galeryjki dzieciaki cudne jak zwykle.
dobra lecę czytać imam nadzieję że się jeszcze odezwę ;-)

Co do przedszkoli to z tego co pamiętam jeśli dziecko ma skończone 2,5 roku to może chodzić do przedszkola - oczywiście o ile jest miejsce w grupie. W każdym razie w moim tak było i miałam w grupie dzieci z młodszego rocznika.
Teraz siedzę i buszuję po stronach przedszkoli ale na razie nie ma nic o rekrutacji. No i ciężki wybór nas czeka bo możemy złożyć podanie tylko do jednego. Awaryjnie chcę zapisać Natalkę do "Przedszkola Leśnego" bo mamy najbliżej.

Dzień dobry
Męczący weekend miałam ;-)
A wczoraj Natalia była na balu przebierańców, dzisiaj rano, tuż po obudzeniu powiedziała, że jak będzie znowu bal to pójdzie :-)

Dzień dobry!
W końcu dzisiaj się wyspałam! W weekend mieliśmy kolejnych gości, a Oli dwóch kolegów do zabaw! Nie miałam dziecka :-D Cisza zapadła tylko na moment, kiedy na stół wjechały lody ;-)

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie zupek, Oli ostatnio dopomina się o nie i nie wiedziałam czy to kwestia wieku, czy babcinych rytuałów.

Mała witaj! ojojoj nie fajnie masz z tym urlopem! Mam nadzieje, że chociaż w te 3 dni odpoczniesz trochę!

No proszę i Anna i Luszka wpadły! Zaglądajcie częściej! Koniecznie!

Magdusiek za kogo Natalka była przebrana? Może jakąś fotkę wrzuciłabyś?

Doxa - Natalia miała rózowa spódniczkę z tiulu i taki kostium z falbanką, a do tego skrzydełka, na jej rozmiar słabo się kupuje przebrania, a nie miałam czasu kombinowac z domowych rzeczy itd. Starsze dzieci były głownie poprzebierane za królewny, jedna mała dziewczynka za pszczółkę i jedna miała chyba być czerwonym kapturkiem, ale tak sobie wyszło. Był tez męski aniołek, jedna pilotka w kombinezonie i dzieci w normalnycn ubraniach.

Witam.
Doxa my też mieliśmy gości-teściowie sie do nas wybrali. Teraz następuje powrót do równowagi ;-) pt."nie wszystko musi być komentowane brawami i półgodzinnymi ochami-achami";-)
Teraz zbieramy sie na spacerek
to do... później :-)

Magdusiek no to ślicznie Natalka wyglądała!
Najbardziej lubię "normalnie ubranych" na balach przebierańców, czy to dla dzieci, czy dla dorosłych :-(

reklama
Do góry