reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

Vertigo - nie zgadzam się! Zależy jak są zrobione. Miałam akryle, nosiłam długo bardzo i nie było widac. Zrezygnowałam po Natalce, bo non stop któregoś zwalałam składajac wozek itd, i teraz już nie robiłam, dzięki odżywcze polecanej przez Doxę.
Ale serio nie było widać, szczególnie przed urodzeniem Natalki kiedy dość regularnie uzupełniałam i regularnie chodziłam na korektę. Póxniej już tylko korekta raz na jakiś czas węc siłą rzeczy było widac róznicę w długości gdy część połamałam,a części nie( ja jstem straszna noga i manicuru z zasady nie robię sama, bo to sie mija z celem).
Fakt, ze rzadko która pani umie zrobić dobrze.
A do zelowych chyba trzeba mieć swoje dośc długie, nie?

reklama
Swoje raczej dlugie trzeba miec, ale mnie chodzilo o efekt koncowy, zeby nie miec strasznie dlugich. Jolik alez Tymus przytojny:-) i bardzo do Ciebie podobny:tak:

piluje na krotko + bardzo dokladnie usuwa skorki- co czynie sama, w obawie przed infekcja. jak sie nie spiluje na krotko to french niefajnie wychodzi.

Doxa, ja mam dopiero drugi raz- wczesniej tez mi z tym bylo dobrze. ale moje sie rozdwajaja... wiec cos trzeba bylo zrobic

magdusiek, akryle widzialam u kolezanek i tragedia!

Vertigo - ja piłowac niestety nie umiem :-) Ciemięga jestem i tyle. a faktycznie mało które ładnie wyglądają, musi być dobra pani, która położy bardzo cieniutka warstwę i nie przegnie z długością. Ja miałam dośc krótkie.

Vertigo ale Ty piszesz zeby pilowac i skorki ale jak sie chce miec tipsy, ale Mala mozna jeszcze zamiast tipsow swoje w zel. A skorek nigdy bym nie dala obrabiac, moja bratowa miala za bardzi spilowany paznokiec przy skorce i poznieu zaczelo sie cos dziac. a jak brzydko wygladal paznokiec, jaknby miala jakas grzybice.

oooo.... widze, ze temacik pazurkow... :-)

ja sobie tez postanowilam walnac, moze sie odwyczaje od pakowania do japy... ;-)
...moja chrzesnica sobie zrobila na wakacje, bo u nas to ssanie to rodzinne... zelowe ma, na obgryzione, slicznie wyglada, b. naturalnie, krociutko ma przypilowane i pomalowane polprzezroczystym lakierem bez ozdob, gdyby kto nie wiedzial to wygladaja jak wlasne... i ja tez takie chce... ;-)

reklama
Vertigo na rozdwajające paznokcie polecam odżywkę :-) Jest rewelacyjna, Magdusiek też już ją stosuje i przestała robić sobie paznokcie - ba nawet statnio chciala, ale "manikiurzystka" swierdziła że wzmocniły się jej własne więc nie będzie nakładać sztucznych.
A skórki daję sobie robić już od wielu lat i jeszcze nic się nie wydarzyło (osobiście preferuję usuwanie - nie odpychanie - lecz usuwanie skórek płynem, ale mało która pani umie to dobrze zrobić).

Do góry