reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

No prosze, człowiek wraca po fitnessie, a tu takie wieści!
Luszka - serdecznie gratuluje i witam Adasia. I ucałowania dla Natalki - starszej siostry :-)

reklama
Dzięki kochane :-)
Doxa Natka w miarę dobrze zniosła rozstanie zwłaszcza pierwsze dni ale była z moją siostrą która uwielbia. Gorzej ze mną-pierwszego dnia zanim urodziłam to misie dosłownie płakać chciało. A później jak były odwiedziny to wpuścić do szpitala jej nie chcieli. Raz sie udało chwilkę wybłagać bo miałam pojedynczy pokój, ale później musiałam do nich schodzić.
Co do porodu to szybko poszło rzeczywiście. ;-) W poniedziałek rano sie zgłosiłam na kontrolę na izbę przyjęć żeby zrobić zapis a że słabiej czułam ruchy od niedzieli zostawili mnie na patologii żeby na drugi dzień zrobić test oxytocynowy. Od razu nie zrobili bo wszystkie sale porodowe były zajęte. Na patologii przeważnie robiłam sobie spacerki po korytarzu i po schodach ;-) żeby trochę ruszyło bo nie chciałam tam siedzieć długo. Desperatka taka ze mnie;-) Wieczorem przyszła moja położna i stwierdziła ze mam warunki do porodu czyt. rozwarcie na 4 cm i miękka szyjka; ale czy biorą mnie na porodową zdecyduje lekarz bo skurcze miałam niewielkie. Lekarka na obchodzie stwierdziła że nie ma potrzeby na porodową bo od rana praktycznie niewiele ruszyło i pewnie urodzę następnego dnia. Za jakiś czas dyżurna położna po badaniu stwierdziła że warunki są, ja owszem skurcze czułam trochę mocniejsze więc zabrali mnie na porodową. W tym czasie ściągnęłam Jarka bo mieliśmy rodzić razem a położna dawała mi góra 2 godziny. Na szczęście zdążył. no i trwało w końcu trochę dłużej bo zdecydowałam sie na znieczulenie. Początkowo myślałam ze dam rade ale w końcu skapitulowałam a rozwarcie było już prawie na 7cm. W sumie dobrze wyszło bo po znieczuleniu trwało wszystko ekspresowo. Tak jak przy poprzednim porodzie. Zastanawiam sie teraz czy jakby mi dali jakieś placebo to czy też bym lepiej wtedy współpracowała. ;-) w każdym razie 1 okres porodu trwał 5 godz 20 minut a drugi 20 minut. I tyle :-)
Ale sie rozpisałam :szok: Ufff.
Chyba zmykam spać bo rano trzeba na zdjęcie szwów.
Dobranoc Kobietki. :-)

Luszka ty tu na forum wracaj bo zobacz jakie pustki, wszystkie w kuchni ryż sprawdzają! ;-)
dziecię śpi więc ide pobawić się programem od Teddy. ;-)
a magdusiek mlody bóg oczywiście hasa teraz! :-D ;-)

Luszka a mówiłam, że zrobisz PLUM! super kochana. A tak wogóle to czemu tak wczesnie wyszliście ze szpitala? Szwy? to musi być fajna sprawa... :-p

a jak tam karmienie "na nowo"? a jak Natalka reaguje jak widzi jak karmisz Adasia?

P.S. kochana pamiętaj o suwaczku ;-):-)

Witajcie!
Właśnie wstałam, a reszta towarzystwa jeszcze śpi! Jak ja lubię soboty!!!!!!!!!!! :-)

Luszka no to pięknie! Cieszę się, że wszystko poszło po Twojej myśli i że Natalka tak dobrze zniosła rozstanie. No właśnie, jak teraz się zachowuje? Akceptuje Adasia, karmienie itp.?

reklama
kazdy...
oczywiscie najwiecejelementow jest do kuchni i lazienek, ale pokoje, przedpokoje sypialnie tez mozna...

szybko sie sciaga...

Do góry