reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
ej magdusiek... myslalam, ze jak zajrzalas do galerki, to chociazby po to, zeby cos pokazac... ;-)

Ja też nie śpię!

Teddy Prezes wcale nie rekrut! Całkiem sporo ma na "czubku" głowy! Super wygląda! Wydoroślał facet!!!!

nie wiem czemu przeczytalam "ide rodzic pod prysznicem"... moze juz starczy tego piwa... ;-)

:-D dobre
ale jakoś nie urodziłam... jeszcze
a co do piwa to Ty przynajmniej możesz....
też bym sie napiła ale nie mogę jeszcze niestety...

Magdusiek no, zleciało; też jestem w szoku. Dziś z Jarkiem tak sobie rozmawialiśmy,że jakoś chyba nie zdajemy sobie do końca sprawy z tego, że niedługo będzie u nas drugie dziecko...;-)

Doxa, no wlasnie przez te fryzure wydoroslal... dzis uslyszalam pytanie, do ktorego przedszkola chodzi... :-D

no, no dobre!! :-) Teddy a jak u niego z mówieniem? Są postępy?

Luszka ojojoj, to już?? Ależ czas leci! No tak, za chwilę będziecie mieli drugie maleństwo w domu ....
A ja dzisiaj przekazywałam koleżance pierwsze ciuszki Olinka (będzie rodzić w grudniu), sama niewierzyłam że on w te maleńkości się mieścił!!!

a skad, niz nie mowi poza "tata"... Kamil to tata, dzwonek do drzwi to tata, wyjscie na dwor to tata.... i najslodsze: zasypianie to tatatatatatatata....

nie wiem kiedy zaczac sie marwic, ale na pewno jeszcze nie teraz... spytam na bilansie...

ooo to jednak coś mówi! poprzednio pisałaś, że nic! Teddy a jakieś inne dźwięki, niekoniecznie wyrazy z naszego słownika, mówi?
Przypomniało mi się, jak kiedyś opowiadałaś/pisałaś że Prezes powiedział "bede cieciem" :-) :-)

taraz nic, tylko "tata"... nawet nie probuje, bo umie zaspokoic swoje potrzeby, badz zakomunikowac na tyle jasno, ze wie, ze nikt nie ma watpliwosci o co mu chodzi...

...a ja nie widze mozliwosci by wymoc na nim starania... nie mam go czym podpuszczac, kiedy udaje ze nie rozumiem on z latwoscia rezygnuje... nie mam pomyslu, a z tego co czytam on sie nie podpina pod zaden problem logopedyczny....

reklama
Teddy daj Krystianowi czas. Kuzynki córka zaczęła mówic jak miała trzy lata, od razu zdaniami jak sie rozpędziła. Dzisiaj ma pięc lat i jest taką gadułą , że po pięciu minutach ma się jej dosyc. Wcześniej też w żaden sposób nie można było na niej wymusic. Ja z Weroniką miałam taką zabawę na zasadzie ja pokazuje ty mówisz co to jest. Przykładowo pokazywałam jej coś , mówiłam jak to się nazywa i zaraz potem ona próbowała. Zdało egzamin, teraz moje dziecko gada całymi zdaniami. Na pocieszenie , Weroniki kuzyn starszy od niej o cztery miesiące nie mówi nic oprócz słowa nie. Często jest tak , że zależy to też od dziedziczenia. Ja tez bardzo szybko zaczęłam mówic, siostra moja, mąż. Z tego co wiem to ma jakiś wpływ. Teddy , nie martw się na zapas.

Do góry