reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

reklama
wzięłam właśnie ulotkę z Magne B6 i doczytałam się że ta witamin aB6 zwiększa wchłanianie się magnezu prosto z przewodu pokarmowego 20-40% i utrzymuje jego zapasy na optymalnym poziomie.Znaczy się przedłuża jego działania, jak na mój rozum. Jest tam również że lek w ciąży może być stosowany jedynie z przepisu lekarza, więc lepiej go się zapytać.

dziei ciąży wiem co mam brać jak będę miała znowu nocna skurcze łydek i w kolanach. Łapało mnie to długo przed ciążą ale jakoś nic z tym nie robiłam a to takie proste

Tak masz racje lepiej chwycic za sluchawke i zadzwonic do lekarza z porada. Na ulotce mojej pisze ze brac 1 na dzien ale lekarz mowil ze 4 wiec łykam tez tyle ile mi kazał

Dizeki  za info.  Zaraz zadzwonie do ginka bo ja nic oprucz witaminek nie biore.  Witaminki zaczelam brac dopieor w 5 miesiacu bo wczesniej moj organizm nie chcial przyjmowac.  Takze mam nadzieje ze magnez przyjmnie no i upewnie sie z lekarzem ze to ok.

reklama
czyli co lekarz to inna opinia. ja biore od 3 miesiąca mimo dobrych wyników, a mojej bratowej lekarz kazał brać co drugi dzień, bo " przecież coś je wiecej niż suche ziemniaki" . ja to czasami mam schize. ze biore tego tyle. niby witaminy a jednak to leki.

Do góry