reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

Witam Panie,
A ja wlasnie przyszlam do pracy  :mad:, dobrze ze jeszcze tylko dzisaj i mamy dlugi weekend bo tez zaczynam miec dosc.  Macie racije z tym oszczedzaniem sie ja tez musze zaczac, bo nie zaczyna wszsytko bolec, a najbardziej denerwuja mnie te skurcze w nogach, w nocy. Czy macie cos takiego?  Mnie takie skurcze lapia po nocy.

reklama
wiesz Anjadzisiaj wlasnie pierwszy raz zlapal mnie skurcz, 2 razy :( nie wiem, co mozny by zrobic, zeby temu zapobiegac...macie jakies rady i sposoby??

Moj maz twierdzi ze mi magnezu brakuje - sama nie wiem ide do lekarza w wtorek to sie zapytam. Ale wlasnie moze macie jakies rady, bo to jest tragedja jak taki skurcz budzi, ja musialam piescia bic w noge zeby puscilo.

Pewnie Orzeszku, że będę chciała abyś mi wytłumaczyła drogę. Poproszę o nią jak będę się tam wybierała OK ?
Z góry dziękuję :-)

Jeżeli chodzi o skurcze to czytałam w jakiejś gazecie, że najlepiej jak chwyci  leżąc unieść nogę zgiętą w kolanie i prostować i znowu zgiąć i prostować ( bardzo pomału...) ... stosowałam się do tych zaleceń i skurcz szybko mijał :-) powodzenia :-)

witam ponownie po śniadanku hihi. jak poszłam na śniadanko to mi sie przypomniało, że jestem umówiona do kosmetyczki. robie same błogie rzeczy bo mnie starsznie nerwy biorą no i zeszło... ;)
na kurcze łydek trzeba łykac magnez. ja też miałam, szczególnie mnie łapały w nocy. przeszło po 3 dniach stosowania magnezu...
syla niestety na basen nie mogę chodzić przez ten pesar, a kregosłup naprawde daje mi sie we znaki. czekam co moj gin powie za tydzien jak pojde na pierwsza kontrole po zalozeniu tej wspaniałości

ANJA 26 ja tez miesiac temu byłam u lekarza  z tym problemem odnoscnie skurczu lydek dloni palcow u stop. Okazało sie ze za mało magnezu i biore do nadal MAGNEZIN 500 mg 4 tabletki dziennie. Pomaga bardzo tylko musze je brac regularnie . Jest dosptepny bez recepty okolo 9zł kosztuje

ANJA 26 i pamietaj by z rana sie nie przeciagac:-))) mie to chwytalo najczesciej nad ranem lub w nocy . Kiedys nawet za kierwonica to miałam i musiłam zatrzymac sie .

ja też miałam koszmarne skurcze, takie że jezcze pod wieczór czułam obolałe łydki.

Od wczoraj biorę Magnez B6 (na te moje brzuszne skurcze) ale i w nocy nie miałam też łydkowych.

Ania Twój mąż ma rację - to prawdopodobnie brak Magnezu, wcześniej też tak słyszałam.

kurcze, jasne ze ewcia ma racje...ja od paru miesiecy biore magnez a od paru dni biore polowe mniej, bo konczylo sie opakowanie. Wczoraj dostalam recepte, ale wykupilam ja dopiero dzisiaj.....no to mamy odpowiedz :) Tez biore 4 tabl dziennie.

reklama
Przypomniała mi sie taka sytuacja. Lezymy jakies tydzien temu razem zGrzsiem w lozku i mowie daj mi magnez bo skurcze bede miec ...a on na to tyle tego łykasz lepiej jak ci przyczepie ten identyfikator z pracy ( ktory jest na magnez).

dziewczyny a pijecie duzo wapnia na ząbki dobrze słuzy???ja czasami jak mi sie przypomni.

Do góry