reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Witam Panie,
A ja wlasnie przyszlam do pracy  :mad:, dobrze ze jeszcze tylko dzisaj i mamy dlugi weekend bo tez zaczynam miec dosc.  Macie racije z tym oszczedzaniem sie ja tez musze zaczac, bo nie zaczyna wszsytko bolec, a najbardziej denerwuja mnie te skurcze w nogach, w nocy. Czy macie cos takiego?  Mnie takie skurcze lapia po nocy.

reklama
wiesz Anjadzisiaj wlasnie pierwszy raz zlapal mnie skurcz, 2 razy :( nie wiem, co mozny by zrobic, zeby temu zapobiegac...macie jakies rady i sposoby??

Moj maz twierdzi ze mi magnezu brakuje - sama nie wiem ide do lekarza w wtorek to sie zapytam. Ale wlasnie moze macie jakies rady, bo to jest tragedja jak taki skurcz budzi, ja musialam piescia bic w noge zeby puscilo.

Pewnie Orzeszku, że będę chciała abyś mi wytłumaczyła drogę. Poproszę o nią jak będę się tam wybierała OK ?
Z góry dziękuję :-)

Jeżeli chodzi o skurcze to czytałam w jakiejś gazecie, że najlepiej jak chwyci  leżąc unieść nogę zgiętą w kolanie i prostować i znowu zgiąć i prostować ( bardzo pomału...) ... stosowałam się do tych zaleceń i skurcz szybko mijał :-) powodzenia :-)

witam ponownie po śniadanku hihi. jak poszłam na śniadanko to mi sie przypomniało, że jestem umówiona do kosmetyczki. robie same błogie rzeczy bo mnie starsznie nerwy biorą no i zeszło... ;)
na kurcze łydek trzeba łykac magnez. ja też miałam, szczególnie mnie łapały w nocy. przeszło po 3 dniach stosowania magnezu...
syla niestety na basen nie mogę chodzić przez ten pesar, a kregosłup naprawde daje mi sie we znaki. czekam co moj gin powie za tydzien jak pojde na pierwsza kontrole po zalozeniu tej wspaniałości

ANJA 26 ja tez miesiac temu byłam u lekarza  z tym problemem odnoscnie skurczu lydek dloni palcow u stop. Okazało sie ze za mało magnezu i biore do nadal MAGNEZIN 500 mg 4 tabletki dziennie. Pomaga bardzo tylko musze je brac regularnie . Jest dosptepny bez recepty okolo 9zł kosztuje

ANJA 26 i pamietaj by z rana sie nie przeciagac:-))) mie to chwytalo najczesciej nad ranem lub w nocy . Kiedys nawet za kierwonica to miałam i musiłam zatrzymac sie .

ja też miałam koszmarne skurcze, takie że jezcze pod wieczór czułam obolałe łydki.

Od wczoraj biorę Magnez B6 (na te moje brzuszne skurcze) ale i w nocy nie miałam też łydkowych.

Ania Twój mąż ma rację - to prawdopodobnie brak Magnezu, wcześniej też tak słyszałam.

kurcze, jasne ze ewcia ma racje...ja od paru miesiecy biore magnez a od paru dni biore polowe mniej, bo konczylo sie opakowanie. Wczoraj dostalam recepte, ale wykupilam ja dopiero dzisiaj.....no to mamy odpowiedz :) Tez biore 4 tabl dziennie.

reklama
Przypomniała mi sie taka sytuacja. Lezymy jakies tydzien temu razem zGrzsiem w lozku i mowie daj mi magnez bo skurcze bede miec ...a on na to tyle tego łykasz lepiej jak ci przyczepie ten identyfikator z pracy ( ktory jest na magnez).

dziewczyny a pijecie duzo wapnia na ząbki dobrze słuzy???ja czasami jak mi sie przypomni.

Do góry