reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
Stworzyłam nowy wątek, wspomnienia :-) Tam zamieściłam moje wspomnienia z Tunezji :-)

Mam nadzieję, że nie skończy się tylko  na moich fotkach. Dziewczyny-mamuśki powspominajcie ze mną :-)
Mamy przecież WAKACJE!!!

Ja tez nie biore zadnych preparatow zbiorowach ze tak to nazwe, tylko jod, kw.fol z zelazem i magnez niezbedny jak sie okazalo nie dla dzidka ale i dla nas ;)
ale chcialam napomknac o tych herbatkach....pamietam, ze niektore witaminy traca swoje wlasciwosci w temp. powyzej 40 st., wiec jak te herbatki rozpuszczaja sie w letniej wodzie, to jest ok, ale jak zalewacie je wrzatkiem, to niewiele zostaje z tych witamin.

Ale sobie pogadałyście brzuchatki! Pojechałam tylko na gimnastykę, a tu kilka stron przybyło! ;)

Uaktualniłam listę terminów, gg, komórek itp. jest na str. 9 w wątku "Terminy porodów i nasze komórki", jakby coś nie tak to dajcie znać ;)

Jeśli chodzi o skurcze łydek to też mnie dopadły już dawno temu, pamiętam że przez pół dnia nie mogłam rozprostować nogi! Tak jak i Wy dostałam magnez od ginki (początkowo to był Aspargin tj. magnez + potas, a teraz przyjmuję Magne B6 2xdziennie). Czesem próbuje złapać mnie skurcz jak rano się przeciągam - tak jak pisała Ewcia , ale natychmniast prostuję nogę zadzierając palce do góry (rozciąga się wtedy łydka) i puszcza od razu, nawet nie zdąży złapać ;)

Poza tym ja przyjmuję kwas foliowy 15mg oraz Falvit (zwykłe witaminki) tak profilaktycznie, bo morfologia od początku ciąży bez zarzutu!

i ja wróciłam.. nad morzem pięknie i niezbyt gorąco. w sam raz dla naszych cięzkich brzuszków. meżuś kupił mi fajny leżak, zebym wygodnie odpoczywała, bo na spacery juz nie moge :( ale teraz weekend i juz sie jest mnostwo ludzi wiec dam sobie spokój i poczekam na poniedziałek
zdjęcia chętnie ale musze najpierw rozszyfrować moj aparat. ja w ogole jestem kiepska w takich zautomatyzowanych rzeczach

O dziewczyny dzisiaj przeszłam dość upalny dzionek i jestem wykonczona, ale poprawiłm sobie trochę humorek i poszłm na małe zakupy i po to by zorientowac sie w cenach. Kupiłm dla dzidzi rożek, butelkę, kjaftanik i śpioszki, ale jestem szczęśliw...nio i wybrałam sobei wózek

reklama
Od godziny 18 była u mnie koleżanka z czasów liceum, nagadałyśmy się za wszystkie czasy :-) a teraz jestem padnięta ze zmęczenia :-(

Lucky - to faktycznie zaszalałaś. Też miałam taki zamiar, ale niestety jakoś mi nie wyszło :-)

Lindsay - zazdroszczę Ci tego morza. Wiele bym dała żeby móc się opalać na plaży ...

Do góry