reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Luszka, czytając czułam się, jakbym sama czekała na Twoim miejscu ;D Będzie fajnie :D

Magdusiek, cmoki dla Natalki :-*

Dzisiaj nie będzie siedzenia do późna - kristof ma wolne (no przecież nie pójdzie na nockę jak legia gra ::)) więc będzie z d... strzelał, że znowu to bb!!!!!!!!!!
Ale piwko będzie ;)

reklama
:) Luszka, przypomniałaś mi tym opisem jak ja przeżywałam jak Oskara zostawiałam w przedszkolu na początku ::)
wtedy się dopiero przekonałam jaka miętka jestem.... ;) ::)
Strasznie przeżywałam, nie dlatego, że coś mu zrobią ale dlatego że on sam w obcym miejscu i w ogóle....

najchętniej usiadłabym przy nim i nie opuszczała na krok.

No a Natalka jest jeszcze duuużo młodsza, rozumiem co musisz czuć.

Wiem jedno, że dzieci przeżywają jak widzą mamusie, jak znikną to się zabawią, czymś zainteresują i zapominają o rodzicach...tak więc lepiej, że ciocie prosiły abyś zniknęła z horyzontu. Zresztą sama najlepiej wiesz, co ja się mądruję ;)

No nie, i dziś też kusza pijaństwem a ja tak samotnie siedzę 8) :)

Ina07 - uffffffff mnie chyba by poniosło !!! Ostatnio coś bardzo bojownicza się stałam !!!
Moja teściowa wróciła już z wojaży i ... szkoda pisania !

Idę kąpać Tymka - naraźki !

Syla mi się też wydaje że lepiej bedzie jak jutro ją zostawie i zejdę z oczu :) ale np moja dyrektorka dziwiła się ża tak tu wygląda adaptacja. No fakt u nas to polegało na tym że przed rozpoczęciem roku dzieci przychodziły z rodzicami i razem z nimi poznawały panie i przedszkole. Były wspólne zabawy itp. Ale to dotyczyło 3 latków a tu mamy do czynienia z maluszkami więc wiadomo.

Ina nas teściowa odwiedzi w sobote - jedziemy na wesele więc ona się zajmie Natką. Ale tak sobie wykombinowaliśmy że weźmiemy ją na ślub i obiad - w końcu to u chrzestnego ;) a później przywieziemy do domu, kąpanko, cyc i spać. Tak więc chyba nie bedzie miała okazji wprowadzać jej nowych smaków nawet jakby chciała. ;D A Natka raczej nie z tych co się w nocy budza i chcą jeść.

hej,
wlasnie wpadlam szybko zeby zobaczyc jak bylo w zlobku u Natki. Fajnie Luszka, ze napisalas no i fajnie, ze tak gladko to idzie :)

o czyms jeszcze w czasie dnia myslalam, ale zapomnialam...hhhmmm

Joliku masz racje weekend niedaleko a Tymus jest taki kochaniutki,no i przede wszystkim dobrze, ze juz po chorupsku :) ale na prawde taaka jestes zla.....nie wieze Ty to nie mozliwe :)

Mala
niby dzalaja instynkty i dobrze ze zadzialaly i weszlas do pokoiku, tylko czy one tak zawsze beda dzialac?.......na pewno ;)
Ja slyszalam ze ostatnio szaleje tez grypa zoladkowa, moze to ona?? :(

Witajcie!

Dzisiaj Oli pobił rekord w spaniu! Rano wstał tuż przed 10!!! Aż kilka razy sprawdzałam czy oddycha!

Mała miło Cię widzieć! Straszne to co przeżyłaś! Najważniejsze, że już wszystko dobrze!

Patka i inne mamy mniej udzielające się ... Nikt nie napisał, że dostęp będzie zabrany komuś kto mało postów będzie pisał!!! Ja proponowałam, aby wstrzymać dostęp osobom, które znikną z forum na co najmniej 3 miesiące (chyba 3, a może 6 nie pamiętam) bez słowa wyjaśnienia! Tak więc spokojnie kochana, nie masz szans na skreśnielnie z listy!

Magdusiek bardzo dobre wieści! Cieszę się, że jesteście już w domku!

Ina jak czytam o Twojej teściowej, to dochodzę do wniosku, że ona KONIECZNIE musi znać moją ;D Może nie dosłownie z tym karmieniem, bo ostatnio spasowała i nie pcha Kamie tego czego nie pozwalam - przy mnie przynajmniej - a że sama z nią nie zostaje, to okazji nie ma... ale z tym gadaniem, to dosłownie to samo. NIGDY nie powie - "bo tobie nie wolno", tylko zawsze jest "bo mama zabrania/nie pozwala". Ja to czuję, że u mnie będą jazdy na całego z tym dawaniem/pozawlananiem/gadaniem za plecami jak Kama będzie większa :( Mam cichą nadzieję, że się mylę..

Luszka ależ Natalka szybko się zadomowiła w żłobku! Super! Przynajmniej będziesz spokojna wiedząc, że tam jest jej dobrze!

Ina no poprostu udusić taką teściową ;) :laugh:

reklama
Do góry