reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Witam szanowne panie :laugh:
Ja już dużo rzeczy mam ale też trochę jeszcze brakuje ;) Łóżeczko i wózek mamy zamiar kupić teraz po wypłacie a prucz tego brakuje nam jeszcze:
-kombinezon
-przewijak i materacyk
-pościel 2szt
-kocyk
-specjalne poduszka
-laktator
-pampersy ikosmetyki

reklama
Cześć brzuchatki!
Ja też jeszcze nic nie mam kupionego (poza 1 kocykiem i ubrankami od siostry i koleżanki). Wszystko planuję zacząć kupować od lipca, teraz mój mężuś ma ostatnie egzaminy no i jak będzie miał w końcu wolne weekendy to zaczniemy buszować po sklepach ;D ;D Myślę że lipiec i sierpień to dobry moment na zakupy w naszym przypadku, wrzesień to może być za późno, nie wiadomo jak będziemy się czuły pod koniec ciąży!!!

Frezja no to Ty prawie jesteś gotowa na przyjęcie maluszka :-)
Ja nie powiem dostałam mnóstwo ciuszków od mojej siostry, ale wiecie jak to jest każdy chce kupić coś nowego dla swojej kruszynki :-)

I jeszcze coś mam .... "WIELKĄ KSIĘGĘ MALEŃSTWA" - ALBUM RODZINNY z miejcem na zdjęcia z USG a potem z wydarzeń związanych z maleństwem. Comiesięczna waga, odbicie rączki .... qrcze słodziutkie :-)

Frezja, to Ty jestes gotowa....prawie ;)
Doxa, Ty tez przeciez pierzesz juz od jakiegos czasu ciuszki dla maluszka :)
Mysle, ze sobie poradzimy wszystkie, dobrze, ze mamy tutaj te wszystkie rady i porownania ;)

Mysle, tak jak Teddy, latwiej jest przeszukac sobie oferte firm w necie i potem wiedzeic czego sie szuka.

Bedzie OK, etraz chyba zbliza sie najfajniejczy okres ciazy, brzuszki juz widac, nawet u Magdeczki ;), zakupy mozna robic :)

Orzech pewnie, że sobie poradzimy :-) jesteśmy tu po to żeby się wzajemnie mobilizować - taka zdrowa rywalizacja hihihi
Mamy jeszcze trochę czasu ...

A wiecie, że dzisiaj nie miałam w nocy tych nieprzyjemnych dolegliwości "brzuchowych" jak poprzedniej nocy. Mam nadzieję, że one juz nie wrócą ...

Orzech to fakt już brzuszki u nas wszystkich są widoczne, a mi już nawet zdarzyło się być inaczej potraktowaną z racji brzuszka  ;)
Któregoś dnia jakiś miły pan przepuścił mnie w kolejce do kasy w empiku! Mało tego, ja zbieram punkty na kartę "premium" - sprzedawca nie dosłyszał i zamknął transakcję i było już za późno. To ten miły pan kazał swoje zakupy nabić na moją kartę  ;D ;D ;D (ja kupowałam za 20zł a on za 50zł)  :) :) :)

Podobnie było w księgarni, byliśmy razem z mężem i też jakiś pan nas przepuścił  ;D ;D

A ostatnio na poczcie, pojechaliśmy na pocztę całodobową, godzina 21, a tam tłumy bo termin rozliczania podatków, wzięliśmy numerek a tu 100 osób przed nami :mad: W końcu mój małżonek podszedł do okienka (między numerkami) powiedział że on tu jest z żoną w ciąży, pani mnie oblukała i obsłużyła  ;D ;D ;D

Czasami fajnie móc wykorzystać nasz stan!

A ja jestem chyba jakimś dzikusem. W środkach komunikacji miejskiej staje zazwyczaj na samym końcu, żeby mi czasami ktoś nie ustapił miejsca :-) jakoś dziwnie byłoby mi gdyby jakaś starsza osoba chciała mi ustapić miejsca, młodzi zazwyczaj nie zauważaja takich osób jak ja.... :-)

reklama
Hmmm nie jeżdże środkami komunikacji miejskiej, nie wiem jakbym się zachowała, ale pewnie jakby mi bym się źle czuła, to usiadłabym niezależnie, kto by mi ustąpił miejsca!

Jolik widzisz sama świadomość, że już nie pędzisz do pracy spowodowała brak bólu brzucha!!! Wypoczywaj a wszystko będzie dobrze!

Do góry