reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Karen, dziewcze drogie, Ty się przede wszystkim nie zamiartwiaj... nie ma nic gorszego, niż siedzieć i myśleć ciągle o klopotach... :)
no i oczywiście nie forsuj się... tylko rozkoszuj błoga bezczynnościa... :)
wieeeem, nie kazdy tak potrafi, ja sobie tez po cichu marze o zwolnieniu, ale pewnie jak bym juz na nim siedziała, to bym ocipiała na dłuzszą metę... :)

ale w lipcu wezmę sobie z tydzień wolnego... a co tam... ;)

na glukozę idę jutro... az mi się nie chce o tym mysleć... fuj...

reklama
*syla* pisze:
Teddy a może powinnaś juz pomyśleć o zwolnieniu. Po co masz się tak męczyć z tymi nogami. Tak byś leżała z nimi do góry. Jakąś ulge by Ci to przynosiło.

Syla, z tymi nogami to u mnie jest najgorzej właśnie jak długo leżę... np. rano, kiedy wstaję z łóżka, mam sztywne stawy i prawie ich nie czuję...
potem, kiedy rozchodzę, jest dużo lepiej, no ale też nie idealnie, bo mnie cholernie swędzą i mrowieją...
ja po prostu jestem za ciężka... ::)

Witam Mamusie,

Dzisiaj wyjatkowo wczesnie jak na mnie:)

Karen, wypoczywaj, nie nadwerezaj sie, wszystko bedzie dobrze.

Witam wszystkie Brzuchatki :-),

Już nie nadążam czytać wszystkich postów!!! - 3-4 dni mijają, a ja pół dnia spędzam na przedgądaniu wszystkiego hihi.
Jak sie czujecie? Pogoda na szczęśnie nie jest uciążliwa, zresztą w pracy mamy dosyć dobrą wentylację, więc nie puchnę póki co :). Na week-end wybieram sie do Krakowa :-) już sie nie mogę doczekać!! Wreszcie spotkam sie ze znajomymi! W sobotę będą też wianki więc mam zamiar dobrze się bawić - mimo brzuchola ;D

TRZYMAJCIE SIĘ DZIEWCZYNY PAŹDZIERNIK NADCHODZI WIELKIMI KROKAMI

czesc:)
od paru dni poczytuje forum,ale nie bylo jak sie odezwac,ale dzisiaj to mnie juz ruszylo.
Chcialam napisac, ze jak idziecie na test z glukoza zabierzcie ze soba cytryne, to pomaga wypic ten syrop, a nie zaburza calego testu...tak slyszalam, bo ja dopiero ide za miesiac na ten test.

poza tym chcialam jeszcze napisac - glownie do Karen- nie martw sie niepotrzebnie zaczekaj cierpliwie na badanie. Ja mialam robione takie badanie serduszka, na nim widac wszystko,niesamowicie dokladnie, wtedy mozna powiedziec czy jest jakas ewentualn wada, a moze tak jak pisaly dziewczyny, to tylko chwilowe zaburzenie, ktore nigdy wiecej sie nie zdazy.
dobrze jest lezec jak najwiecej na lewym boku...

Witam was drogie brzuchatki w ten chłodniejszy dzionek.Byłam dzisiaj na badaniu cukru we krwi bo strasznie się senna ostatnio zrobiłam,wyniki będą jutro i jestem ciekawa jak mocno jestem słodka ha ha ha.Dzidzia kopie dzisiaj jak na zawołanie chyba też się cieszy chłodniejszym dniem.Popołudniu mam mieć gości więc zaglądnę dopiero wieczorkiem.Dziękuję za wiadomości o pościeli w sklepach internetowych.POZDRAWIAM!!!!

Cześć Dziewczyny,

Powoli wakacje, więc zaczynam się z Wami żegnać. W sobotę ruszam na Mazury z rodzinką. Odezwę się zaraz po powrocie.

Doxa,

Trzymaj sie mocno ....brzucha, oczywiście. Zadzwonię do Ciebie po 2 lipca, bo wtedy będę na kilka dni w W- wie. Może pączuś ze śliwką??
Na pewno sie zobaczymy jeszcze przed moim wyjazdem nad morze.

Dziewczynki wszystkie WAS gorąco całuję. Dbajcie o siebie i wypoczywajcie, bo od czego są wakacje. Dla niektórych ostatnie samotne, więc korzystajcie ile możecie. Wracam w sierpniu i mam nadzieję, że będzie nas Październikowych Mam jeszcze więcej.

Dla wszystkich Mamusiek, które mają zakończenia roku w tym tygodniu:

KOBIETY POWODZENIA I NIE DAJMY SIĘ!!!! NOWY ROK SZKOLNY DOPIERO ZA 2 MIESIĄCE !! :D

reklama
Małgosiu ale jestes szczęściara tyyyylee wakacji przed (co by tu nie mówić ciężką pracą, jaka nas czeka ;)) Odpoczywaj, powodzenia i odzywaj się jak będziesz mogła.

Paola też wypoczniesz w innym miejscu, fajnie....Kraków....

Doxa, narazie jestem po Zarządzaniu Zasobami ludzkimi (w przyszłym tyg wyniki), i w przyszłym tygodniu tez Prawo Gospodarcze, zarządzanie Logistyczne, Integracja Europejska, Resztę sobie podaruję i zostawię na później (może jeszcze zdąrzę zdać, przed powitaniem małej ;D, no chyba że by się o miesiąc pospieszyła do mamusi). Same kolumbryny mam w przyszłym tyg. więc siedzę i zakuwam. Może dziecko będzie przez to mądrzejsze :laugh:.........od mamy ;)

Teddy myślałam że Ci puchną od chodzenia i temperatury. No wysoka temperatura na pewno nie pomaga. A Ty zaraz za gruba, w ciąży jesteś no nie??? Więc może gdzieś coś uciskać i kuć!

Doxa a test z glukozą robi się właśnie w tych tyg. także spokojnie. ja muszę się przyznać że po wypiciu tego lepiku musiałam przegryźć chociaż gryzkiem kanapki bo myślałam że haftnę dalej niż widzę (Sorki za słownictwo) i średnio mnie wtedy interesowało czy cukier mi się podniesie od tego gryza.

Orzech z tą cytryna to nie głupi pomysł. Można sobie ją wcisnąć do kubka z tym lepikiem albo jak po tequili zagryźć :laugh: Poza tym odzywaj się częściej!

pozdrowienia

Do góry