reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

czesc Doxa,
niby jest chłodno, a nogi mam jak balony... ledwo się w buty zmieściłam...
do pracy ledwo doszłam...
chyba dopadają mnie wreszcie jakieś dolegliwości ciążowe... ;)
no czas najwyzszy...

reklama
Oj tak Teddy, prędzej czy później każdą z nas dopadną jakieś dolegliwości ciążowe! ;)

Dzisiaj to chyba tylko słońca nie widać, bo chyba jest ciepło?

Witam!Wczoraj i przedwczoraj całe przepłakałam,może dzisiaj będzie lepiej...
Teddy miałaś rację w 100% co do tych tyg ciążowych i terminów mój gin powiedział mi prawie słowo w słowo to co Ty więc poprawiłam swój suwaczek na termin wyliczony z miesiączki

Karen biedulko, tak mi przykro! Kiedy idziesz na to USG przepływowe? A ból brzucha jakiego masz rodzaju?

witam
jestem po badaniach i teraz dopiero zjadłam śniadanko bo mnie strasznie mdliło po tej glukozie :p
zaraz jadę do kwiaciarni bo jakiś pogrzeb i mam zamówienia, no a jeszcze zakończenie roku szkolnego i jutro i piatek będzie okropny, więc wybaczcie że wpadnę tylko na momencik :D

Na razie mam jeść no-spę i zobaczymy co będzie dalej na USG mam iść w następnym tyg. muszę się zarejestrować bo to w szpitalu więc nie wiem kiedy mi dadzą termin.Jeśli chodzi o bóle to są to kłucia w podbrzuszu i jak chodzę to takie silne ciągnienie,jakby jakiś mięsień był naciągniony do swoich granic,ostatnio jak szłam po mieście to musiałam iść przygięta bo miałam takie wrażenie że jak się wyprostuję to coś mi pęknie

witam w lecie :)

ojejku, Karen to Ci współczuję tych nerwów. Nie forsuj się i leż. Daj znać na kiedy się umówisz do tego szpitala na badania.

Kika ja też w tym tyg miałam robiony test po obciążeniu glukozą. Świństwo, prawda?

Teddy a może powinnaś juz pomyśleć o zwolnieniu. Po co masz się tak męczyć z tymi nogami. Tak byś leżała z nimi do góry. Jakąś ulge by Ci to przynosiło.

Karen to Ty nie chodź po mieście tylko leż grzecznie w łóżeczku!!! Jak tylko umówisz się w szpitalu na USG to daj znać! I zadzwoń tam jak najszybciej! Nawet nie wiesz jak Ci współczuję!!! Trzymaj się biedactwo, wysyłam pozytywne fluidy, musi być dobrze, nie ma innej opcji!!!!!!!!!!!

Syla lato to chyba jest tylko kalendarzowe (od wczoraj ;)), ale ja się ciesze, taka aura mi odpowiada ;D ;D ;D
Jak Twoja sesja? Zdałaś już coś?
Mój mężulek już ma za sobą 6 egzaminów, wszystkie do przodu, oceny między 4 a 5 ;D ;D ;D Kujon jeden ;D :laugh: :p

Dziewczyny Wy już po teście z glukozą? Hmm ja idę za tydzień do mojej ginki, mam nadzieję że da mi skierowanie!

Dziewczyny dzięki za słowa otuchy,jakoś tak lżej człowiekowi jak nie jest sam.Doxa dużo leżysz w ciągu dnia czy raczej po prostu się nie nadwyrężasz?

reklama
Karen aż wstyd się przyznać, ale ostanio prawie wcale nie leżę  :(  Jak poszłam na USG w 22tc i lekarz stwierdził, że dziecko jest nisko główką ułożone i powiedział żebym leżała z poduszką pod miednicą, to tak się przejęłam że 3 dni prawie bez wstawania leżałam :D. 1,5 tyg. później poszłam do mojej ginki, dała mi Fenoterol i Magne B6, a o leżeniu ani słowa nie powiedziała. Ułożeniem główkowym w ogóle się nie przejęła, stwierdziła że jeszcze się dziecko przekręci. A ja ostanio to nawet nie mam kiedy leżeć, co chwila ktoś mnie odwiedza, albo ja gdzieś jadę, coś tam gotuję w domu, piorę ubranka dziecięce, sprzątam (mężulek ma teraz sesję egzaminacyjną + codziennie chodzi do pracy, więc nie angażuję go do prac domowych). Fakt, że po tych lekach lepiej się czuję i brzuch już mnie tak nie boli ... więc tak nie dbam o to leżenie ... zobaczymy ... w poniedziałek idę na USG, a środę do ginki! Mi się wydaję, że już synio nie jest tak nisko, ale to się dopiero okaże na USG.

Do góry