reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

Hej dziewczyny,

GDZIE SĄ WSZYSTKIE PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE???

Ja też mam nadzieję, że u Was wszystko OK i nie odzywacie się, bo cieszycie się dobrym stanem, super pogodą, a może nawet już dziecięcymi zakupami  ;D

Ja w sobotę szukałam po sklepach mebli ogrodowych, taka ładna pogoda a ja nawet nie mam porządnego lekażaka, a i huśtawka mi się marzy ... Ale póki co nic nie kupiliśmy  :( A wieczorkiem pojechaliśmy na imieniny do znajomych.
W niedzielę natomiast odwiedziliśmy innych znajomych, już o 11 rano zameldowaliśmy się u nich :D Oni mają dwójkę małych urwisów ... Bardzo fajny weekend!!!
Czuję się dobrze, jutro mam wizytę u ginki, tak więc jest bardzo dobrze  ;D ;D

A co u Was ??
pozdrawiam cieplutko, bo słoneczka dzisiaj coś nie widać  :(

reklama
Doxa, widzę że jesteśmy narazie najaktywniejszymi październikowymi mamusiami. :) Chyba wszyscy naprawdę cieszą się pogodą! :) bo u mnie np świeci piękne słońce! no ale niektórzy muszą na nie patrzeć przez służbowe szyby! :(
No i sobotę też spędziłam na zakupach, tylko ja mam inny problem. No właśnie, może powiecie mi jak sobie z tym poradziłyście albo radzicie! Mam problem z ubraniami oczywiście! Nie mieszczę się w te dotychczasowe a na ciążowe to przecież jeszcze za wcześnie! i co z tym zrobić?! WSpędziłam kilka godzin na szukaniu jakiś "oszerniejszych" ubrań i powiem szczerze że w sklepach ciężko teraz kupić coś nie przylegającego mocno do skóry bez wielkiego dekoldu i bez pępka na wierzchu! :) i co ja biedna mam na siebie włożyć... :(

Cześć dziewczyny

Jestem tu po raz pierwszy ale to dlatego, że musiałam długo poczekać, zanim odważyłam się w ogóle myśleć, że jestem w ciąży, która ma szanse przetrwania :laugh:. Poprzednio 3 razy poroniłam, ale w tej chwili kończy mi się 12 tydzień i wreszcie jestem dobrej myśli ::)Ogromnie się cieszę, że wreszcie mogę dołączyć do wszystkich październikowych mam (mój termin - 28 X). Mój mąż wreszcie przestał bać się, że coś będzie źle i nareszczie ucina sobie pogaduszki z brzuszkiem ;) ;) ;). Za tydzień mam wizyte u gina. Trochę się stresuje, bo po ostatnim poronieniu nie dostałam szczepionki (mam 0 rh- a mąż A rh+) więc proszę, trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok ;D. Pozdrawiam wszystkie mamusie i mam nadzieje, że teraz wreszcie będę mogła zaglądać i pisywać regularnie. :laugh:

UFFFF!!!! Jestem już po rozmowie z szefową.Strasznie sie bałam ale mam to już za sobą, dzisiaj dostarczyłam jej zaświadczenie i już nic nie może mi zrobić.Ostatnie dni nie czuję się najlepiej, jestem zmęczona i czuję się paskudnie.Lekarz powiedział na wizycie(dzisiaj), że powinnam się oszczędzać i dużo odpoczuwać.Niestety nie mogę i może to jet powodem mojego złego samopoczucia, ciągle praca dom , naprawdę mało mam czasu na odpoczynek.Mam nadzieję, że niedługo poczuję się lepiej .POZDRAWIAM!!!

Oj jak ślicznie spędziłaś niedzielę, bardzo chciałabym posiedzieć nad morzem i wypocząć. Ja niestety niedzielny poranek spędziłam w pracy a popołudniu leniuchowałam troszkę na balkonie.Nie najlepiej się ostatnio czuję i może dlatego nie mam najlepszego humorku. Mam nadzieję ,że niedługo mi minie.POZDRAWIAM!!!!

Hej Dziewczyny!
Pamiętacie mnie jeszcze. Byłam tu jakiś czas temu. Wpadłam w wir pracy i nie miałam ani chwilki, by tu zajrzeć. Mam nadzieję, że uda mi się poprawić.
Mała - świetnie Cię rozumiem. Mam ten sam problem. Przestaję się mieścić w stare ciuchy a na ciążówki jeszcze za wcześnie. Polecam Ci sklepy z odzieżą indyjską. Jak dobrze poszukasz to może znajdziesz coś dla siebie. Ja znalazłam i jestem zadowolona. Tak prawdę mówiąc rozejrzałam się też za ciuszkami dla mamuś, zle ich ceny mnie zniechęcają.

Witaj Asiu. Trzymam za Ciebie kciuki!!!!! Bardzo mocno!!!! Ale na pewno będzie wszystko w najlepszym porządku.
Pozdrawiam Was wszystkie i do "usłyszenia".

Ja nareszcie zaczynam miec apetyt bo jak do tej pory bylo z tym ciezko co do nastroju to hmmm moj maz troche pocierpi bo jestem czasem nieznosna ale w koncu niema wyjscia a ja mam do tego pelne prawo No i jutro jade n USG ciekawe co zobacze tym razem mam nadzieje ze wszystko bedzie ok .Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i meżów i mam prosbe zaczynajcie nowe tematy bo taka mala cisza sie tu u nas robi...

cześć dziewczyny,

Strasznie mnie długo nie było. Pracuję i ostatni okres to urwanie głowy:(
Ale jak nas tu już się dużo zrobiło. Ależ miło!!!

Kasia74, podobnie jak Ty jestem urobiona po pachy, zmęczona i ostatecznie sfrustrowana. Jak ja bym chciała siedzieć w domciu i spokojnie przechodzić ciążę. A tu praca, dom, dziecko i to niekończące się zmęczenie i mdłości. Kiedy to wreszcie minie:) kiedy będę mogła się cieszyć ciążą?

Jeśli chodzi o ciuchy to ja już w 12 tyg kupiłam sobie spodnie ciążowe (ale takie na jeszcze niewielki brzuszek), są fajne, regulowane, elastyczne, nic nie ciśnie.
moje brzusio nieźle ostatnio wybiło do przodu, jest już takie konkretne:) Niedłgo będą mnie przepuszczać w kolejce ;D Wszyscy się śmieją, że tylko arbuza noszę pod bluzką i nic nie przytyłam, ale jak tu przytyć jak na myśl o jedzeniu robi się już niedobrze.

A wiecie, że z tymi ruchami to ja też jakiś czas temu coś czułam, ale tylko z dwa razy. Takie jakby skrobanie. Ale to moja druga ciąża, może dlatego wcześniej.

Asia27 na pewno tym razem wszystko będzie super - trzymam kciuki!!!

Dziewczyny co Wy pijecie. Chce mi się pić ale o czym nie pomyślę to mnie odrzuca, chciałam jakieś soki ale nie mogę, chciałabym napić się czegoś z przyjemnością ale nic nie mogę dopasować.

pozdrawiam serdecznie

reklama
Witaj basiaogr w gronie październikowych mamuś  :D
Postanowiłyśmy jakiś czas temu pisać w jednym wątku "witam!!", aby łatwiej nam się czytało i odpowiadało, a nowe wątki będziemy zakładać na specjalne tematy np. zdjęcia z usg. Tak więc zapraszamy gorąco do rozmów w wątku "witam!!"
pozdrawiam
Dorota

Do góry