reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
czesc laski i bobaski... :)

kufa.... moje dziecko znow nie je... od wczoraj, od 21 zjadl mi dopiero dzis o 5.30 20 ml, a od 7 latam za nim z butelka i na raty udalo mi sie wcisnac mu 100 ml...
... i do tego marudzi caly czas... dupa z bocianka... :(

Witam Wszystkich :)

Doxa jestem w szoku ostatnia idziesz spać pierwsza wstajesz... Kiedy Ty sie wysypiasz dziewczyno ;D

Teddy Natka też coraz dłuższe przerwy robi sobie w nocy Jak jadła o 24 ok 10 minut to później dopiero o 7.40 z jednej strony spoko bo się wysypiam ale z drugiej boję sie że to źle wpłynie na laktację.

hej! Natalka obudziła się tylko raz tej nocy na jedzenie - super!
Doxa, przeciez napisałam, że Ciewbie tez biorę ;) ja mam serce wielkie, dla kazdego pełno miejsca  :laugh:

nie, to nie to... Prezes po prostu czasami tak ma...
on normalnie przesypia noce 21-5/6...ale zawsze zjada potem butle i znow idzie spac do 8...
dzisiaj nie zjadl, pospal do 7 i marudzi... a to zabke, a to robaka, a to na raczki, a to na fotelik.... i nie daj boze zniknac mu z oczu...

ze 3 dni tak bedzie i potem znow dluzszy czas oki...

Doxa pisze:
Ja właśnie wstałam :laugh:  Padałam o 19 ;)

Teraz nadrabiam forumowe zaległości!

efunia pisze:
doxa wiem, ze jestes obcykana a wynikach morfologii... czy mogłabyś mi powiedzieć czy jesli hemoglobina jest u tymka 10.1g/dl, mcv -79.1fL a plt 416x103 / mikrolitr to znaczy ze jest anemia spowodowana zbyt mała ilością zelaza?

Efuniu a masz inne parametry krwi? Hemoglobina jest trochę niska, powiedziałabym tak w dolnej granicy normy ... a mcv i plt w normie. Na podstawie tych wyników ... to chyba Tymek ma fizjologiczną niedokrwistość charakterystyczną dla 3-4 miesiąca życia, ale podaj pozostałe parametry krwi ...

doxa ale to mcv jest z minusem :( tak powinno być?
dobra reszta wyglada tak: rbc 3.82, wbc 9.0, hct 30.2, mcv - 79.1, mch 26.4, mchc 33.4, plt +416
dla mnie to czarna magia... zaniepokoił mnie ten minus przy mcv :(

reklama
Do góry