reklama
Doxa
Fanka BB :)
Ja właśnie wstałam :laugh: Padałam o 19
Teraz nadrabiam forumowe zaległości!
Efuniu a masz inne parametry krwi? Hemoglobina jest trochę niska, powiedziałabym tak w dolnej granicy normy ... a mcv i plt w normie. Na podstawie tych wyników ... to chyba Tymek ma fizjologiczną niedokrwistość charakterystyczną dla 3-4 miesiąca życia, ale podaj pozostałe parametry krwi ...
Teraz nadrabiam forumowe zaległości!
efunia pisze:doxa wiem, ze jestes obcykana a wynikach morfologii... czy mogłabyś mi powiedzieć czy jesli hemoglobina jest u tymka 10.1g/dl, mcv -79.1fL a plt 416x103 / mikrolitr to znaczy ze jest anemia spowodowana zbyt mała ilością zelaza?
Efuniu a masz inne parametry krwi? Hemoglobina jest trochę niska, powiedziałabym tak w dolnej granicy normy ... a mcv i plt w normie. Na podstawie tych wyników ... to chyba Tymek ma fizjologiczną niedokrwistość charakterystyczną dla 3-4 miesiąca życia, ale podaj pozostałe parametry krwi ...
Doxa
Małgoś do Międzylesia jeżdżę co miesiąc prawie od początku, Oli jako wcześniak załapał się na szczepionkę przeciw wirusowi RSV (normalnie kosztuje około 1000zł, a trzeba 5 dawek!) - wirus ten jest baaaardzo niebezpieczny właśnie dla wcześniaków .... może powodowac zapalenie oskrzelików - okropna sprawa dla maleństwa ... została nam jeszcze 1 dawka i potem badanie kontrolne! A przy okazji standarode badanie przez pediatrę, ważenie itp. ... dzisiaj Oli ważył 6 995 g.
Ona tak zawsze
*syla* pisze:Matko droga, Małgoś toć Ty we wszystkich wątkach jesteś i to na raz : Fajnie to wygląda na 1 stronie :laugh:
Ona tak zawsze
luszka
październik'05, lipiec'07
o matko dziewczyny ale sie rozpisałyście raptem 1,5 godziny mnie nie było i już mam tyle do nadrabiania.
A kot Leonarda leży i kwiczy bo od tygodnia chyba nie moge sie za niego zabrać ;D
nie mówiąc o Henryczku Portierku... ;D
A kot Leonarda leży i kwiczy bo od tygodnia chyba nie moge sie za niego zabrać ;D
nie mówiąc o Henryczku Portierku... ;D
Doxa
malgosia_76 pisze:jak Doxa, do mnie jutro nie zadzwoni, to znaczy, że mnie rzuciła
hmmm....
malgosia_76 pisze:to idę rzucić męża! rozwodzik i jam jest wolna, zacznę od Magduska, bo nie lubię w poważne związki się plątać.
....i jogurt ma ;D
wydawało mi się czekasz do środy ... hmmm czy to znaczy że to Ty mnie rzuciłaś???
magdusiek pisze:jak kocha to wybaczy! a jak nie to my Ci zostaniemy. wszystkie po kolei!
I Ty Brutusie przeciwko mnie Oj nieładnie, nieładnie!!
malgosia_76 pisze:... kefirek, plujący dromader, mama niedomyta!
folklor!
biorę Cię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
a jednak!!! :-[ :-[
malgosia_76 pisze:wiecie co, zaczynam cykać. odmelduję się, nim Doxa wpadnie. zawsze jedna senna nocka więcej! od jutra ciężko będzie ze snem i Doxą też! Nowe związki bywają ( Magdusiu, do Ciebie) intrygujące, ale końce starych są frustrujące (to a propos Doxy, za to że mnie rzuci).
Bimbały nie pomogą!
: najpierw mnie rzuca, bierze inną, potem wszystkim wmawia, że to ja ją rzuciłam :laugh:
reklama