reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

Muszę się pochwalić - Natalia kolejny raz usnęła w łózeczku, po południu, gdy zobaczyłam, że jest zmęczona. Płakala trochę, tak bardziej jakby się żaliła, ale dałam radę :) Gorzej z moją Mamą, akurat byli Rodzice, Mama nie jest twardzielem i pęka ;) Zobaczymy jak zasyp;ianie na noc, na razie prezysnęła przy jedzeniu, ale czuję, że na chwilkę, za wcześnie jak na moja córeczkę:)

No to fajnie, ja sobie wpisuję spotkanie w czwartek!!! I już się cieszę :)

reklama
Witajcie mamuśki,
Wczoraj byłam na tyle padnieta, że nie miałam już siły właczyć domowego kompa i do Was zajrzeć. Połozyłam sie bardzo wcześnie, a dzisiaj znowu bardzo wcześnie wstałam :-( Nie śpię od 3 ! Myślę i myślę ....
Pierwszy dzień w pracy był ciężki, ale baaaardzo szybko minał. Pracy było w brud i dlatego odniosłam wrazenie, że w sumie siedziałam tam tylko ze dwie godziny :-)
W ciagu 8 godzin popłakałam się tylko dwa razy :-) i tylko dwa razy dzwoniłam czy wszystko jest ok. Wczoraj jednak w domciu był jeszcze Marcin, który przesiedział cały dzionek w ukryciu przed Tymciem. Był w domu tak na "wszelki wypadek" jakby coś się "działo".
Cieszę się bo udało mi się wszystko tak zorganizować jak sobie wczesniej zaplanowałam :
-7:10 karmienie
-7:30 przyjście niani
-11:00 odciągnięcie pokarmu ( wczorajszy trafił do zamrażalnika)
-14:00 przyjazd do domciu na karmienie
-16:10 wyjście z pracy
-16:30 wyjście niani :-)
mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu też sie tak wszystko ładnie ułozy.
Martwi mnie natomiast nawał obowiązków w pracy. OGROM !!! I do tego od 13-15 mam całodniowe szkolenia (9-18). To bedzie dopiero maraton :-( No cóż, nikt nie powiedział, że będzie łatwo :-)

Jarrela - witaj na naszym forum ! Masz śliczne dzieciątko !

czesc laski i bobaski... :)

widzisz Joliczku, mowilysmy Ci, ze nie bedzie tak zle...
tylko jeszcze w domciu czasowo musisz sie dobrze zorganizowac, zeby codziennie tak nie padala... :)

a tak w ogole to czemu tu od wczoraj tak pusto, wszystkie poszlyscie sie z Doxa polozyc???
rozumiem, interesujaca propozycja... no ale bez przesady...

Czołem mamusie!!!

Teddy odnośnie tego gipsu żywicznego to jest on równie sztywny co zwykły gips i twardy oraz ostry jak cholera!!! Non stop muszę pilnować, żeby przy brzegach małej nie ocierało...poza tym to ma go tak ściśle przyległy, że nie ma możliwości poruszania jakimkolwiek stawem! :(

Laura niestety nadal bardzo niespokojna a zasypia jedynie w samochodzie - bidulka jeżdzi teraz w górze z wózka, bo musi być w pozycji leżącej!

to jakis dziwmy ma ten gips...
powinien byc troche elastyczny i zdecydowanie bardziej miekki... znaczy, z takim sie spotkalam i widawal mi sie super... jak na gips oczywiscie... ;)

Cześć dziewczyny. Moje dziecko od wczoraj je jak d...a trawę. Wszystko jest lepsze niż jedzenie. W tym czasie trzeba:
- gadać
- pluć
- śmiać się
- próbować siadać
- kręcić głową na wszystkie strony
- robić mostek
- łapać za butelkę
itd.
Normlalnie koszmar. Ale stwierdziałam wczoraj, że skoro nie chce jeść to nie będę jej zmuszać. Jadła po pół normalnej porcji. Za to dzisiaj wstała mi o 3 rano ::) Zjadła całą butlę i pospała do 6.30. A potem powtórka z dnia wczorajszego. Znowu po pół. I co? Znowu mi wstanie o 3 ?? No ja protestuje !! Jestem dzisiaj pół przytomna. Jak Wy karmicie swoje dzieci? Normalnie jedzą?

Kaszu próbowałam wczoraj znaleźć dlaczego Laura nosi gips, ale nie znalazłam, za dużo stron do przeczytania. Dużo zdrówka dla malutkiej.

Witajcie!

Zapowiada się tradycyjny, cichy na forum, weekend ;)

Jolik to nie było tak źle :) Bardzo się cieszę! Fajnie że możesz w ciągu dnia być w domku, dzięku temu przerwy w Twojej nieobecności są krótsze dla Tymka! .... a ogrom pracy hmm mi to sie wydaję, że to dlatego że daaawno nie pracowałaś i odzwyczaiłaś się od takiego trybu ;) Za parę tygodni będzie Ci lżej!

reklama
Cześć dziewczyny!!!\
Wyobrażcie sobie, że nasza rodzinka się dzisiaj powiększyła! Tak jak już wcześniej wspominałam mamy trzy króliczki miniaturki. Myślelismy i tak powiedział nam weterynarz, że to tzry baby, ale okazało się...że jedna z nich dzisiaj została mamusią 4 pięknych małych króliczków. ;D ;D ;D Dziwiło nas ostatnim czasem, że stała się nad wyraz agresywna, gdy wkładało się rękę do klatki potrafiła boleśnie ugryżć...teraz już wiem dlaczego! ;D
Nornmalnie cała jestem w szoku!

Do góry