reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

:-) KASZU nie powiem Ci jak się mówi. QRcze mieszkam na Śląsku już tyle lat, a nadal nie rozumiem co drugiego słowa z gwary :-)
Może to nawet jest HYC hihiihihi

reklama
Joliku u mnie było tak,że mama choć ślązaczka uczyła mnie od małego poprawnej polszczyzny. Czasami było przekomicznie, bo tata,mama i moja siostra mówili po śląsku a do mnie zwracali się czysto po polsku ;D ;D ;D, lecz mimo to osłuchałam się ze śląską mową!! Choć teraz już w domu zawładnęła polszczyzna, ponieważ mój mąż pochodzi z woj.opolskiego a jego dziadkowie z Warszawy i Legionowa... :Dl

Moi rodzice nie pochodzą ze Śląska, dlatego w domu nigdy nie mówiło się po śląsku. Jedynie w szkole podstawowej i średniej trochę osłuchałam się z gwarą :-)

Oooooo właśnie wrócił Marcinek z bułeczkami :-) mniam mniam... zmykam na śniadanko

Ale wam babeczki dobrze ja dopiero męża będę mieć za tydzien jak na razie jestem panienką i po bułeczki mój kochany tata chodzi :-))))

nO TAK WESELISKO TRZYMAJCIE ZA MNIE KCIUKI O 13 ZA TYDZIEN A POTEM BĘDĘ TANCOWAŁA DO RANA ...CHOC W TO WATPIE Z MOIMI OBOLAŁYMI NOGAMI. JOLA ODEZWAŁAM SIE DO CIEBIE NA GG ALE NIKT NIE ODPISUJE :(

EWCIA nie ma mnie na gadulcu, bo na stacjonarnym siedzi mój mąż i ogląda jakiś film :-) MANIAK FILMÓW !
a ja z laptopem na kolanach siedzę przed TV i niestety nie mam zainstalowanego na nim gadulca :-) JESTEM MANIAKIEM BABYBOOM !!! Odezwę się do Ciebie jak tylko zasiądę przed NORMALNYM komputerem !!! Ten strasznie wolno chodzi

reklama
:) sUPCIO NIE MA PROBLEMU, MAMUSKI JAK WAM JUZ DOBRZE ZNACIE JUZ PŁEĆ DZIDZI A JA DOPIERO W PONIEDZIAŁEK ..A NA CO WY STAWIACIE CO BĘDĘ MIAŁA ???? mYSLICIE ŻE BEDZIE TO DOBRY MOMENT BY DOPEIRO W CZASIE WESELA POWIEDZIEĆ MĘŻOWI CO W BRZUSIU TAK ROSNIE???

Do góry