reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

Efuniu, ja praktynie nie jem smażonego, ale naleśniki już jadłam gdzieś na mieście i było OK, ja unikam ciężkich smażonych rzeczy np. schabowych, bo one to na pewno są ciężkostrawne albo jakbyś chciała zrobić krokiety tj. obtoczyć naleśniki z farszem w bułce i jajku i obsmażyć to wtedy pewnie Tymcio by zareagował, ale same naleśniczki usmażone na patelni teflonowej ... myślę że są OK!

reklama
ło matko!
krokiety będą u nas na wigilii... w tym roku nie pojem:(
właśnie ze zdumieniem odkryłam, ze posiadam płytę "szczęśliwe dziecko" - metody uspokajania krzyczącego malucha ???? zdaje się, ze dostałam z jakąś gazetą o dzieciach... chyba jak byłam w szpitalu, bo wedy doodatki upychał po kątach mój mąż... no to dziś obejrzymy ::)

Dawidku najlepsze życzonka oraz ogromne całusy od Natalci dla ciebie.
kubus10.gif
Wielu prawdziwych przyjaciół.

A tak wogóle to byłyśmy u lekarza Natusia nie była szczepiona bo ma katarek dostała syrop i kropelki do noska. Dostałyśmy skierowanie do neurologa- idziemy w poniedziałek. Natalka waży 5830

Witam mamuśki ;D
Wszystkiego naj.. dla Dawidka. Wczoraj wieczorem chyba żeście się zajęły mężami bo się cicho na bb zrobiło.
Shady nie wygłupiaj się z tym odseparowaniem od bb.

Shady
Ty się nie wygłupiaj, bo naprawdę w depresje wpadniesz.
My Jesteśmy!
Jest też nas trochę z Warszafki, zawsze można się spotkać (np. na wyprzedażach w Arkadii), nie narzekaj bo Alanowi się udzieli i bedzisz wtedy miała powód do marudzenia.

Efunia
my to już mamy "duże" dzieci. Jak będziesz tak delikatnie traktowac małego to bedziesz miała w przyszłości kopoty. Dziecko trzeba hartować. Ni twierdzę że masz najejść się kapusty z grochem i golony w piwie, ale od naleśników, czy nawet krokietów, to nie powinno nic być. Kolka nie jest sprawą pokarmową. Tak naprawdę nie wiadomo skąd się bierze, ale naukowcy skłaniają się ku teorii, że od nadmiaru wrażeń i nałykanego powietrza (tez  z wrażenia).
Próbój jejść i ucz Tymka normalnego jedzonka! Uwierz starej matce ;D
Ponadto to co zjemy dociera w postaci mleka w dość "rozcieńczonej" formie. To że czasami można napić się wina( co ja robię, gdyż jestem niskociśnieniowcem) świadczy właśnie o tym że to nie takie proste jak nam się zdaje.

Syla,
Ja kupiłam już dawno wózek tzw. uniwersalny. Mam gondole ze stelażem, ale z niewyjaśnionych przyczyn Holendrzy nie dosłali siedziska. Zamawialiśmy w pierwszym tygodniu sierpnia. Wczoraj dojechało :laugh:
Sądzę, że przy tak intensywnym wzroście Jasia, przeżucimy Go do spacerówki koło lutego. Jaś jest już sztywny. Tzn trzyma sam sztywno główkę, gdy Go nosimy i jak leży to podnosi jednoczesnie główkę i pupę.
Sztywnieje chłopak w oczach ;D

Doxa,
Zebrałaś jakieś złe info o Mutsy?
Dawaj, żebym wiedziała co mnie czeka ;)

reklama
Małgoś nie tyle złe, co w ogóle opinie ;D Już wiem np. o co chodziło z nieskładaniem spacerówki wraz ze stelażem, otóż moja droga trzeba odpiąc budkę aby złożyć stelaż lub wypiąc całe siedziko razem z budką.

Do góry