reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

joliku ja czytałam, ze zaczyna się to w 4 miesiącu :( ale mnie to nie martwi. ja zawsze uważałam, ze mam za gęste włosy. a w ciązy ich przybyło (choć na szczęście nie przesadnie) także niech trochę wypadnie... oby tylko tymuś nie połknął  :mad:
duralex jak to do dupy??? zmieniły się normy dotyczące wagio i wzrostu niemowląt??
mój sąsiad włączył jakąś ciężką muzę... o losie!

reklama
duralex, wlasnie taki sam wniosek mi sie nasunal. dobrze, ze dalam raz pol ampulki a nie dwa razy 1 jak zalecil lekarz, bo by mi sie Tosia zalepila gownem po uszy ;)

co zrobic z dzieckiem, ktore popoludniami caly czas musi byc u kogos na rekach? nawet jak zasnie i sie ja polozy to momentalnie ryk :mad:

Witam

Shady na bąki niewiele możesz poradzić. Ja wciąż walczę bo Dawid jest strasznie wrażliwy i przy pierdzeniu sprawia wrażenie że go to boli.
Ostatnio zaczęłam dawać mu wodę koperkową (Gripe Water) i wydaje mi sie że jest lepiej (tzn bąki nie idą cały dzień tylko w określonych porach - głównie przed kupą ) no i on tak nie marudzi. Wypróbuj, natomiast czy długofalowo pomoże to sama nie wiem jeszcze.

Vertigo - nosić ;D
Mój sie też już przyzwyczaja do noszenia. Ja jeszcze staram sie walczyć i wkładam go a to do fotelika, a to zabawiam karuzelką a to matą edukacyjną (tą ostatnią jakoś najmniej lubi). Oczywiście ze wszystkiego najlepsze jest noszenie i dlatego tak rzadko na forum mogę zajrzeć.

Vertigo - moja córeczka też popołudniami preferuje być na rękach :)

Dziewczyny, z tymi książeczkami to faktycznie jakiś niewypał, nam szczepienia nie wpisali do książeczki szczepień tylko do normalnej. Same uzupełniacie takie strony o rozwoju dziecka? Bo mnie nawet o to nie spytali czy mała juz coś umie i nie wiem czy mam sama bazgrać.
A nasza łobuziara już głowę zaczęła podnosić, chwiejnie i nie zawsze ale targa dzielnie do gory, no i śmieje się, póki co nieśmiało ale caly pyszczek jej się cieszy z oczkami na czele. Ale to fajne uczucie :)

Tak mi powiedziała pani neurolog, że te normy z książeczek są nieaktualne, bo z prehistorycznych czasów, a obecnie dzieci inaczej rosną - jak to określiła obecnie są bardziej dorodne :)
Vertigo ja lacid odstawiłam do szafki
_anna miśka ma taki problem i córka syli (asymetria).. syla już ćwiczy z malutką a ja mam się zgłosić do rehabilitanta

Vertigo ::) Nie za dużo byś chciała.  ;)  Na mamie najprzyjemniej, najcieplej i najbezpieczniej ;D
Ona wyraża w ten sposób swoją miłość do ciebie ;D

reklama
Jolik dzięki, co prawda jeszcze nie doszło ;) ale cierpliwie czekam!

Teddy ja byłam na wykładzie neurolożki z Instytutu Matki i Dziecka (a właśnie IMID opracował te książeczki) i ona mówiła żeby rysować swoją linię na tych siatkach! Tak więc do dzieła!!! Ubolewała nad tym, że lekarze olewają wpisy w tej książeczce i żeby samemu wpisywać tak jak Jolik to robi. I nic nie wspominała, że te siatki są nieakutalne ::) AAAa mówiła jeszcze, że najlepiej jakby dziecko rowijało się w zakresie 2 centyli.

Do góry