reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Witaj Kita! :)

Duralex - dasz radę, nie poddawaj się!! Tak dużo wytrzymałaś!!

Jak tam Małgoś minął Ci dzionek?

reklama
witam mamusie :)
kolki się poddały. dostaliśmy jakieś cudowne lekarstwo robione w aptece na receptę... wiem tylko, że jednym ze składników jest luminal czyli środek uspokajający... w każdym razie działa. tyle, ze dzieciak po tym leku śpi nam w dzien a w nocy harcuje... ale lepsze to niż kolki...
dziękuję, ze dodawałyście i otuchy w najgorszych chwilach...  :-* :-* :-* bez was bym zginęla!
duralex podziwiam cie że tak dzielnie walczysz... my przestaliśmy usypiać małego na rękach. teraz mamy etap wózka  ;D też głupio... ale przez te kolki go okropnie rozbestwiliśmy... no nic, może i ja powalczę :)
ja też małego wystawiam na balkon. aledrzwi otwieram. ubieram się ciepło i zajmuję swoimi sprawami. a mieszkanko się wietrzy pięknie... lubię  :laugh:

Helou Doxa,
Jako tako. Dziękuję!
Pani była, więc jest czyściutko, Jasio śpi, ja piję lampke czerwonego wina.
Wasze zdrowie ;D
W sumie to jest git.
Doxa odszukałam spodnie od dresu na wtorek ;)

witaj Kita.

Duralex mie dawaj się ! Trzymam kciuki mocno!

to co dawać profilaktycznie zamiast Plantexu ? Mały nie ma kolek, ale sie prezy przy bączkach. Po Plantexie widzę znaczną poprawę, ale skoro to lek to bezsensu dawać ( myślałam ze to granulat z kopru, musze zerknąć na ulotke co jest w składzie) Rumianek ? Koperek ?

czesc :) dobry wieczor ;)

Duralex ja wlasnie dzisiaj myslalam o tym ile to jest latwiej jak dzieci potrafia same zasypiac w lozeczku,nasza Anula jest taka kochana i zasypia sama- my jestesmy tak z tego szczesliwi, ze kupujemy jej drugie lozeczko zeby bylo u moich rodzicow :)
tak wiec Duralex nie ustawaj w walce nagroda bedzie slodka!!!

witam nowa mamuske!!!

Duralex, ja Ci kibicuje od przedwczoraj... a dzis nawet toasta za powodzenie walne, wiec sie nie waz poddawac... ;)

Lindsay, ale po co Ty mu w ogole chcesz cos dawac do picia???
Plantex jest niby koperkiem (w wiekszym stezeniu niz w herbatkach), ale w normalnym sklepie go nie znajdziesz, tylko w aptece - wiec lek... :)

Dobry wieczór drogie Panie :-)

Dzionek minął wspaniale.
Rano miałam pierwszą rozmowę z kandydatka na nianię. Jest niezła. Ma doświadczenie w opiece nad dziećmi. Zrobiła na mnie dobre wrażenie. Ma 50 lat.

Potem przyjechała do nas koleżanka Marcina. Fajna kobietka. Jest w 6 m-cu ciąży więc tematów do rozmowy było mnóstwo :-) Powspominałam sobie troszkę ....

W międzyczasie wyskok do sklepu i szybkie sprzątanko ...

Teraz Tymuś ładnie zasypia, a ja mogę poczytać co przez cały dzionek naskrobałyście :-) a sporo tego :-)

Kita349 - fajnie, że do nas dołączyłaś :-)

Duralex - nawet nie myśl o wycofaniu się !!! Wspieramy Cię duchowo więc nie rozczaruj nas kochana :-)

Orzech -  my raczej kupimy coś do ubrania przed samym Waszym przyjazdem, może wtedy unikniemy wymiany na większy rozmiar  ;) Tymek wydłuża się z dnia na dzień :-)

witaj Kita :)

Lindsay ja tez myslalam o tym, zeby mala przepijac- woda, ale zrezygnowalam, kupki robi OK, je co 2.5-3 godzin, tylko wieczorem na jedno wtracenie po godzince :laugh: a przeciw przemawia tez to, ze przybiera nie zbyt zwariowanie, poza tym WHO radzi tylko piers.
chociaz przyznam, ze juz 2 razy zrobilam z mysla o niej koperek, ale jej nie podalam :laugh:

Jolik wystroisz Tymcia i mala nie bedzie chciala u babc siedziec tylko u Was. ;) Ale a propos rosniecia. jeszcze 2 tygodnie temu w jednym pajacyku plywala taki byl wielki a dzisiaj go ubralam i w sam raz :laugh:

reklama
Teddy pisze:
witam nowa mamuske!!!

Duralex, ja Ci kibicuje od przedwczoraj... a dzis nawet toasta za powodzenie walne, wiec sie nie waz poddawac... ;)

Lindsay, ale po co Ty mu w ogole chcesz cos dawac do picia???
Plantex jest niby koperkiem (w wiekszym stezeniu niz w herbatkach), ale w normalnym sklepie go nie znajdziesz, tylko w aptece - wiec lek... :)

Teddy ja po kątem tych bąków, zeby były mnie bolesne  :(

Do góry