reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
Shady a czytałaś książeczką od Jolika "uśnij wreszcie"? Może tam coś znajdziesz ...

Jeśli chodzi o herbatki koperkowe, ja nie daje synkowi, tylko sama je piję, 2 dziennie, mały dostaje wyłącznie pierś + witaminki zalecone przez lekarzy
Na zwiększenie laktacji najlepsze jest dobre ssanie przez dziecko, nic tak nie pobudza produkcji!!

Shady tak się wtrące z grudnia ;) nam w szkole rodzenia położna dała 3 przepisy ziołowe na pobudzenie laktacji:
1.owoce anyżu i kopru, nasiona kozieradki (po 2 czubate łyzki)
2.ziele rutwicy lekarskiej (2 czubate łyżki). owoce anyżu i kopry włoskiego (po 2 czubate łyżeczki)
3.owoce anyżu (2 czubate łyżki). liście melisy (2 łyżki płaskie), ziele rutwicy (3 łyżki płaskie). koper włoski (4 łyżki właskie)
Ziółka dostaniesz w sklepie zielarskim :)
Nie wiem czy to pomoże, bo jeszcze niepróbowałam ale mozna spróbować ;D ;D

Witam :D
Shady a może małemu nie odbija się do końca... Ja przerabiałam to przez parę nocy i byłam wykończona.. Na rękach dziecko spało a w łóżeczku zaczynało płakać. Ale teraz jestem mądrzejsza. Jak mała skończy jeść (a karmię ją, nie trzymając na płasko - leży pod kątem) to nie pionizuje jej od razu.. czasami odbija na leżąco i po jakiś 5 minutach pionizuje i noszę z 10 minut... odkąd tak robię nie mam problemu z płaczem w łóżeczku

Doxa no nie mam takowej ksiazki....gdzie ja mozna kupic??? Ja nie pije tej herbatki bo nie jestem w stanie jej przelknac...porzygalam sie po niej....ledwo przekonalam sie do herbatki na laktacje..... a cyca nie moge jeszcze przystawiac bo biore antybiotyk....i boje sie ze do tego czasu totalnie mi mleko zaniknie....:(( jezuuu jestem zalamana.......hormony mi chyba szaleja, bo znowu rycze jak bobr :((

shady, z herbatka nie przesadzaj, szczegolnie koperkowa, bo ona moze zadzialac odwrotnie niz powinna... rumiankowa jest lagodniejsza, ale i tak nie za wiele nalezy dawac... 100, maks. 150 ml. na dobe... ale to nie oznacza, ze na raz... :)

z tym odciaganiem, to najpierw sie trzeba porzadnie wymasowac po cyckach, zeby zmiekly i najlepiej jak same puszcza pierwsze krople...
masaz wyglada tak, ze bierzesz wymie w rece jak w imadlo i wykonujesz ruchy posuwisto-zwrotne naprzemiennie... ;)
nie wolno ruchow okreznych, bo to moze spowodowac wieksza produkcje ale nie udraznia kanalikow i moze spowodowac zatory...

acha... i jednak podgrzewaj mleko, bo temperatura pokojowa jest za niska... w cycku ma okolo 37 st. a z butkli powinno miec na poczatku 40 - bo z czasem stygnie...
Krasnal lubi jeszcze cieplejsze i dobrze mu to robi....

Shady - wysłałam Ci książeczkę :-)

Wróciliśmy dzisiaj wcześniej ze spacerku bo mamuska myślała, że na dworze jest nadal piękna ciepła pogoda. Przeliczyła się :-) Zmarzłam jak cholera ! A najgorsze jest to, że jak spacerowałam to miałam nieprzyjemny ból w piersiach. Szczypało, mrowiło ... paskudne uczucie. Tymuś na szczęście odpowiednio ubrany i prosto ze spacerku powędrował się werandować :-)

reklama
Shady nie ma za co. Mam nadzieję, że nikt nie wytoczy mi procesu za rozpowszechnianie bez zgody wydawnictwa :-)

Będąc na spacerku kupiłam Mam dziecko i Dziecko. Nie wiem jak Wy ale ja z utęsknieniem czekam na każdy numer. Uwielbiam te czaspopisma czytć :-) W końcu od czasu do czasu należy się relaks. Najczęściej czytam gdy karmię małego :-)

Czy macie jakieś ulubione czasopisma które warto kupić? Bo ja szczególnie polecam "Mam dziecko"

Do góry