reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Cześć dziewczyny i maleństwa :)

Ja również nie używałam jeszcze laktatora, cały czas karmię tylko piersią i zastanawiam się właśnie czy nie spróbować odciągnąć pokarmu (narazie nie mam nawet butelki ze smoczkiem, nawet laktator mam pożyczony bo stwierdziłam, że kupię go gdy zajdzie taka potrzeba a pożyczony jest w razie nagłej konieczności zanim się pójdzie do sklepu i kupi własny)
A jeśli chodzi o słodycze to po prostu mam na nie nieodpartą ochotę (zajadam się narazie biszkoptami)

Dziewczyny martwiące sie że waga nie spada. Właśnie wyczytałam w "Języku niemowląt", że przy karmieniu piersią utrzymuje się nadwaga (tak około 5 kg). A tyle się mówi, że karmienie z nas wszystko wyciąga. Więc gdzie jest prawda ???

reklama
Teddy to jak to jest ze szczepieniami? Zdecydowaliście się na skojarzoną a żółtaczkę mieliście wcześniej i osobno??

dokladnie tak....

w tej skojarzonej mamy 4 szczepy... a dalej nie zrozumialam o co chodzili, bo maly zaczal plakac i gowno slyszalam co do mnie mowia... ;)

chyba 2 pierwsze 4-szczepowe, a ostatnia razem z zoltaczka... ale glowy nie dam, ze tak jest...

poprawka: to bedzie najprawdopodobniej Tripacel firmy Aventis Pasteur czyli DTP + polio

Witam wszystkie mamusie i dzieciaczki.
Długo mnie nie było ale niestety musiałam co swoje odleżeć w tym szpitalu tym bardziej , że małej to raczej na świat sie nie śpieszyło. Jest już z nami , a my razem z nią w domku. Tearz musimy jakość dojść z nową sytuacją do ładu i składu . Zdaje sobie sprawę , że nie będzie łatwo. Dzisiaj wpadłam tylko na krótko , bo szczerze mówiąc ledwo na tyłku siedze przez te szwy. dobrze , ze z kazdym dniem jest coraz lepiej. Resztę wrażeń opiszę wam raczej jutro lub w nocy kiedy będę mogła odetchnąć a mała uśnie. Bardzo wszystkim dziękuję za gratulacje.
Wiem jedno mój dom musi się od nowa zorganizować by mozna było mieć trochę czasu np.na drzemkę. ;D

Qrcze, uczyłam dzisiaj Tymka zasypiać samemu we własnym łózeczku. W dzień udało się to w miarę szybko, ale teraz gdy trzeba było zgasić światła trwało to ponad godzinę. Szczerze mówiąc chciałam spasować, ale wiem że prędzej czy później i tak musiałabym go tego nauczyć :-(

reklama
Luszka, mi mąż kupił kiedyś 4 paczki i to te powiększone, myślał że mi na tydzień starczy a ja już nie miałam ich na drugi dzień. Jak narkotyk. Teraz siedzę i czekam aż nadejdzie ranek żeby lecieć kupić PETITKI :laugh: bo się skończyły.

Patka, a Ty mnie nie osłabiaj, 5kg nadwagi!!!!!!!!??????? No ale po pierwszym tyle właśnie mi zostało. No właściwie muszę się przyznać: Nie 5 tylko 6kg. ;) Poważnie, będę potrzebowała pomocy psychoanalityka jak zacznę teraz nabierać ciałka. :)

Doxa, no tym razem to już musi być ostatni raz. Oczywiście najważniejsze aby Olivierek był zdrowy!!! Tobie również życzę zdrówka.
U mnie Oskar się rozkłada i mam nadzieję że biedaczysko szybko z tego wyjdzie a i mała nie złapie od niego choróbska. Od ojca nie złapała anginy to może i od brata też nie.

Magda, miło że już jesteś z nami.

Doxa, Teddy, jak się robi 5 w 1 (błonica, tężec, krztusiec, polio, Hib) to WZW jest osobno. Jak się robi 6 w 1 to wtedy jest wszystko na raz.

Jolik, im wcześniej tym łatwiej dziecko się przyzwyczai. Trzymaj się dzielnie!

Do góry