reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Doxa - od czasu do czasu mierzę mu temperaturę. Wzrasta czasami do 37,4 po intensywnym płaczu - ale to chyba normalne.
My już bylismy na spacerku. Pogoda słoneczna, ale zimno brrrrrrrrr. Dzisiaj spacerowaliśmy tylko 1,5 godz.

reklama
Jolik, moja znajoma miała podobny kłopot i odstawiła wszystko mleczne (lekarz jej tak poradził) i był juz spokój.
Z moich obserwacji, Jas był marudny i wiercący się i już wiem dlaczego. On sie po prostu nie najadał. Wczoraj wieczorem przyszła do mnie mama, a ja musiałam wybyć, odreagować i wyobraźcie sobie, że dała mu jejść tyle ile chciał - 200 ml mojego mleka. Jaś spał jak suseł od 8.40 do 1.45. Wcześniej trzymała Go wpionie ok. 40 minut i porządnie mu się bekało. Dzisiaj też tak zrobię. Ma apetyt po tatusiu. ;)

Jolik pisze:
Frezja, żeby to było tylko jego kapryszenie to bym się nie zamartwiała, ale cały czas boję się, że ten jego płacz nie jest bez powodu, że coś go boli , a ja nie wiem co i nie wiem jak mu ulżyć. Nadal robi bardzo dużo kupek. Lekarka mówi, że jeszcze może tyle robić, a mnie się jednak to niepodoba. Nie jem nic wzdymającego, a Tymek i tak oddaje mnóstwo gazów. Skąd to się bierze? Qrcze, mam mnóstwo takich pytań ! Chyba dopada mnie depresja ... :-(
jolik chyba wszystkie tymki tak mają. mój sra na potęgę. co pielucha to kupa. co karmienie to kupa. poza tym chce jesc co 2 godziny, a od 5 rano do 12 w dzien co godzine praktycznie... i pół godziny wisi przy cycku... już nie mam czego ściągać laktatorem, bo on wszystko wypompowuje. myślicie że to normalne? on ma dopiero 2 tygodnie, może jeszcze sobie ustabilizuje co?
a jak piardnie (zazwyczaj w ciągu karmienia) to mi nogę w podłogę wgniata  ;D
dziś nie spał od 5 rano do 13... i co godzine do cyca... szał! a teraz śpi zamiast się zbierać na spacer....
lindsay maciuś toleruje tą łysą pierś???? mój mały troche possie i dalej piłuje japę, bo ta brodawka mu się chowa i tyle z tego...
schudłam już 15 kilo... jeszcze 9.... :(

czesc dziewczyny
Dzis bylismy na pierwszym spacerku Wiki chyba sie to podobalo bo przespala caly a pogoda nawet nam dzis dopisala

Jolik koper włoski ma działanie: rozkurczające, WIATROPĘDNE i wykrztuśne i dzięki temu a zwłaszcza działaniu wiatropędnemu (czyli gazopędnemu) zapobiega wzdęciom. Do tego może jesz dużo surowego np. jabłek które też fermentując powodują gazy??

A jeśli chodzi o interpretację jego płaczu i ruchów ciała, zajrzyj do "Języka Niemowląt" tam są takie tabelki, może uda Ci się coś przypasować!

Ja np. nie wiedziałam czemu Oli płacze i dzięki tym tabelkom już wiem, że wtedy jest zmęczony i potrzebuje spokoju by zasnąć a nie zabawiania!

Doxa,
a gdzie znajdę te tabelki? Chętnie bym poczytała.

Dzisiaj na spacerze przed nosem przemknęła mi Patka z ferajną + wózek (chyba z zawartością ;D). Darłam się "cześć", machałam, ale była tak zajęta towarzystwem, że nie zwróciła na mnie uwagi. :(
Ciekawe, dlaczego Patka narzeka, że jest gruba. ::)
Biegła w w króciótkim mini, na obcasach 8) Tłuszczu nie zauważyłam. ;)

leze w lozku i kwicze....mam obustronne zapalenie cyckow, boli jak cholera, ale to jest do zniesienia najgorsza jest ta temperetura ponad 39 stopni.....skad taka cholera sie bierze??? buuuu

Małgosiu tabelki te znajdują się w książce Tracy Hogg pt. "Język niemowląt". Właśnie przed chwilą wysłałam Ci je e-mailem, dołożyłam też elektroniczną wersję tej książki - może zechcesz poczytać - naprawdę WARTO!

reklama
Cześć Kobietki! :)
Natalka śpi więc mam chwilkę czasu zeby tu zajrzeć.
Mam pytanie: Jakich farbek używałyście do odciskania dłoni i stópek dzidzi tak żeby było to bezpieczne?
Dziś Natalka dostała od tatusia Wielką Ksiegę Maleństwa i mam zamiar ją trochę uzupełnić ;)
Pozdrowienia :)

Do góry