reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Cześć,
U nas też narazie nie widać żeby pogoda była ładna :-( Mleko za oknem ...

Wiecie mnie już chyba nie jest dane przespać spokonjnie noc :-(
Tymuś jest strasznie niespokojny, płacze ... już naprawdę nie wiem co robić :-(

reklama
Teddy wydaje mi się że dzisiaj będzie całkiem ciepło! A mgły u mnie nie widzę, chociaż słoneczka też nie ;)

Frezja, żeby to było tylko jego kapryszenie to bym się nie zamartwiała, ale cały czas boję się, że ten jego płacz nie jest bez powodu, że coś go boli , a ja nie wiem co i nie wiem jak mu ulżyć. Nadal robi bardzo dużo kupek. Lekarka mówi, że jeszcze może tyle robić, a mnie się jednak to niepodoba. Nie jem nic wzdymającego, a Tymek i tak oddaje mnóstwo gazów. Skąd to się bierze? Qrcze, mam mnóstwo takich pytań ! Chyba dopada mnie depresja ... :-(

Jolik, Ty sie ciesz, ze Tymus pruka... powinien jeszcze bekac jak stary... ;)

a tak powaznie, to sprawdz, czy wtedy kiedy najbardziej placze ma twardy brzuszek, i czy mocno i sztywno podciaga nozki do gory... wtedy to sa gazy ktore moga powodowac kolke... no i trzeba zrobic to, co sie robi na kolke - czyli masazyk i cieplo...
my sie pozbylismy tego problemu poprzez butle i dosc mocne podgrzewanie mleka...

natomiast jesli podczas placzu wierci sie i wierzga, to sa tylko ruchy jelit, ktore moga byc nieprzyjemne, ale na to to nie ma lekarstwa... chociaz mozesz sprobowac dac mu herbatke rumiankowa z jakims srodkiem typu Trilac, Lakcid... czy cos w tym stylu

Frezja, fotka z jezykiem jest boska... tylko sie zastanawiam z kim Ty masz to dziecko, z wokalista Kiss???

Jolik Twój Tymuś "pruka" bo pijesz herbatki koperkowe. I całe szczęście, że to robi bo jeśli nie odchodziłyby gazy, to miałby dopiero ból brzuszka!
Tak jak pisze Teddy poobserwój go, jakaś przyczyna tego płaczu musi być. A mierzyłaś mu temperaturę?

a wlasnie, Doxa, dobrze, ze mi przypomnialas... ;)

Jolik, jak pijesz sam koper to sprobuj go odstawic i zamienic na rumianek... u nas troszke pomoglo, ale tylko troszke, na tyle, zeby co jakis czas udalo sie spokojnie przespac 3-4 godziny...

No i u nas jednak piękna pogoda, słońce świeci, Oli na tarasie, ale pójdziemy razem na spacerek, bo taka ładna pogoda ...

reklama
No właśnie strasznie się przy tym wierci, kopie, wierzga ....
Ja się tylko zastanawiam skąd te gazy się biorą, bo picie herbatki zapobiega wzdęciom ale jak się coś wzdymającego zjadło. Ja nie jem nic takiego, a Tymek pruka i to zazwyczaj podczas karmienia.

Teddy - nie piję herbatki koperkowej tylko mieszaną z Herbapolu "rumiankowo-koperkową"

czasami sobie myślę, że płacząc Tymuś wie że prędzej czy później go wezmę i podam papu :-(

Do góry