reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
Shady, kochana, bardzo Ci współczuję!!!
Do zapalenia piersi najcześciej dochodzi gdy pierś nie jest dostaczenie opróżniana i mleko w niej zalega!!
Jeśli jesteś pewna że to zastój to należy - Cytuję za "Warto karmić piersią":
- poprawić technikę karmienia
- często karmić, przynajmniej co 2 godziny
- zmieniać pozycję w trakcie jednego karmienia, godna polecenia pozycja "spod pachy"
- dbać o dobry wypływ pokarmu
- po karmieniu nalezy stosować zimne okłady na chore miejsca pomijając brodawkę
- można zastosować lek przeciwgorączkowy np. paracetamol w dawce 500-1000mg co 6 godzin
- nie należy stosować ciepłych ani gorących okładów, nie wolno masować lub ugniatać piersi
...

Dziewczyny gorąco polecam Wam wszystkim (z problemami i bez) książkę "Warto karmić piersią" Magdaleny Nehring-Gugulskiej. Można ją kupić tam gdzie produkty Medeli. Jest tam wszystko nt. karmienia!!!

Doxa... jak dla mnie to z ta ksiazka o jakies 3 tygodnie za pozno... ;)
....nie moglas wczesniej powiedziec

Teddy może jeszcze nie jest za późno!!
Sorki zapomniałam o tej książeczce, bo ja nie mam problemów ani z laktacją ani z brodawkami ... na początku z niej korzystałam i potem jak wszystko się unormowało poszła w odstawkę...

No tak, to ja może pozycze od Ciebie ta książkę, tylko też nie wiem czy nie jest za poźno.
Dzięki za tabelki, jak zawsze Jestes nieoceniona.

Chyba mam grypę żołądkową. To jakieś wariactwo, od czwartku katastrofa, za katastrofą! Ola chyba też złapała, zastanawiam się co będzie z Jasiem. Okropnie mnie mdli, niw wiem czy mogę brać leki, i jakie???

Małgosiu ja to nie nadążam za Twoją laktacją ;) Jak byłam u Ciebie mleko samo się Ci wylewało do wkładek medeli, kilka dni później nie masz go wcale, wczoraj robiłaś okłady z kapusty - czyli chyba nawał, dzisiaj zastanawiasz się jak długo jeszcze będziesz karmić ... Naprawdę Ci współczuję!!

reklama
Shady,
serdecznie Ci współczuję. Ta gorączka trochę za wysoka. Koniecznie weź paracetamol, a co do okładów, to w szpitalu robili mi z kapusti i na to mokra pielucha włożona do zamrażalnika na trochę. Leżałam tak całą noc i rano było dobrze. Dzisiaj po wczorajszych okładach tez triszkę lepiej, ale pokarmu mniej, brodawka lewa też już w lepszym stanie. Prawa - straszna :(
Teddy,
Krystian, to chyba bardzo zabawowo- towarzyski chłopczyk. Mój Jasiu prawie cały czas śpi, a jak nie śpi  to muzyki słucha i trochę bawi się grzechotkami, które stawiam nad nim. Wyciąga łapki i macha. Obserwuje co się dzieje. Ale to ma miejsce raz dziennie. Pozostały czas przesypia.

Do góry