reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

WITAM
EFUNIa to wszystkie te dzieciaczki z dn 24,10 do cyca ciagna. Moj w nocy ładnie spi budzi tylko dwa razy i zasypia przy cycu :-)
Teraz tesz spi
Dziewczyny jak wy to robicie ze znajdujecie czas by jesczze pisac na forum, ja jak wstaje rano to nie wiem od czego zaczac:-(

reklama
Małgosiu szukam dobrego pediatry i w ogóle przychodni na Tarchominie.Pisałaś coś że masz dobrego pediatrę. W jakiej przychodni przyjmuje? I czy sa tam przewidziane wizyty domowe i dyzury w soboty niedziele i świeta?

Ewcia ja mam to samo. ;) Juz dałam sobie spokój z nadrabianiem czytania watków bo się trochę tego nazbierało. Jak już zajrzę to mam czas poogladać Wasze piekne dzieciaczki- SĄ PRZECUDNE!!! :laugh: i czasem coś napisać.
Pozdrawiam wszystkich. :)

czesc,
ojej, ale tu widzei klopoty :(

Lindsay nie wiem czy nakladki przeszkodza w produkcji mleka, chyby nie tak zupelnie, bo mleko produkuje sie tez na znak opruzniania piersi...ale wiem na pewno, ze stres jest bardzo silnym hamulcem do produkcji mleka, tak wiec glowna zasada powinna przyswiecac, nie denerwowac sie a juz na pewno nie na zapas.

malgsia okropna noc, faktycznie, a ja myslalam, ze jak juz ma sie II dziecko to wszystko jest taaakie proste.

JOlik ja to nie mam strachu, ze braknie mleka, ale moj maz sie o to bal, juz mu chyba przeszlo, jak powiedzialam, ze w aptekach mozna je zawsze kupic, ale na poczatku, to powtarzal co II dzien, ze moze kupimy paczke tak na zapas ;)

U nas, jej wszystko wspaniale. Ja zauwazam regularnosc zdecydwowanie - co mnie cieszy, spacer i kapanie mamy zawsze otej samej porze, zasypianie wieczorne tez,karmienie w nocy tez.
Ale od razu chcialam zaznaczyc Joliku ze Teddy ma racje, nie ma co liczyc na regularnosc przed II miesiacem zycia. A tracy pisze, ze odchyly o 1,5 godziny sa jak najbardziej w normie :) takze, jak komus sie uklada to dobrze, ale to raczej nie wiemprzypadek, albo szczescie. Regularnosc czynnosci posteujacych po sobie jest wazna :)

acha, ja pytalam ostatnio poloznej o czas ssania, bo nasza Anulka to dopiero w ostatnim tygodniu zaczela ssac wiecej niz 10 minut, i tez zadko, poprzednio to sala okolo 8 minut i tak co 2 3 godziny, polozna powiedziala, ze to normalne, ze dzieci wysysaja 80% pokarmu w ciagu pierwszych 5 minut i powidziala tez, ze chlopcy maja sklonnosc do zabawy przy jedzeniu ;) a dziewczynki w przewadze zjedza i koncza.......

U mnei znaczna poprawa wszystko się normuje, mam sporo czasu dla siebie i noce są już spokojniejsze.
Ja czuję się znacznie lepie, w poniedziałek już wracam do szkoły :( szkoda ze małą będzie musiała zostać z babcią,
ale wątpię że chciałą być mieć mamusię po gimnazjum :))

Dziendoberek,
Jolik u mnie jest tak samo jak u ciebie, zero regularnosci, Olivka je kiedy chce, ile chce, spi kiedy chce i tez ile chce, z kompiela to sie mieszcze pomiedzy 8:30 a 9:30. Ale jakos sie tym zbytnio nie przejmuje, Wychodzi na to ze Olivka je srednio co dwie godziny a ze spaniem jest roznie, czasem spi wiekszosc dnia a czasem tak jak przed wcoraj praktycznie nie spala w dzien ale za to calutk anoc przespala jak usnela o 10 to wstala o 6:30 normlanie bylam w szoku.

Dziewczyny naprqwde wspolczuje wam tych wizyt u lekarzy, nie mam pojecia jakie to musi byc dla was i waszych dzieciatek ciezki, buziaczki dla was bo jestescie wielkie.

A my jestesmy po wizycie i przezylysmy pierwsza szczepionke nie bylo az tak tragicznie. Olivka urosla 2 cm i wazy 4300 takze rosnie super i pani dr jest bardzo z niej zadowolona. Dostalam skierowanie na bioderka, pani doktor mowi ze nie widzi zadnego problemu u Olivki ale ja poprosilam o przeswietlenie bo ja mialam problemy i chce byc spokojna ze u Olivki wszystko dobrze.

Na tę regularność to nie ma recepty. Ja już teraz wiem że i tak nie wiele na to poradzę więc się nie stresuję i jest mi o wiele lepiej. :) Z Oskarem odchodziłam od zmysłów. Staram się po prostu wychodzić na spacery między 12 a 14 i tyle. Kąpiel ok 20-21. Jak się coś poślizgnie bo mała akurat śpi to trudno świat się nie zawali i tak co jakiś czas dzieci się przestawiają więc co się stresować! Jak ja jestem spokojniejsza to malutka też. To jest chyba najlepsza recepta.

No ale Małgosiu, nocki to Ci szczerze współczuję. Wszystko zawsze zwala się na raz. :(

Mój mąż zleciał dzisiaj do piwnicy i albo sobie wybił obojczyk albo złamał rękę bo coś mu dziwnie sterczało. Na szczęście szwagier przyjechał z pracy i pojechał z Andrzejem do szpitala. Ja nie wiem czy nic nie może spokojnie się toczyć tylko zawsze coś musi się dziać :( Teraz pewnie wożenie Oskara do szkoły spadnie na mnie. Dopiero będę musiała się z rana uwijać, nakarmić małą przygotować Oskara do szkoły (śniadanie itp.) zapakować ich i w drogę. Cóż za sielanka będzie. ;)

reklama
Do góry