reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Lindsay - tak większość naszych wizyt związana jest z wcześniactwem.
Współczuję Ci, te omdlenia są niepokojące, przebadaj i synia i siebie!

reklama
Cześć Kobietki,
Dzisiaj jestem druga! :)
Joliku,
ja mam zalecony bebiko 1. Podobno jest smaczne i dziecko może sie przyzwyczaić, więc na razie Jaś dostaje 2 razy dziennie Bebilon pepti (ten różowy - jest dla alergików i dzieciaczków z problemami gastrycznymi). Generalnie jednak mam karmić piersią i w razie kryzysu laktacyjnego podawać mieszankę.
Jaś w nocy dzisiaj budził sie tylko 3 razy, co 3,5 godziny, raz wychlapał 150 ml mieszanki i spał jak suseł. Pozostałe razy to moje mleko, ale odciągane, bo piersi nie nadają się póki co do użytku.
Luszka,
Mój Pediatra kasuje za wizyty domowe 130 zł.

To prawda, mi pediatra po wczorajszej wizycie, gdy mnie zobaczył i usłyszał moja historię, zalecił koniecznie, wykonanie wszystkich podstawowych badań + elektrolity + usg jamy brzusznej i zwiększył podaż witamin.
Ja miewam odloty podczas karmienia, czuję się jakbym wyszła ze skóry i stanęła obok, do tego mam taki gorzkawy smak w buzi. To ponoć oznaka dużego wyczerpania i niedoboru składników mineralnych.

No to trochę się uspokoiłam z tą regularnością :-) mam świadomość, że nie będzie się to odbywało z zegarkiem w ręku, ale mniej więcej o tym samym czasie to bym chciała :-)
Dzisiaj musimy zmienić porę wychodzenia na spacerek bo Wychodziliśmy przeważnie ok 14 i teraz po zmianie czasu wracamy już o mroku :-( Będziemy spacerowali mniej więcej o 10 :-) Ciekawe jak Tym zareaguje na tę zmianę ...

Teraz walczę z odciąganiem bo czekają mnie większe zakupy. Moi mężczyźni zostają sami więc w razie czego butla musi być :-)

Doxa-cieszę się, że wyniki Olivka poprawiają się z badania na badanie !

Malgosiu - bebiko1 to to samo co bebbilon pepti?

Nie mam i dzisiaj nie będę miała, bo nadal stoi w Dąbrowuie Górniczej i czeka na oclenie.
Samochód dla mnie i Dzieciaków! To była niespodzianak Jacha z okazji narodzin Jasia!
Poza tym samochód bardzo bezpieczny 5 gwiazdek w testach zdeżeniowych, więc siłą rzeczy dla dzieci! A dzieci jeżdżą ze mną. Strasznie się cieszę, ale wszystko wskazuje na to, że odbiór będzie w środę, bo muszą go po dostawie przygotować, alarm, opony zimowe itd. Także na razie jestem bez fury, no chyba, że liczyć cztery kółka Jasia ;D
Daleko byśmy nie pojechali ;D

Nie to nie to samo, Bebiko jest dostępne bez recepty i troszkę tańsze. Bebilon pepti jest na receptę (ale sprzedają, gdy zrobisz płaczliwą minę) i jest droższy, ok 29 zł za puszkę. Jeżeli Tymuś nie ma kłopotów z brzuszkiem to podaj mu bebiko (tylko lekarz prosił, aby kupowac w aptece, pewniejszy zakup, może troszkę droższy, ale masz pewność, żr dobrze przechowowane). Jasio ma refluks i dlatego na razie podajemy mu bebilon, ale tylko przez 2 - 3 tygodnir, potem bebiko, jeżeli będzie trzeba.

czesc dziewczyny... :)

Jolik, Belilon pepti jest na recepte...
ogolnie co do mlek, jesli Tymus jest zdrowy, to jak pojdziesz do sklepu i wybierzesz ktorekolwiek z "1" to bedzie dobrze... :)

my w 1 m-cu jechalism na Bebiko 1 Ha (hypoalergiczne - bo to cholera wie na co malu mogl byc uczulony), ale ono ma duzo zelaza i Prezes nie byl zadowolony, bo mial zaparcia...
teraz chlamy Bebilon 1, jest ono mniej kaloryczne, rzadsze i ogolnie najbardziej zblizone konsystencja, smakiem i tak ogolnie, do mleka mamowego... poza tym zawiera prebiotyki, ktore reguluja flore bakteryjna jelit i nie ma zadnych problemow brzuszkowo-kupkowych... nie polecam go natomiast, jesli dziecko ulewa, wtedy dobre jest Bebiko, bo jest gesciejsze i bardziej kaloryczne - wiec jesli nawet troche uleje, to nie bedzie takie glodne...

reklama
Do góry