reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

wszystko jasne! kryzys pierwszego miesiąca! pokarm wróci, nie martwić się na zapas, od mieszanki jeszcze żadne dziecko nie umarło. lepiej raz nakarmić mieszanką, niz się stresować tracić pokarm.
A co do pleśniawek, to nie plesniawki, tylko kożuszek z mleko, który zrobił sie od ulewania. Musimy Jasia pionowo przytrzymywać po jedzeniu i nie kłaśc na wznak, gdyż ma refluks, ale to minie. Uff.
Miałam niezłą jazdę, wyłam całe 3 godziny po południu, aż dostałam gorączki. Teraz już lepiej, ale piersi bola jak opętane. Udało się odciągnąć po wizycie pediatry 200 ml.

Luszka, mój pediatra jest z IMiD i prowadzi trylko prywatne wizyty, nie przyjmuje w pzrychdniach rejonowych, tylko w Instytucie, ale z NFZ nie dostaniesz sie do niego (trzeba mieć skierowanie). Przyjeżdż zawsze kiedy trzeba i jest DOSKONAŁY.

reklama
Dziękuje Małgosiu za odpowiedź.
My póki co Natalkę zapisalismy do przychodni na Leszczynowej ale tam nie ma wyjazdowej pomocy lekarskiej w dni wolne a w ciągu tygodnia też nie zawsze z tego co wiem. Dlatego szukamy innej przychodni.
A mozna wiedzieć ile kosztuje wizyta u tego pediatry?

Małgosiu, mam do Ciebie prośbę, jakoś nie mogę od nikogo dostać poleconego pediatry. Czy mogłabyś mi wysłać namiary na swojego mailem? Bo z tego co piszesz jest dobrym specjalistą, przyjeżdża do domu i jest sympatyczny. Rozum,iem, że sa to wyłącznie wizyty prywatne, ale to mi nie przeszkadza. Rozumiem, że w związku z tym na szczepienia trzeba chodzić do przychodni? Czy tak? A ile kosztuje wizyta? Jeśli mogłabyś mi napisac będe bardzo wdzięczna, martwię się brakiem lekarza, a nie chciałabym szukać po omacku. Coś mi szwankuje w ustawieniach i mój mail się nie wyświetla - podaję magdusiek@poczta.onet.pl

ogladam nasza galeryjke maluszkow i wyjsc nie moge z podziwu jak super minki potrafia robic male dzieci.
shady jesli to Ty jestes na zdjeciu z Maluszkiem to w porownaniu ze zdjeciem obok wygladasz jak inna osoba :)

ewcia1981 pisze:
Dziewczyny czy to normalne bym dalej krwawila...juz tyle dni po porodzie a ja dalej????
Jak to było u was????
ewcia ja jestem juz miesiac po i nadal krwawie ( plamie) i tak moze byc do konca pologu a czasami nawet troche dluzej.

wiecie co boje sie tego " pierwszego" sexu po porodzie ... :p

Lindsay nic się nie bój! Ja mój drugi "pierwszy raz" mam za sobą i było zajefajnie  ;D
Powiem więcej- ten sex jest o niebo lepszy niż przed ciążą  ::) przynajmniej u mnie  ;D

Hej ! Jestem pierwsza !!!

Noc trochę lepsza niż poprzednie, ale i tak jestem padnięta. Tymuś robił pobudki co dwie godziny, a od godz 4 wogóle nie zamierza już usnąć :-) Mąż teraz z nim spaceruje.... Myślę nad wprowadzeniem do wieczornego menu mleka modyfikowanego. Czy któraś z Was używa go? Jakiego? Czy maluszek dłużej wtedy śpi? Nie weim co robić?

Nasza galeryjka zapełniła się super dzieciaczkami !!!

reklama
Witajcie!
O rany ale się tu działo!

Małgosiu cieszę się że już wszystko wróciło do normy, wystraszyłam się czytając opis Twojej nocki! Jeśli chodzi o przybieranie na wadze to 20-40g na dobę jest normą, mój Oli przybiera więcej ;) Już waży 4800g!

Ewcia ja krwawiłam 4 tygodnie.

Jolik u nas jest w miare regularnie ale nie z zegarkiem w ręku! Wszystko odbywa się mniej więcej, tym bardziej przez te wizyty u lekarzy i szpitale ...
Wczoraj tradycyjnie rano pojechaliśmy na kolejny zastrzyk i pobranie krwi - szczęśliwie wyniki dalej w góre, już hemoglobina wynosi 10,5!!. A potem do drugiego szpitala (Międzylesie) i znowu pobranie krwi i szczepienie przeciw wirusowi RSV ... wróciliśmy do domu dopiero około 15:30. Do tego Oli ma rozwolnienie :(

Dziewczyny obejrzałam galeryjkę - same CUDEŃKA!!!

Do góry