reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Małgoś to super dam znać kiedy wypełzniemy ;D

Ja mam jeszcze pytanie gdzie robisz usg stawów biodrowych i potem do jakiego idziesz ortopedy dziecięcego?
Zaczęłam szukać jakiegoś godnego zaufania ortopedy już teraz chociaż my jeszcze mamy 2 tyg do zrobienia USG, ale nie chcę tak w ciemno trafić bo nigdy nie wiadomo na kogo się trafi.

reklama
Mam 2 sprawdzone miejsca. Jak chcesz to dam Ci namiary. Jeden to szpital na Spartańskiej. Pani jest boska robi USG naszej Oli od lat. Pewnie się tam zdecydujemy, ale jest też dobry lekarz na Niekłańskiej, w Fundacji.

Byłoby super ;D
Jak wiesz jestem zielona jeśli chodzi o lekarzy (szczególnie dziecięcych ) w Warszawie, jedynie zbieram namiary od koleżanek ;D
A ze spacerem to o 13 idę jeszcze do pediatry (właśnie potwierdziłam wiec na pewno) więc później będę się szwędać po okolicy ;D

Cześć dziewczynki  ;)
My już po wizycie u "pedantki"  ;D Natalcia waży już 4530g  ::) podczas szczepienia była bardzo dzielna prawie nie płakała, aż się pielęgniarka dziwiła że tak szybko się uspokoiła. Jak przyszłyśmy do domu to ię najadła a teraz słodko śpi bidulka.

Magdusiek serdeczne gratulacje

Małgosiu, Doxa - fajnie się ogląda Wasze fotki. No całkiem Wam "do twarzy" z dwojaczkami :-)

Frezja - mój bidulek też już drugą godzinę słodko śpi. Wymęczyła go dzisiaj pani doktor.

czesc kochane :)
wyrywkowo podczytalam ten watek, wskoczylam na galeryjke zdjeciowa i juz mam za duzo wmocji :laugh:

ogladnelam maluchy Doxy i Malgosi, sa slodziaste.

Frezja, no to gratulacje zakonczenia oficjalnego pologu :) Ja tez slyszalam o tym zastrzyku, ale nie rozmawialam jeszcze z ginem na ten temat, ide na wizyte za 3 tygodnie to pogadam, ale ta opcja wyglada wygodnie ;)

Patka wiem jak sie ciezsysz spacerami, ja uwielbiam na nie chodzic, chociaz musze znosic gondolke z mala z II pietra, znoszenie to jeszcze nic ale wnoszenie po spacerze juz czuje. Spacerujemy codziennie godzine a potem mala spi jeszzce nastepny godzine na balkonie, i powiem szczerze, ze spacerujemy od jej 6 dnia zycia, na szczescie pogoda jest stale sloneczna :)

Magdusiek gratulacje jeszcze raz ciesze na maxa swoim szczesciem, ja to sie chyba na poczastku za bardzo balam, ze Anula przestanie byc taka grzeczniutka, ale niepotrzebnie, ona dalej jest slodziutka i coraz bardziej kontaktowa - jesli mozna mowic o jakimkolwiek kontakcie w II tygodniu zycia.

MAlgosia, super, ze jestes znowu w sieci :laugh:

ach jeszcze jedno o szczepieniach:
HIB powinno sie szczepic jednak chyba wczesniej niz okolo roczku, bo zachorowania na zapalenie krtani zaczynaja sie od 6 miesiaca zycia.

Ja mam wizyte u pediatry za 2 tygodnie, dowiem siedokladnie dopiero wtedy co on radzi.

reklama
Powiem ci Joliczku że ja strasznie się bałam tego szczepienia, myślałam że będę płakała bardziej niż Natusia ale odziwo byłam twarda.
Muszę potem wyskoczyć do apteki obkupić się w nowe środki do pielęgnacji bo Natka ma podejżenie o alergię- strasznie się jej skóra wysusza  :(
Dostałam ulotkę produktów Oilatum-teraz muszę przestudiować.

Do góry