reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

Karen, absolutnie - jak do tej pory bylam 2razy i nie placilam (ale ze skierowaniem). Lekarka mi mowila, ze nawet bez skierowania zrobia za darmo - mozna nasciemniac, ze sie bobas malo rusza i wystarczy; tylko nie mozna sie dac na oddzial pozniej polozyc - mnie chcieli zatrzymac, pomimo extra wyniku! ('bo jak sie mniej rusza to trzebaby pomonitorowac...')

No dobra... To jeszcze lece sobie polezec - poczekam na mojego kierowce na lezaco, a co! ;)

reklama
Ja do tej pory chopdizłam na wizyty do 5 tygodni, ostatnio byłam 3 tygodnie temu i idę jutro. mój lekarz powiedział, że nie ma co częsciej, bo wyniki dobre i ja się dobrze czuję. Cieszę się, bo wizyta kosztuje... a ja faktycznie się super czuję, na każdym usg w porządku, badania ok...

A propos "bezpłatnej" służby zdrowia - cała ciążę za wszystko sama płaciłam bo jak bym miała liczyc na tę państwową służbę zdrowia to ciązy bym nie utrzymała.

nasza dzidzia bardzo dziś ruchliwa mogla by juz wyjsc
wkoncu jestem po wizycie kolezanki i obiadek ugotowany teraz czekam na meza
u mnie jutro zacznie sie 40 tydzien a jeszcze nie mialam robionego KTG

helo dziewczynki mam pytanko, na niedziele mam termin i jestem ciekawa czy na KTG wysyłaja zanim sie idzie rodzić, ja jeszcze ani razu nie byłam a wydaje mi się że niektóre dziewczyny chodziły na tydzień czy dwa przed porodem, moja pani doktor chyba sobie o tym zapomniała, w ogóle zauważtyłam że nie jest za bardzo na czasie, bo jestem na świadczeniu rehabilitacyjnym i nadal wypisuje mi zwolnienia chociaż nie trzeba bo takie świadczenie przyznane jest już do dnia porodu

Alunia i majad ktg was nie ominie, bo słyszałam że przed porodem też robią żeby sprawdzić czy skurcze faktycznie są regularne.
majad mi też lekarz wypisuje zwolnienie lekarskie mimo że mam przyznane swiadczenie rehabilitacyjne - kto ci powiedział, że zwolnienia nie trzeba?

reklama
mam już dosyć...
mój mąż ciągle po 12 godzin w pracy a ja sama jak ten palec...
siedze i rycze...
jakaś depresja przedporodowa chyba mnie chwyciła...
i na pewno zacznę rodzić jak on będzie w delegacji.
zasrane życie...

Do góry