reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Serdeczne gratulacje dla Patki :D :D
Doxa Sama widzisz ze zdjeć dzieciaczków nigdy dosyć :) więc wrzucaj ile się da :laugh:
Efunia witaj. Tez myślałam że wrócisz już z Tymkiem. ;) Co do lekarza to też bym poszła do tego nowego skoro czujesz że jest lepszy.
Mi też zmienili gina ok 20 tyg bo poprzednia lekarka odeszła z przychodni. Podejście obecnej średnio mi sie podoba zwłaszcza co do wysyłamia na badania - twierdziła np ze w czasie ciąży przysługuje mi jedno USG. Pisałam kiedyś o tym zresztą.
Poza tym każe mi przychodzić co 4 -5 tyg pod koniec ciaży a słyszę ze chodzicie co 2 tyg a niektóre co tydzień.
Dlatego żałuję ze swego czasu nie zmieniłam lekarza a teraz to już rzeczywiście za późno.

reklama
Qrcze, własnie wróciliśmy z Tymkiem ze spaceru. Niesamowicie zimno dzisiaj !
Zaraz wyciągam szalik nio i najważniejsze RĘKAWICZKI !!! I bez tych rzeczy więcej na spacer się nie wybiorę !!!
Brrrrrrrrrrr ... Z powodu tej pogody skróciliśmy spacer do godzinki :-(

syla polecam sie ;)
efuniu tak to juz jest z lekarzami... Sklaniam sie ku pomyslowi szanownego malzonka - i tu i tu! A jak bedziesz miala jeszcze jakies watpliwosci to i do 3 lekarza idz.

Jolik, ja jak wczoraj wyszłam na chwilę to dzisiaj poleciałam do sklepu po dodatkowy kocyk dla Natalki :) Zimno faktycznie. Szkoda, bo później zaczniemy na spacery wychodzić (chodzi mi o te 2 w 1). Ale wiecie co, ja zawsze lubiłam jkesień, zawsze jakieś miłe rzeczy się własnie jesienią zdarzały, a na tę czekam z jeszcze większym utęsknieniem :)

Magdusiek - tyle tylko, że dzisiejsza pogoda nie ma nic wspólnego z JESIENIĄ, to prawdziwa ZIMA !!! :-)

A jesień zawsze lubiałam bo wtedy można pójść na grzybki do lasu ... uwielbiam te wycieczki :-)

Pytanie do mam, ktorych mezowie brali 2tyg opieki nad malzonka po porodzie

Gdzie nalezy prosic o takie zwolnienie (szpital/ ginekolog prowadzacy ciaze)??? Czy te 2tygodnie musza sie rozpoczac od razu po porodzie czy mozna je wykorzystac przez caly okres maminego urlopu macierzynskiego???

Ewcia- mieszkam w wieżowcu i na szczęście mam windę :-) powiem szczerze nie wyobrażam sobie taszczenia tego wózka w górę i dół ...

Vertigo -o opieka należy "poprosić" swojego gina i wcale nie musi ona być od momentu porodu. Mój mąż opiekował się nami po tygodniu, wcześniej miał urlop :-) Szkoda tylko , że ta opieka tak krótko trwa :-)

reklama
Do góry