reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

hej laseczki....mam pytanko do rozdwojonych.......czy to ze mam skurcze nieregularne ale czeste i nie sa one bolesne moga swiadczyc o zblizajacym sie porodzie??? i w jakim czasie od tych skurczow moge spodziewac sie porodu??? nie wspomne juz o tym ze chcialabym aby moj junior urodzil sie akurat 17.10......bruch napina mi sie tak ze mam wrazenie ze zaraz eksploduje ;) jutro tak czy siak mam zamiar jechac do szpitala zeby mnie zbadali, bo boje sie ze z tych 2,5 cm rozwarcia zrobi sie 7 i juz mi nie zrobia zzo w razie czego.....co radzicie????

reklama
Witajcie kochane dziewczynki,

Chciałam serdecznie Wam podziękować za sms-ki i gratulacje. Zaraz opiszę mój poród w odpowiednim wątku a w innym wkleję dzisiejsze fotki Igusi. Specjalnie na tę okazję pożyczyłam aparat. ;)

Shady, chcę Ci powiedzieć, że ciężko jest określać kiedy można spodziewać się porodu. To zależy od organizmu. Ja od 20 września notowałam moje odczucia z każdego dnia i nocy. I miałam kilka przepowiadających akcji ale urodziłam dopiero 12 X. Tak więc to zależy. U Orzeszka skolei nie działo się nic i nagle szyjka się skróciła i szybko się zaczęło. Zwykle zaczyna się w najmniej przypuszczalnym czasie.

Trzymam kciuki za nierozdwojone oby szybciutko poszło i żebyście juz nie musiały długo wyczekiwać upragnionego dnia!!!

Shady ja też ciągle biegam do wc. Ale nie wiem czy to ma zwiazek bo tak sie dzieje od dłuższego czasu.
Syla czekamy na zdjecia i opis porodu. :)
Ja już powoli zbieram sie do spania. Jutro mam ktg ale juz przestaję wierzyć w to ze urodze w październiku...
a napewno nie przed terminem.
Dobranoc

Syla no wlasnie.....tym bardziej ze ja szyjki juz nie mam za to rozwarcie w srode bylo 2,5 cm.....wiec juz nic nie wiem....piernicze jutro jade do szpitala niech robia co chca

Witajcie
ja kolejną noc przespałam,
wieczorem miałam 2 lekkie skórczyki, ale nic poza tym,
zaraz idę się szykować i znowu jadę na KTG do warszawy,
a tak mi się nie chce...kurcze to wszystko mi się po nocach śni....
Syla Ingusia śliczna i widzę że barciszek też bardzo zadowolony z małej.

Witam Wszystkich!
Melduję sie jako nierozdwojona.
Mnie nad ranem mocniej zabolało po prawej stronie w dole brzucha ale od godziny spokój.
Syla Córeczka prześliczna :) Tak w ogóle to nie można sie napatrzeć na Wasze dzieciaczki :)
Lucky ja też dziś mam ktg ale dopiero wieczorem. Zobaczymy co będzie.
Teraz wyprawiam męża do pracy i chyba pójdę się jeszcze połozyć.
To na razie...

Witajcie, witajcie

Syla Igusia cudeńko! Tylko po kim ona ma takie czasrne włosy?? :)

Shady ja w sprawie oznak zbliżającego się porodu nie pomogę ;) Ale częstrze sikanie może oznaczać że dziecko "zeszło" niżej i uciska Ci na pęcherz, a to napewno oznacza przybliżenie porodu.

Ooo widzę, że Lindsay w końcu do nas dołączyła :) Witaj kochana! Najważniejsze, że już jesteś w domku i wszystko co złe za Tobą!!!

reklama
Do góry