reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

reklama
Cześć dziewczyny
Ja ciagle 2w1 ale puścili mnie do domu
Powiedzieli ze wykluczyli hypotrofie i kazali sobie iść ::)
Normalnie nie wiem co ze sobą zrobić.
Przeżyłam juz kroplówki z oksytocyną, i ciągle jestem pozamykana na 4 spusty.
Chyba dziś nie przebrnę przez to co napisałyście, może jutro nadrobię.

Efunia, Patka witajcie!! :D :D
Ja za chwilę zbieram sie do szpitala na zapis(pisałam o tym wcześniej). Skurczyki mam cały czas ale niezbyt mocne wiec nie wiadomo czy to już.......
Czekam tylko na męża tylko że dzwonił przed chwilą że stoi w korku(uroki Wa-wy ;D).
Mam nadzieję że niedługo bedzie.
Na razie jestem spokojna.... na razie.............. ;)

umieram ze strachu,,,,,,dzis bylam u gina i okazalo sie ze mam 2,5 cm rozwarcie, a przez giga obrzeki (ktorych ja nie widze) i wysokie cisnienie prawdopodobnie bede miala wywolywany porod brrr...strach sie bac ;)

Patka ale dobrze, ze jestes :) Ja dzisiaj wlasnie o Tobie duzo myslalam i zapomnialam zapytac na forum czy ktos ma od Ciebie wiesci....a Ty tutaj we wlasnej osobie. No i jak po tych kroplowkach?? bolalo Cie??

shady no i co Ci lekarz powiedzial ? 2.5 cm i co? a jak wygladalo do tej pory u Ciebie no i na kiedy planuje CI ten porod wywolywac. i jakie mialas to cisnienie....ja do tej pory mialam kolo 105/55 a ostatnio mialam 133/68 ale to nie jest wysokie cisnienie, tylkoopdwyzszone, ale nie mam obrzekow.

Dzięki Orzeszku za pamięć  :-*
Te kroplówki to u mnie dziwna sprawa.
Najpierw miałam test oksytocynowy i tego nie liczę, bo tylko miał wykazać jak reaguje maluszek na oksytocynkę.
Potem mnie dzień obserwowali (oczywiście pod ktg 2x dziennie, mierzenie tętna małego kilka razy dziennie itd)
Kolejnego dnia dali mi już oksytocynę.
No i zamiast iść na salę porodową to chichrałam sie z koleżanką na korytarzu. Jakieś skórcze miałam ale to jeszcze nie było to. Za to w nocy  ::) Uderzenia gorąca, nie mogłam spać a rano kompletne wykończenie.
Potem jeden dzień przerwy i znowu oksytocyna (wczoraj). No już mi nie było tak wesoło. Zaczęłam mieć skórcze i to już takie bolące. Ale potem w badaniu okazało się że moja szyjka ruszyła może gdzieś o pół cm, trochę sie rozluźniła i to na tyle.
Robili mi też USG i stwierdzili, że mały urósł przez tydzień około 250g, no i wykluczyli mi (hurra) hypotrofię. Nie wiedzą czemu ma takie krótkie kości udowe ale tego dowiemy się dopiero po urodzeniu (i to mnie martwi).
Teraz mam samoistne skórcze ale są nieregularne i nie takie silne.
No i puścili mnie do domu, bo do porodu (jak mówiła moja poożna już dawno) to ja się jeszcze nie nadaję.
Tylko dziś dzień po oksytocynie i jetem trochę dętka ::)

reklama
najsmieszniejsze jest to ze nic sie nie dzieje....mam te 2,5 cm i nic mnie nie boli, mam yulko wrazenie ucisku na krocze ....... a cisnienie mam kontrolowac i jesli bedzie powyzej 140/90 tak jak mialam dzis rano to mam natychmiast jechac do szpitala na wywolanie a jesli bedzie wszystko ok to i tak mnie poloza okolo 20-tego :(( ale ja nie chce, bronie sie rekami i nogami.....z tych nerwow cisnienie obecnie mam 120/80 hihihi....chyba za bardzo sie wystraszylam ze to juz tuz tuz ;) a obrzeki to dopiero mi stwierdzila pai doktor bo ja sama ich nie widzialam no poza palcami u rak....brrrr
shady no i co Ci lekarz powiedzial ? 2.5 cm i co? a jak wygladalo do tej pory u Ciebie no i na kiedy planuje CI ten porod wywolywac. i jakie mialas to cisnienie....ja do tej pory mialam kolo 105/55 a ostatnio mialam 133/68 ale to nie jest wysokie cisnienie, tylkoopdwyzszone, ale nie mam obrzekow.

Do góry