reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

Z doświadczeń moich koleżanek - z rozwarciem można długo chodzić.... Nawet z rozwarciem na 3 palcve - moja koleżanka nie dość, że długo chodziła to jeszcze zaliczyła wieczór panieński (nei własny), ślub i wesele...
Ja mam od póltora tygodnia na 1 palec i jakoś tego nie czuję...

reklama
KACHA TYJE SIE PRAWIE DO KONCA MOZE DWA OSTATNIE TYGODNIE WAGA STOI W MIEJSCU , ALE TO ZALEZY OD ORGANIZMU,JA NA PRZYKŁAD TERAZ MAM NAJWIEKSZY APETYT NA WSZYSTKO

Ja tam mam i rozwarcie i kłucie i bóle i ciągnienei, a porodu ajk nie było tak nie ma.
Jak mi lekarz powiedział o rozwarciu to aj dumnna pomyślałam, ze niedługo urodzę, a od tamtego czasu jutro miną 3 tyg.

Ale to nic pewnego, teraz nawet lekarz nie może powiedzieć mi czy urodzę do jutra, moze tak może nie.
Raczej on nie może tego przewidzieć, może jedynei przypuszczać, ale to tak średnio się sprawdza.
Choć pamiętaj, że możesz w każdej chwili rodzić, wszystko zależy od dzidzi, od tego keidy postanowi wyjść.

Kochane dziewczyny, bardzo dziękuję za życzenia z okazji rocznicy. :-*

Monique Strauss, jak jeszcze powiesz że braliście ślub 9 lat temu to padnę :laugh: W dniu kiedy my mieliśmy było piękne zaćmienie słońca..... :) 12 października 1996rok
No i oczywiście wszystkiego najlepszego dla Was, duże buziaki.

L4dY-bIrd , ja też od miesiąca chodzę z gotową szyjką do porodu i rozwarciem na palec plus skurcze i podobno miałam nie doczekać terminu a jest już po, hi, hi. No i u mnie to już druga ciąża więc teoretycznie powinno pójść szybciej. Nie jest to jednak regułą więc się nami do końca nie sugeruj. Możesz równie dobrze urodzić szybciutko. Bądź przygotowana ale bez paniki. Po prostu upajaj się ciążą. ;)

Kacha107 z tym tyciem to różnie bywa, ja zaczęłam dopiero w drugiej połowie przybierać na wadze, inne na początku, później się to normuje. Różnie to bywa, zależy od potrzeb organizmu no i dzidziolka. Nie przejmuj się natomiast że tak przybierasz na wadze, może po prostu potrzebujesz tego i tyle. Nie stosuj tylko zasady, że musisz jeść za dwoje, organizm sam wie ile potrzebuje.

Miałam Wam opowiedzieć o tej dziewczynie z poczekalni, a więc tak:
siedzę sobie na poczekalni i obok mnie jakaś dziewczyna i jakoś tak że zaczeła sie rozmowa, miała spory brzuszek myślałam, ze juz 9 miesiąc a była w 8.
Sądziłam że jest mamusią która pragnie swojego dziecka a to sie okazało inaczej.
Zaczeła mi gadać, ze to jej 3 dziecko.
Potem powiedziła, ze była u znajomego na kawie i mówił jej że mu się podoba, na początku nie wiedziałam o co chodzi, okazało sie że po tej kawie zaszła z nim w ciąże i ten gość kazał jej usunąć w 15 tyg.
Potem mówiła że to dziecko to kula u nogi i takie tam, że córkę urodziłą przez cc.
Ma synka 7 letniego i że się jej w ogóle nie słucha i nie chce uczyć i córkę która ma prawie 3 lata no i że jest sama,
dopiero wtedy zorientowałam sie o co chodziło z tą kawą.

reklama
Do góry