reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

hej laseczki....... ja na szczescie mam za soba przeziebienie, ktore bylo wybitnie upierdliwe, bo katar do pasa i bol gardla ale pare kropel Xylometazolinu, syropek pini i paracetamol zdzialalo cuda :) Ja podziwiam natomiast osoby, ktore stosuja homeopatie......na mnie ona nie dziala (pare razy probowalam), pewnie dlatego ze w nia nie wierze ;)

powiedzcie mi kiedy moge odczuwac skurcze przedporodowe bo u mnie idzie 37 tydzien i nic sie nie dzieje, a nie chce chodzic z kaldunkiem do listopada :(

reklama
*syla* pisze:
Magdusiek, dzięki za odpowiedź.
Można Tantum Verde? To super! Mam nawet w domu w aerozolu. Zaraz sobie zapodam. Stodal jest na kaszel, ja go na szczęście nie mam, ale też dobrze wiedzieć jakby co.
Jakbym nie była w ciąży to wziełabym 2 polopiryny, wygrzała się i git a tak to tylko modlitwa zostaje, żeby szybko przeszło. Nie dość, że człowiek i tak mało już sił ma na finiszu to jeszcze to. :) Kobiety ciężarne powinny być zwolnione z chorób :)

Uważajcie na siebie, żeby Was też nie dopadło, jakieś świństwo teraz panuje. To nie czas dla nas na chorowanie.
U mojego syna, wczoraj w klasie było tylko 9 osób.
syla właśnie w areozolu tantum verde jest polecane w ciąży! w tabletkach podobno nie bartdzo... że nie wspomnę o aspirynie, o której pisze kasia... ta jest podobno ABSOLUTNIE wykluczona..
więc czemu takie coś przepisują :(

az apap można...
w ogóle paracetamol.. i podobno ibuprofen, ale to jakieś nowe odkrycia, więc ja sobie ten ibuprofen daruje. za to apap żrę, bo często mnie głowa boli...
zresztą jak pocztałam ulotkę dopegytu - tego leku, który dostaję na nadciśnienie, to zdębiałam! działań niepożądanych cała strona. może uszkodzić płód, a jednak go stosują...

wrocilam ze soaceru, prawie 3 godzinki...jeszcze chodze chyba normalnie, nie jak kaczka, wiec kozystam, bo wyszlo piekne sloneczko i jest piekna zlota jesien :)

Syla, Anna grzejcie sie w lozkach, jak gardlo macie zapalone, to Tantum verde jak najbardziej, nie wazne czy plyn do plukania, czy aerozol czy tabletki do ssania-zadne nie szkodzi-na pewno :)
Aspiryny nie brac, ani polopiryny ale to juz tez napisaly dziewczyny :)wit.C i cieple napoje i duuuuzo napojow :)

Patkusia Trzymaj sie dzielnie, ja tez mysle, ze dzidzia jest drobniutka jak Ty, ale jak i lozysko juz tez dojzale, to dobrze, ze lekarz i polozna zajmuja sie Wami intensywnie....wiec to Ty teraz nastepna bedziesz ;)....no chyba, ze Karen juz walczy ;)

pytałam dziś duralex czy odczuwała jakieś symptomy zbliżającego się porodu... no bo przecież ona twierdziła, ze czeka do października  ;D a tu taki zonk.
mówiła, ze dzień wcześniej brzuch ją bolała trochę jak na okres, a rano jak spała to usłyszała jakby balon pękł i się wodą zalała...
także shady łączę się z tobą w bólu :) bo ja codziennie odczuwam lekkie "okresowe" bóle i tyle... czasem mi brzuch stwardnieje, ale to równie dobrze może być od gazów... i tyle...

Dzięki dziewuszki za wsparcie :-*
Jeszcze jestem, szlajam się po domu bez celu i nie wiem co mam ze sobą zrobić :-[
Współczucia chorowitki, mam pod bokiem kaszlącego, kichającego i w ogóle prądkującego męża i jak na niego patrzę to żal mi wszystkich chorych tego świata.
Tylko, że on wziął całą stertę leków, oczywiście + antybiotyk i jemu powoli odpuszcza.
Za godzinę mam znowu dzwonić do szpitala czy zwolniło się miejsce ::) Jezuuu to jeszcze tyle czasu ::) ::)

Patka to Ty rob wszystko, zeby Twoj mezus wyzdrowial, ale i trzymaj sie z daleka od pratkow, bo Tobie one sa zbedne.
Fajnie masz - przygotuj sie spkojnie na wielki dzien,ktory juz tak bliziutko u Ciebie :)

reklama
Noo Orzeszku doczekam, a teraz mam już zawirowania w okolicy żołądka, nawet w kibelku już byłam. Jakoś tak denerwować dziwnie się zaczęłam.
Pewnie skończy się tak, że będę denerwować się do jutra, bo np miejsce się nie zwolni ::)

Do góry