reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Anja Oliwka jest śliczna!! Jeszcze raz Gratulacje!!
Ja melduję sie jeszcze jako nierozdwojona.
Ale sie rozpisałyście dziewczyny. Dopiero nadrobiłam zaległosci od piatku.
W piatek byłam na Usg i lekarz stwierdził powiększone serduszko u dzidzi. Troche sie podłamałam i całą sobotę szukaliśmy kardiologa który mógłby nas przebadać ale niestety w sobote jak to w sobote nikt nieosiągalny.
Musimy sie uzbroić w cierpliwość i poczekać do poniedziałku. Cały czas mamy nadzieję ze to błąd w pomiarze. Tym bardziej że stwierdził nieposzerzone aortę i tętnicę. I ogólnie że wszystko ok.
Chcieliśmy też jeszcze raz zrobić usg żeby zweryfikować ale w szpitalach dyżury i nie ma lekarzy ktorzy sie tym zajmują :( .
Poza tym miałam robione ktg i jest wszystko ok.

Pozdrawiam wszystkie rozdwojone i nierozdwojone mamusie.

reklama
nie stresujcie się, na pewno wszystko będzie ok. Trzymam za to kciuki. Ja ostatnie usg miałam w 33tc i na tym koniec, ginka tylko co tydzień chce mnie widzieć ale skierowania na usg nie ma.

Pomóżcie strasznie mnie od czasu do czasu boli lewa strona brzucha a na dodatek zauważyłam mikroskopijne krwinki na wkładce.Co to może być.Ból okropny.

A to ma być śluzowate?Ciężko mi powiedzieć bo mam silne upławy po tabletkach które wkladam sobie po ściągnięciu pessara.Ale skąd ten ból?

Karen, silne upławy nie muszą być koniecznie po tabletkach. Ja ich nie biorę a też mam upławy bardzo silne i to już od dawna. Czop może wyglądać jak upławy zabarwione krwią. Skąd ból? Tak się często zaczyna - skurczami. Zadzwoń do swojego gina.

Mi w pierwszej ciąży wyszedł czop parę dni przed porodem i to wywoływanym ale często odchodzi jak już się zaczyna cała akcja albo w trakcie, jak zaczyna się rozwierać szyjka.

Specjalistką to ja nie jestem ale piszę ile wiem :)

reklama
Do góry