reklama
17 sierpnia o 21.48 przyszedł na świat Filip. 3750 i 57 cm. 10 pkt. Niestety rodziłam go na 2 razy. Pierwsze 12h naturalnie z pełnym rozwarciem. Niestety mam anomalię w budowie pipki i 5 osób starało się go wstawić w kanał ręcznie. Niestety maluch uderzał w kość główką. Po 12h zdecydowali o cc. Nie urodziłby się normalnie...
milejdi
Zaciekawiona BB
17 sierpnia o 21.48 przyszedł na świat Filip. 3750 i 57 cm. 10 pkt. Niestety rodziłam go na 2 razy. Pierwsze 12h naturalnie z pełnym rozwarciem. Niestety mam anomalię w budowie pipki i 5 osób starało się go wstawić w kanał ręcznie. Niestety maluch uderzał w kość główką. Po 12h zdecydowali o cc. Nie urodziłby się normalnie...
rowniez 17 sierpnia o godz 21.15 przyszedl na swiat moj synek Marcel poprzez cc. O godz 9 zostalam podlaczona pod oxy, skurcze bolesne przez 11 godz ale akcja nie postepowala, szyjka nie chciala sie otworzyc, rozwarcie na 2 male palce. O 20.45 zostalam przewieziona na sale operacyjna. synus wazy 4140 i mierzy 58 cm, 10 punktow
pamelcia100
Fanka BB :)
Wiadomośc od Miemie: Dziś o 18.08 po ok.12h urodziłam córcię-Liljanę ma 51cm i ważyła 3290 kg. Mała jest cudna, robi słodkie minki i kocham ją bardzo:-) do tego jest bardzo punktualna bo urodziła się w terminie z om. Poród był jak dla mnie długi (ok. 12h) ciężki, bolesny,nacinali mnie więc jestem obolała ale szczęsliwa. Gratulacje dla świeżo upieczonych mam i trzymam kciuki za oczekujące. Pozdrawiam Was ciepło:-)
M
milionka
Gość
Wiesci od pamelcia100. Dziś o 13.30 przyszla na świat moja corcia. Ma 54cm i 3700kg jest śliczna i zdrowa poród sn dosyć szybki udało się bez naciecia siedzimy teraz i placzemy z radości. Pozdrawiamy pamela i tomek
zuzia2012
Zaangażowana w BB
15 sierpnia o godzinie 3;15 urodziłam córeczkę zuzie..waga 3200 ..długa 56 cm...poród naturalny po odpłynięciu wód dostałam kroplówkę i w ciągu godziny...w szybkim lecz bolesnym porodem.urodziłam naturalnie moje największe marzenie...dziś ma zuzia 4 dzień.....moje szczęście śpi sobie teraz.... gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mamuś..i ich pociech...pozdrawiam wszystkie sierpnióweczki...a tym co jeszcze poród maja przed sobą..życzę szczęśliwego rozwiązania..:-)
LeRemi
Fanka BB :)
Dziewczynki no i mam swoja krolewne! 19.08 o godz 9.58 przyszla na swiat SN moja Olivka z waga 5200g!!!Porod kompletnie nie po mojej mysli, dosc szybki ale cholernie ciezki. Corcia jest ssakiem nieprzecietnym, od razu zalapala, teraz smacznie spi postekujac. Jest boskim pulpeciochem Jeszcze dzis wychodzimy raczej do domku.
reklama
Zostajemy na dłużej. U Fifiego zaczęła się pojawiać żółtaczka, ale też ma jakąś infekcję. Prawdopodobnie w czasie porodu, jak się wstawiał, opił się wód... Dostał dzisiaj dożylnie drugą dawkę antybiotyku, jutro pobranie krwi i zobaczymy co dalej. Opieprz dostaliśmy dzisiaj z M bo sami go umyliśmy a ile radości było, mały już uwielbia wodę! Leżymy teraz. Ja walczę z cyckami, bo nic nie leci, ale postanowiłam się nie stresować, jak będziemy w domu to i mleko będzie. Dostałam od rodziców Medelę Swinga, genialny laktator. Stymuluję surki co 2h, może się coś podzieje.
Blizna ciągnie, napuchłam piekielnie.
Blizna ciągnie, napuchłam piekielnie.