reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści ze szpitala (watek bez komentarzy)

Witajcie. Dawno mnie tu nie było ;-) od 1 sierpnia leżałam w szpitalu, 13.08 na świat poprzez cesarskie cięcie przyszedł mój syn Sebastianek. 4270g, 57 cm i 10/10 pkt :-) Czujemy się bardzo dobrze i wczoraj wieczorem wróciliśmy do domu. 2012_08_16_zemlik_255_180.jpg

reklama
17 sierpnia o 21.48 przyszedł na świat Filip. 3750 i 57 cm. 10 pkt. Niestety rodziłam go na 2 razy. Pierwsze 12h naturalnie z pełnym rozwarciem. Niestety mam anomalię w budowie pipki i 5 osób starało się go wstawić w kanał ręcznie. Niestety maluch uderzał w kość główką. Po 12h zdecydowali o cc. Nie urodziłby się normalnie...

17 sierpnia o 21.48 przyszedł na świat Filip. 3750 i 57 cm. 10 pkt. Niestety rodziłam go na 2 razy. Pierwsze 12h naturalnie z pełnym rozwarciem. Niestety mam anomalię w budowie pipki i 5 osób starało się go wstawić w kanał ręcznie. Niestety maluch uderzał w kość główką. Po 12h zdecydowali o cc. Nie urodziłby się normalnie...

rowniez 17 sierpnia o godz 21.15 przyszedl na swiat moj synek Marcel poprzez cc. O godz 9 zostalam podlaczona pod oxy, skurcze bolesne przez 11 godz ale akcja nie postepowala, szyjka nie chciala sie otworzyc, rozwarcie na 2 male palce. O 20.45 zostalam przewieziona na sale operacyjna. synus wazy 4140 i mierzy 58 cm, 10 punktow

Wiadomośc od Miemie: Dziś o 18.08 po ok.12h urodziłam córcię-Liljanę ma 51cm i ważyła 3290 kg. Mała jest cudna, robi słodkie minki i kocham ją bardzo:-) do tego jest bardzo punktualna bo urodziła się w terminie z om. Poród był jak dla mnie długi (ok. 12h) ciężki, bolesny,nacinali mnie więc jestem obolała ale szczęsliwa. Gratulacje dla świeżo upieczonych mam i trzymam kciuki za oczekujące. Pozdrawiam Was ciepło:-)

15 sierpnia o godzinie 3;15 urodziłam córeczkę zuzie..waga 3200 ..długa 56 cm...poród naturalny po odpłynięciu wód dostałam kroplówkę i w ciągu godziny...w szybkim lecz bolesnym porodem.urodziłam naturalnie moje największe marzenie...dziś ma zuzia 4 dzień.....100_1819.jpg100_1888.jpg100_1926.jpgmoje szczęście śpi sobie teraz.... gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mamuś..i ich pociech...pozdrawiam wszystkie sierpnióweczki...a tym co jeszcze poród maja przed sobą..życzę szczęśliwego rozwiązania..:-)

Dziewczynki no i mam swoja krolewne! 19.08 o godz 9.58 przyszla na swiat SN moja Olivka z waga 5200g!!!Porod kompletnie nie po mojej mysli, dosc szybki ale cholernie ciezki. Corcia jest ssakiem nieprzecietnym, od razu zalapala, teraz smacznie spi postekujac. Jest boskim pulpeciochem:D Jeszcze dzis wychodzimy raczej do domku.

reklama
Zostajemy na dłużej. U Fifiego zaczęła się pojawiać żółtaczka, ale też ma jakąś infekcję. Prawdopodobnie w czasie porodu, jak się wstawiał, opił się wód... Dostał dzisiaj dożylnie drugą dawkę antybiotyku, jutro pobranie krwi i zobaczymy co dalej. Opieprz dostaliśmy dzisiaj z M bo sami go umyliśmy ;) a ile radości było, mały już uwielbia wodę! Leżymy teraz. Ja walczę z cyckami, bo nic nie leci, ale postanowiłam się nie stresować, jak będziemy w domu to i mleko będzie. Dostałam od rodziców Medelę Swinga, genialny laktator. Stymuluję surki co 2h, może się coś podzieje.
Blizna ciągnie, napuchłam piekielnie.

Do góry