reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Śluz z krwią 39tc

moj pierwszy indykowany trwal 22 godziny, parte 55 minut, drugi poród 4 godziny, z czego parte 2 minuty. Niby tak rychły poród nie jest dobry dla dziecka z punktu widzenia fizjoterapeutów ale jestem wdzieczna, ze poszło tak szybko 😂
Mój trzeci to godzina od 1 skurczu... Na ostatni moment w szpitalu i rzeczywiście, też słyszałam, że takie szybkie akcje to ani dla dziecka ani dla matki nie są dobre. Córka nawet nie miała porządnie główki zniekształconej w ten taki stożek na czubju, tylko okrąglutka, bo tak szybko wyskoczyła....
Przy tym porodzie czop zaczął odchodzić w niedzielę, a urodziłam w nocy z wtorku na środę 😉

reklama
Mój trzeci to godzina od 1 skurczu... Na ostatni moment w szpitalu i rzeczywiście, też słyszałam, że takie szybkie akcje to ani dla dziecka ani dla matki nie są dobre. Córka nawet nie miała porządnie główki zniekształconej w ten taki stożek na czubju, tylko okrąglutka, bo tak szybko wyskoczyła....
Przy tym porodzie czop zaczął odchodzić w niedzielę, a urodziłam w nocy z wtorku na środę 😉
U mnie poród był indukowany, ale tak samo, 1,5h od pierwszego skurczu i córka była już na zewnątrz 🙈 tez nawet nie miała zniekształconej główki. Pierwszy poród.
Autorko, powodzenia 💕 Szybkiego i bezpiecznego porodu!

U mnie dokładnie tak samo od dwóch dni ból brzucha, pleców, taki stłumiony ból. I jak się akcja rozkreciła? W miarę szybko?

To moj drugi porod wiec samo bycie na sali porodowej to godzina. Parte bardzo szybkie i na partych przebijala mi pecherz plodowy.
Takie cmienie i pozniej jakies delikatne skurcze to przespalam. Jeszcze wiem ze wzielam prysznic i sie przebralam w pizamke i hops do lozka. Tyle ze u mnie wszystko odbywalo sie na patologii ciazy wiec daleko na porodowke tez nie mialam. Pocieszam bo mowia ze kazde kolejne wychodzi szybciej :-) moj pierwszy porod to 6h i 40min partych. Drugi godzina intensywnych skurczow i 5 min partych. Zycze Ci szybkiego rozwiazania :-)

Ale mnie pocieszyłyście, mam nadzieję że i u mnie tym razem pójdzie szybciej, zwlaszcza, że rodzilam w lutym 2023, może to też ma jakiś wpływ. Dziękuję Wam bardzo 🤘🤘🤘

reklama
Oby, bo już mam dosyć, w pierwszej ciąży po prostu się zaczęło bez żadnych znaków. Teraz jest inaczej. Może sobie wykrakałam 22 kwietnia bo od miesiąca ta data za mną chodzi. A termin na 28.
Ja mam termin na 29 i nie wiem czy mi ten czop odpadł ale dzisiaj mam takie lekkie plamienia brązowe czy to może być czop czy co? Nie mam pojęcia, pierwsza moja ciąża 🤔
Daj znać co tam i jak się rozkręca, może i mi się coś zadzieje w podobnym czasie😅 powodzenia ✊

Do góry