reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści ze szpitala (smsy i inne takie;) )

sms od Vill
hey cpr ok, ale zostajemy do jutra
na kąpielach z powodu rumienia
poza tym mamy sie świetnie
uczymy sie cycac
Rafałek bywa nieco leniwy ale
głod uczy go ilnosci
a co tam na bb- zoatały jeszcez jakies marcowe brzuszki?
no i ogromnie ciekawa co tam u Tuni naszej?
serdeczne pozrowienia i buziaki dla wszystkich cio c
mam i maluchow vill

reklama
od Vill
I siedzimy dalej
Beda badać Rafała kardiolagicznie i rtg płuc
bo mruczy
zamieszanie wokoł tego trwa od 3 dni-
niewane przebadaja go dokładnir i przynajmniej bedzie człowiek spokojny
ze wszystko w najlepszym porzadku. bo przeciez nie inaczej.
przy okazji powtórka marfo i cpr
no i waza go codziennie do wypisu C
wiec wiadomo ze ładnie przybieramy na wadze chodź jedzenie nie odbywa sie całkiem bez kopotow
pozdrowienia dla wszystkich

Piszę, bo wylądowałyśmy z Lenką w szpitalu. Ma podejrzenie zapalenia płuc! Jesteśmy po rtg i dostaje 1 dawkę kroplówki. Na razie jestem w kompletnym dole i siedzę i ryczę. Jak się ogarnę to napiszę. Trzymajcie kciuki proszę!

Jak obiecałam dam znac jak cos ruszy...jestem w szpitalu gdzie sprawdzą czy to juz.(wiecie ze tu odsyłają za szybko ) Mam bolesne skurcze, zobaczymy. Dam znac

Mam skurcze co 5 minut, mega bolesne 45-60 sekund a rozwarcie niby na 1 cm Szyjka 2 cm i mam wracać do domu. Mam tu znowu wrócić jak będą co 3 minuty PRZEZ 3 GODZINY. jestem zalamana

sms od vill
ogólnie zostajemy tutaj Tydzień
bo hoduja jakąś bakterie z maczu Rafałka
dostanie antybiotyk-
boleje nad tym ze taka malizna bedzie miała wbijamy wenflon
no ale przetrwamy i bedzie dobrze
poza tym zbadali go wzdłuz i wszerz i tu jest wszystko dobrze
serce, płuca, krew ok
karmienie idzie całkiem gładko
nadal przybieramypozdrawiam serdecznie wszystkich

Hej ja już w szpitalu leze na przedporodowej. Zaraz uznowu KTG a potem zrobią mi test na oksytocyne. Jutro decyzja czy idę na patologie i czekamy czy robią cesarke. Boję sie masakrycznie. Jestem sama w ciemnej sali i nie wiem co mnie czeka jutro. Trzymajcie kciuki. Mam telefon.z.netem więc postaram się pisać na biezaco

Hej..jeszcze w dwupaku ale mam nadzieję ze niedługo.. słuchajcie przeżyłam dzis koszmar.. od rana skurcze co 8 minut ale wporzadku..potem co 7 tak samo.. wtedy ok 5 i to trwało od 11..jednak same skurcze z godziny na godzinę wzrastały...zaczelo byc ciężko ..o 13 dali mi przeciwbólowy i na oddział ..do 18 bol sie nasilal..podali gaz ale zupełnie mi nie służyl..skurcze zaczęły byc nie do zniesienia.. nie mogłam wytrzymać i ze skurczu na skurcz darlam sie na caly odzdzial ..wkońcu badanie i ..1 cm.. koszmar zalamka ..bol sie nasilal i skurcze co 3 minuty..wylam polprzytomna.. i niestety lub stety przywieźli mnie na porodowke z tym 1 cm po epidural ;( ostatnie minuty bol był nie do opisania.. ale wkońcu wracam do życia .. niedługo chyba przebija wody i zobaczymy jak pojdzie.. juz jestem wyczerpana nie wiem co by bylo gdyby mi nie dali epi -wkońcu normalnie od 4 cm.. no nic dam znac. Opieka teraz fantastyczna

reklama
U nas bez większych zmian. O 1 przebili mi wody o 4 zbadali i wyszły 3 cm. Teraz podają kroplówkę na przyspieszenie akcji. Dobrze ze mam epidural. Raz dostałam dawkę troche za późno i Pol godziny znowu sie zwijalam. Za kilka godzin zbadają znowu jaki jest postęp. Dzięki dziewczyny za kciuki...trzymajcie dalej;)

Do góry