reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści z wizyt

reklama
Moje prenatalne dzis wyszly prawidlowo. dzidzia ma 63mm, odpowiada 12+5, glowka w normie wielkoscia jak z OM 13+1.
serduszko 160u/min w koncu moglam uslyszec!! :)
pecherzyk ciazowy: owalny , NT: 2,2
zarys tułowia: prawidlowy, kosc nosowa: widoczna. Termin porodu 21 kwietnia.
obraz "motyla" mózgu prawidlowy, powloki jamy brzusznej ciagle, cewa nerwowa szczelna, spektrum przeplywu przez zastawkę trojdzielna i przewod zylny - nie do oceny. no i tutaj musze wam powiedziec masa wzruszen byla. dzidzioł tak fikal krecil sie i skakal ze nie szlo go badac. musialam sie obkrecac, kaszlec prowokowac czorta malego.. Pani dr stwierdzila ze niezly skoczek zamieszkuje.
No i prawdopodobnie synek ale mowila zeby jeszcze spokojnie podchodzic do tego.
jestem zadowolona z badania Pani ladnie tlumaczyla, monitor swoj mialam nad glową i wszystko moglam sledzic.
zalaczam kilka fotek :)

Załączniki

• IMG_20181015_200934.jpg
    IMG_20181015_200934.jpg
    418,8 KB · Wyświetleń: 117
  • IMG_20181015_201158.jpg
    IMG_20181015_201158.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 113
  • IMG_20181015_201210.jpg
    IMG_20181015_201210.jpg
    425,1 KB · Wyświetleń: 122
  • IMG_20181015_201134.jpg
    IMG_20181015_201134.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 108
Fajnie by było, limit chłopców w kwietniu już wyczerpany :cool2:. Wiem, że najlepiej zdrowe i każda mama pokocha niezależnie od płci, ale czy marzy ci się córeczka albo synek? :rofl: Lub miałaś jakieś przeczucie?
Mnie się marzy jeszcze chłopczyk, ale znając życie pewnie będzie dziewczynka :p Najważniejsze, żeby było zdrowe!

Ja nadal czekam na wynik sanco i nie mogę się doczekać...

reklama
@delicious niestety ten limit na chłopców chyba się jeszcze nie wyczerpał.

Ja już po badaniach.
W usg wszystko prawidlowe. CRL 69.8 NT 1.8, kość nosowa jest, serduszko i przepływy prawidłowe. Wiek z OM 12t3d skorygowany wiek z USG 13t1d więc nowy termin porodu to 22.04.
Zmartwilamnie tylko ilość uderzeń serca na minutę. 149. Ale lekarz mówi że w normie i lepiej mniej niż za dużo.

Pappy ostatecznie nie robiłam. Bałam się jakiś dziwnych statystycznych wyników.

Maluch niestety nie chciał uczestniczyć w badaniu. Położył się na boku plecami do nas. Po wyciskaniu kaszleniu przywracaniu udał o się zrobić pomiary i nawet znaleźć siusiaka[emoji13]
Mój M. przeszczesliwy.

Do góry