reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Usg pierwszego trymestru

Bodajże od tego roku/ albo od czerwca ( nie pamiętam) prenatalne są na NFZ. Dostajesz skierowanie i możesz się umówić na nie gdzie chcesz.
Nie wiem czemu masz akurat do szpitala, może w twoim miejscu jest tylko w szpitalu robione? Chociaż wątpię.
Ja upatrzyłam sobie klinike niepłodności, koleżanka bardzo polecała jedną lekarkę i tam mam zamiar się umawiać.

reklama
Bodajże od tego roku/ albo od czerwca ( nie pamiętam) prenatalne są na NFZ. Dostajesz skierowanie i możesz się umówić na nie gdzie chcesz.
Nie wiem czemu masz akurat do szpitala, może w twoim miejscu jest tylko w szpitalu robione? Chociaż wątpię.
Ja upatrzyłam sobie klinike niepłodności, koleżanka bardzo polecała jedną lekarkę i tam mam zamiar się umawiać.
Od czerwca tego roku. :)

Mam skierowanie do szpitala w którym ten mój ginekolog też pracuje, ale wysyła mnie do konkretnego lekarza specjalisty, którego nazwisko podał na skierowaniu. Podejrzewam że to raczej będzie taka przychodnia przy szpitalna

Mam skierowanie do szpitala w którym ten mój ginekolog też pracuje, ale wysyła mnie do konkretnego lekarza specjalisty, którego nazwisko podał na skierowaniu. Podejrzewam że to raczej będzie taka przychodnia przy szpitalna

Wazne, zeby lekarz wykonujacy badane mial wyrobiony certyfikat FMF, czyli organizacji, ktora zajmuje sie medycyna plodu. Wtedy ma odpowiednie kwalifikacje do takich badan.
Na tej stronie sprawdzisz, czy lekarz tako certyfikat posiada:

Wazne, zeby lekarz wykonujacy badane mial wyrobiony certyfikat FMF, czyli organizacji, ktora zajmuje sie medycyna plodu. Wtedy ma odpowiednie kwalifikacje do takich badan.
Dziękuje za link, udało mi się znaleźć lekarza do którego mam się zapisać. Posiada ten certyfikat

Ostatnia edycja:
wydaje mi się że lekarz bez uprawnień nie może wykonać badań szczególnie że finansuje je NFZ i zapewne sprawdza to.

reklama
Do ginekologa chodzę prywatnie, na ostatniej wizycie dostałam skierowanie na usg I trymestru + test Pappa do szpitala. Czy skierowanie daje mi możliwość skorzystania z tych badań na NFZ?
Jak to u was wyglądało ?
Dziewczyny, zarówno usg jakby test Pappa będzie wykonany na NFZ.
Dziękuje za wszystkie podpowiedzi 🤗

Do góry