reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści z wizyt

Ja już po <3 Więc tak.... Wszystko gra. Dziecko według ostatniej miesiączki to 6+1,wedlug rozmiaru dzidziusia (7,4mm)to 6+4. Termin porodu na 18 kwietnia. Biło już serce
1f60d.png
Ok 140 uderzeń czyli tak jak powinno(oczywiscie bez słuchania, tylko oglądanie). Poszlam juz z wynikami moczu i morfologii. Krew ok. Byl zadowolony ze dużo badań już zrobiłam. Teraz mam mniej do robienia. Ale mocz zakażenie (ja zawsze coś nie tak z tym moczem mam wychodzi na badaniach) i dal antybiotyk jakiś do picia oczywiście specjalny w ciąży bezpieczny.
Na wycieczkę mam lecieć bez wahania. Ale dla spokoju dla mi numer do swojego kolegi żebym umówiła się na początku września (bo on ma urlop akurat) i on doradzi czy dalej jest ok żebym była spokojniejsza przed wylotem. I już się umówiłam
1f642.png
do tego innego 6 września a potem znów do niego 4 października i już zrobimy wtedy badania prenatalne.
Pozatym nie dawał luteiny, czy progesteronu. Mowi,ze na ta chwile wszystko jest dobrze. Dostam tylko recepte na te antybiotyk na zakazaenie moczu i napisał witaminy jakie poleca brać w ciązy.

Mam już kartę ciązy i pierwsze zdjęcie :)

Poza tym tak jak myslałam- dzidzius to prezent na 3 rocznice bycia razem. 18 lipca świętowaliśmy, a 18 kwietnia termin :D hihih Narzeczony mówi, że najlepszy prezent jaki mógł mi dać :D

reklama
No to faktycznie CC konieczne było i pewnie tym razem tez, nie ma co ryzykować własnym i dziecka zdrowiem
Dokładnie:) bezpieczeństwo najważniejsze.
Ja już po <3 Więc tak.... Wszystko gra. Dziecko według ostatniej miesiączki to 6+1,wedlug rozmiaru dzidziusia (7,4mm)to 6+4. Termin porodu na 18 kwietnia. Biło już serce
1f60d.png
Ok 140 uderzeń czyli tak jak powinno(oczywiscie bez słuchania, tylko oglądanie). Poszlam juz z wynikami moczu i morfologii. Krew ok. Byl zadowolony ze dużo badań już zrobiłam. Teraz mam mniej do robienia. Ale mocz zakażenie (ja zawsze coś nie tak z tym moczem mam wychodzi na badaniach) i dal antybiotyk jakiś do picia oczywiście specjalny w ciąży bezpieczny.
Na wycieczkę mam lecieć bez wahania. Ale dla spokoju dla mi numer do swojego kolegi żebym umówiła się na początku września (bo on ma urlop akurat) i on doradzi czy dalej jest ok żebym była spokojniejsza przed wylotem. I już się umówiłam
1f642.png
do tego innego 6 września a potem znów do niego 4 października i już zrobimy wtedy badania prenatalne.
Pozatym nie dawał luteiny, czy progesteronu. Mowi,ze na ta chwile wszystko jest dobrze. Dostam tylko recepte na te antybiotyk na zakazaenie moczu i napisał witaminy jakie poleca brać w ciązy.

Poza tym tak jak myslałam- dzidzius to prezent na 3 rocznice bycia razem. 18 lipca świętowaliśmy, a 18 kwietnia termin :D hihih Narzeczony mówi, że najlepszy prezent jaki mógł mi dać :D
Cudnie! Mamy ten sam termin porodu :)

1f60d.png
1f642.png

Super wieści bardzo się cieszę że wszystko jest dobrze gratuluję serduszka [emoji7][emoji11]

1 wizyta zaliczona 5t3 wszystko ok pecherzyk jest oraz echo zarodka na miejscu. Ale mdli mnie na całego
1f60d.png
1f642.png

Juz po wizycie, wychodzi 6 tydzien, serdusio bije, pecherzyk ladny, jestem przeszczesliwa:) tetno 112, powiedzial ze w porzadku. Mam brac progesteron, witaminy ciazowe, kwasy dha...co mnie zaskoczyło, myslalam ze od 2 trymestru, seksu zero, kolejna wizyta za 3 tygodnie. Termin porodu na 18 kwietnia. Pamietam ze w pierwszej ciazy mialam albo na 16, albo 18 wiec jesli uda mi sie ta ciaze donosic to przez planowane cc beda mialy dzieciaczki blisko siebie urodzinki. Najpierw pokroimy corce tort a potem mamusie hehe [emoji12]
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt i pięknych widoków na usg [emoji16] super że wszystko w porządku. Oby już u każdej z nas tak było.

Już jestem po wizycie . Z usg wychodzi równo 6 tyg. Serduszko już bilo. Mam przepisana luteine że względu na przebyte wczesniejsze poronienia. Dzidzia 4 mm ostatnio czyli 8 dni temu niecałe 1.7 mm ale na innym sprzęcie teraz na gorszym było. Mam nadzieję że wszystko będzie ok.

Już jestem po wizycie . Z usg wychodzi równo 6 tyg. Serduszko już bilo. Mam przepisana luteine że względu na przebyte wczesniejsze poronienia. Dzidzia 4 mm ostatnio czyli 8 dni temu niecałe 1.7 mm ale na innym sprzęcie teraz na gorszym było. Mam nadzieję że wszystko będzie ok.
Gratulacje!! Niesamowite jest to że taka maleńka kilkumilimetrowa istotka i już ma bijące serduszko!!! Na pewno będzie wszystko dobrze! Zaraz ja mam wizytę. Oby tak samo dobre informacje

reklama
Witam dziewczyny, jestem nowa na kwietniowkach :) mam na imie Gosia lat 26 jeszcze :p 1szą wizyte miałam we wtorek bo bolał mnie brzuch jak na okres, no i z mężem mieliśmy wyjechac do niemiec, wiec wolałam wiedzieć aby nie zwalniać sie z pracy. Był to według apki 4+6. Ale nic nie było widać, ide teraz we wtorek do lekarza i martwie sie czy bedzie cos widac. W poniedziałek beta 330.04 a w środę 934.90 :)

Do góry