reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści z wizyt

reklama
No ja niestety nie mam takich dobrych wieści [emoji17] ostatnio byłam na wizycie 5t4d. Był pęcherzyk 3mm. Dzisiaj 8t1d. Pęcherzyk 11mm i widoczne echo zarodka 4mm. Serduszko nie widoczne [emoji17] według wielkości zarodka wiek ciąży z usg to 6t1d czyli 2 tygodnie rozbieżności [emoji17] stwierdził że to trochę za duża rozbieżność. Dostałam luteine i mam przyjść 3 września i wtedy wszystko się rozstrzygnie. O ile wcześniej nic się nie wydarzy.... już sama nie wiem co myśleć. Wiem że owulacja musiała się przesunąć ale nie możliwe żeby aż o 2 tygodnie! Bo wtedy wyszlo by że test pozytywny wyszedł mi już 7 dni po owu. Chyba niemożliwe [emoji52]
Trzymam za Was kochana kciuki oby było dobrze. [emoji8]

Ja dzisiaj po pierwszej wizycie. Według OM jest 5+3. I co mnie zdziwiło było już widać bicie serduszka-bardzo wyraźne pulsowanie [emoji7] Ale może to przez to że mam zawsze bardzo wczesne owulacje.
Lekarz powiedział że jak najbardziej wszystko jest w porządku termin wstępnie wg miesiączki na 28.04.19 ( więc zostaje z wami) Ale pewnie się zmieni o kilka dni do przodu z biegiem czasu.
Ze względu na wywiad i wcześniejsze poronienie przepisał mi duphaston i widzimy się za 2 tygodnie. [emoji6]

A to nasze piątkowe USG :) Wtedy 8t1d
IMG_20180824_170852.jpg

Załączniki

• IMG_20180824_170852.jpg
    IMG_20180824_170852.jpg
    50,1 KB · Wyświetleń: 454
Zdjęcie robione tydzień temu na wizycie :-). Miałam delikatne plamienia, brudzenia i tak do końca nie wiadomo dlaczego, bo niczego niepokojącego pani doktor się nie doszukała. Na wszelki wypadek biorę Duphaston i kolejna wizyta 06.09
IMG_20180828_141115873.jpg

Załączniki

• IMG_20180828_141115873.jpg
    IMG_20180828_141115873.jpg
    267,3 KB · Wyświetleń: 414
Witam ponownie, wracam po kolejnej wizycie :) wyglada na 6w5d lekarz mówi ze o 3 dni za mały i mnie zmartwił czy oznaczenie 6w5d to już który tydzień? W aplikacji na tel pokazuje ze 7 ja tego nie umiem obliczać i marwi mnie ze taki mały :(

reklama
Dziękuje za odpowiedz :) rozumiem ze 6+5 to już 7 tydzień :) czyli się uspokoiłam trochę wszędzie wg obliczeń pokazuje mi ze 7 lub 8 tydzień wiec blisko

Do góry