reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści z wizyt

Ja już po <3 Więc tak.... Wszystko gra. Dziecko według ostatniej miesiączki to 6+1,wedlug rozmiaru dzidziusia (7,4mm)to 6+4. Termin porodu na 18 kwietnia. Biło już serce
1f60d.png
Ok 140 uderzeń czyli tak jak powinno(oczywiscie bez słuchania, tylko oglądanie). Poszlam juz z wynikami moczu i morfologii. Krew ok. Byl zadowolony ze dużo badań już zrobiłam. Teraz mam mniej do robienia. Ale mocz zakażenie (ja zawsze coś nie tak z tym moczem mam wychodzi na badaniach) i dal antybiotyk jakiś do picia oczywiście specjalny w ciąży bezpieczny.
Na wycieczkę mam lecieć bez wahania. Ale dla spokoju dla mi numer do swojego kolegi żebym umówiła się na początku września (bo on ma urlop akurat) i on doradzi czy dalej jest ok żebym była spokojniejsza przed wylotem. I już się umówiłam
1f642.png
do tego innego 6 września a potem znów do niego 4 października i już zrobimy wtedy badania prenatalne.
Pozatym nie dawał luteiny, czy progesteronu. Mowi,ze na ta chwile wszystko jest dobrze. Dostam tylko recepte na te antybiotyk na zakazaenie moczu i napisał witaminy jakie poleca brać w ciązy.

Mam już kartę ciązy i pierwsze zdjęcie :)

Poza tym tak jak myslałam- dzidzius to prezent na 3 rocznice bycia razem. 18 lipca świętowaliśmy, a 18 kwietnia termin :D hihih Narzeczony mówi, że najlepszy prezent jaki mógł mi dać :D

reklama
No to faktycznie CC konieczne było i pewnie tym razem tez, nie ma co ryzykować własnym i dziecka zdrowiem
Dokładnie:) bezpieczeństwo najważniejsze.
Ja już po <3 Więc tak.... Wszystko gra. Dziecko według ostatniej miesiączki to 6+1,wedlug rozmiaru dzidziusia (7,4mm)to 6+4. Termin porodu na 18 kwietnia. Biło już serce
1f60d.png
Ok 140 uderzeń czyli tak jak powinno(oczywiscie bez słuchania, tylko oglądanie). Poszlam juz z wynikami moczu i morfologii. Krew ok. Byl zadowolony ze dużo badań już zrobiłam. Teraz mam mniej do robienia. Ale mocz zakażenie (ja zawsze coś nie tak z tym moczem mam wychodzi na badaniach) i dal antybiotyk jakiś do picia oczywiście specjalny w ciąży bezpieczny.
Na wycieczkę mam lecieć bez wahania. Ale dla spokoju dla mi numer do swojego kolegi żebym umówiła się na początku września (bo on ma urlop akurat) i on doradzi czy dalej jest ok żebym była spokojniejsza przed wylotem. I już się umówiłam
1f642.png
do tego innego 6 września a potem znów do niego 4 października i już zrobimy wtedy badania prenatalne.
Pozatym nie dawał luteiny, czy progesteronu. Mowi,ze na ta chwile wszystko jest dobrze. Dostam tylko recepte na te antybiotyk na zakazaenie moczu i napisał witaminy jakie poleca brać w ciązy.

Poza tym tak jak myslałam- dzidzius to prezent na 3 rocznice bycia razem. 18 lipca świętowaliśmy, a 18 kwietnia termin :D hihih Narzeczony mówi, że najlepszy prezent jaki mógł mi dać :D
Cudnie! Mamy ten sam termin porodu :)

1f60d.png
1f642.png

Super wieści bardzo się cieszę że wszystko jest dobrze gratuluję serduszka [emoji7][emoji11]

1 wizyta zaliczona 5t3 wszystko ok pecherzyk jest oraz echo zarodka na miejscu. Ale mdli mnie na całego
1f60d.png
1f642.png

Juz po wizycie, wychodzi 6 tydzien, serdusio bije, pecherzyk ladny, jestem przeszczesliwa:) tetno 112, powiedzial ze w porzadku. Mam brac progesteron, witaminy ciazowe, kwasy dha...co mnie zaskoczyło, myslalam ze od 2 trymestru, seksu zero, kolejna wizyta za 3 tygodnie. Termin porodu na 18 kwietnia. Pamietam ze w pierwszej ciazy mialam albo na 16, albo 18 wiec jesli uda mi sie ta ciaze donosic to przez planowane cc beda mialy dzieciaczki blisko siebie urodzinki. Najpierw pokroimy corce tort a potem mamusie hehe [emoji12]
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt i pięknych widoków na usg [emoji16] super że wszystko w porządku. Oby już u każdej z nas tak było.

Już jestem po wizycie . Z usg wychodzi równo 6 tyg. Serduszko już bilo. Mam przepisana luteine że względu na przebyte wczesniejsze poronienia. Dzidzia 4 mm ostatnio czyli 8 dni temu niecałe 1.7 mm ale na innym sprzęcie teraz na gorszym było. Mam nadzieję że wszystko będzie ok.

Już jestem po wizycie . Z usg wychodzi równo 6 tyg. Serduszko już bilo. Mam przepisana luteine że względu na przebyte wczesniejsze poronienia. Dzidzia 4 mm ostatnio czyli 8 dni temu niecałe 1.7 mm ale na innym sprzęcie teraz na gorszym było. Mam nadzieję że wszystko będzie ok.
Gratulacje!! Niesamowite jest to że taka maleńka kilkumilimetrowa istotka i już ma bijące serduszko!!! Na pewno będzie wszystko dobrze! Zaraz ja mam wizytę. Oby tak samo dobre informacje

reklama
Witam dziewczyny, jestem nowa na kwietniowkach :) mam na imie Gosia lat 26 jeszcze :p 1szą wizyte miałam we wtorek bo bolał mnie brzuch jak na okres, no i z mężem mieliśmy wyjechac do niemiec, wiec wolałam wiedzieć aby nie zwalniać sie z pracy. Był to według apki 4+6. Ale nic nie było widać, ide teraz we wtorek do lekarza i martwie sie czy bedzie cos widac. W poniedziałek beta 330.04 a w środę 934.90 :)

Do góry