reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści z wizyt

U mnie tez wyniki wporzadku oprócz jednego hormonu, nie pamiętam nazwy, odpowiedzialny za dobre działanie łożyska i rozwój dziecka, mam zanizony dlatego bardziej będą to kontrolować.

reklama
to wylamuje się z szeregu - u mnie wsio idealne hehe ;)
Nawet hematokryt? U mnie zawsze trochę poniżej. I u przyjaciółki czy Szwagierki też. Czytałam, że tak w ciąży jest :p
"W ciąży dochodzi do zwiększenia objętości osocza oraz krwinek czerwonych. Jednak objętość osocza zwiększa się bardziej niż objętość erytrocytów, co wpływa na rozrzedzenie krwi. Mimo wzrostu liczby czerwonych krwinek sam hematokryt maleje w stosunku do tego sprzed ciąży. Wskaźnik hematokrytu u kobiet w ciąży obniża się do około 34-35%".

Nawet hematokryt? U mnie zawsze trochę poniżej. I u przyjaciółki czy Szwagierki też. Czytałam, że tak w ciąży jest :p
"W ciąży dochodzi do zwiększenia objętości osocza oraz krwinek czerwonych. Jednak objętość osocza zwiększa się bardziej niż objętość erytrocytów, co wpływa na rozrzedzenie krwi. Mimo wzrostu liczby czerwonych krwinek sam hematokryt maleje w stosunku do tego sprzed ciąży. Wskaźnik hematokrytu u kobiet w ciąży obniża się do około 34-35%".
U mnie jest 41% norma od 36-46. Zalapalam się :p

U mnie wszystko co związane z czerwonymi krwinkami jest później normy, ale ja od dziecka mam problemy z anemia.

reklama
dziewczyny
tydzień temu trafiłam do szpitala z bakteria w szyjce macicy i ostrym zapaleniem pęcherza
zostalo mi wtedy zrobione USG rutynowe
byłam wtedy w 18 tygodniu i 3 dniu
waga dziecka to 247g
czy to dobra waga czy za mala ??
od początku ciąży chudnę ze względu na przymusowa dietę w związku z moja choroba i boje sie ze dziecko będzie miało niedowage .

Do góry