reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści z wizyt

reklama
Jestem po wizycie. Badania prenatalnego to nie przypominalo. Konkretnie dowiedzialam sie tylko, ze bedzie dziewczynka, ma rece, nogi i glowe....i ze chyba wszystko dobrze. Zly humor pani doktor musiala przelac na mnie. Smutne, ze nawet prywatna wizyta tak wygladala. Dobrze, ze zapisalam sie 29 list. Na prawdziwe polowkowe, bo to ze chyba mam zdrowe dziecko pewnie by mnie meczylo do konca ciazy.

Jestem po wizycie. Badania prenatalnego to nie przypominalo. Konkretnie dowiedzialam sie tylko, ze bedzie dziewczynka, ma rece, nogi i glowe....i ze chyba wszystko dobrze. Zly humor pani doktor musiala przelac na mnie. Smutne, ze nawet prywatna wizyta tak wygladala. Dobrze, ze zapisalam sie 29 list. Na prawdziwe polowkowe, bo to ze chyba mam zdrowe dziecko pewnie by mnie meczylo do konca ciazy.
Ech.. może trzeba było zje**ć. Czasem to na nich działa. Fajnie że póki co z córką jest ok.
Ja dzisiaj byłam u dentysty i on odwrotnie bo się z milion razy pytał czy nie boli czy się dobrze czuję itd. Wszystko wytłumaczył i był delikatny.

Cześć, mam takie pytanie do Was. Czy pokarm w 5 miesiącu to coś normalnego ? Wiadomo, że to, co wypływa z piersi jest przezroczyste, a nie białe, jak mleko, ale i tak wydaje mi się to dziwne, a wizytę mam dopiero pod koniec miesiąca.

Hej dziewczyny, dawno nie pisałam, ale brakuje mi czasu.
Wczoraj byłam na wizycie.
Szyjka 4,8cm także ok. Łożysko nadal nisko przy ujściu szyjki. Mam się oszczędzać. Miałam plamienia w sobotę i mam brać luteine 2x1.
Maleństwo waży 170g. Bardzo ładnie rośnie, wszystkie narządy ok. Jeszcze dobrze nie było widać komór serca, więc zobaczymy dokładnie na połówkowych 5 grudnia.
No i najprawdopodobniej będzie drugi chłopak, więc powiększamy męskie kwietniowe grono.
Pozdrawiam.[emoji4]

Hej, ja już po wizycie. 17+1 i mój chlopiec z prenatalnych pozostał chłopcem
1f642.png
pięknie rozstawił nóżki i nie ma złudzeń do zmiany płci. Ogolnie wszyszystko ok, ale lekarz wykrył w głowie małą torbiel...oczywiscie kazał się nie martwić, mówi, że jesli wszystkie narzady są ok, maluch sie rozwija, ryzyko trisomii było bardzo malutkie (1:20000) to nie ma obaw...
Czytałam,że czesto sie wchłaniają. Ale jednak jakiś tam stres mały przez to mam;/
Kolejna wizyta, połowkowe za 4 tyg. Waży 203 gram
1f642.png
:)
Czy któraś z was spotkała się z czymś takim ?

A i jeszcze jedno - na wypisie z prenatalnych było napisane łożysko ściana tylna, a dzisiaj patrze na komentarzu pod usg : łożysko ścniana przednia.. Nic o tym nie mówil na głos, zoabcyzłam dopiero na tym druku w domu.. WTF ?!

reklama
Ja dziś też miałam wizytę u lekarza... wszystko jest ok ale malenstwo nie chciało nam pokazać kim jest. Skrzyżowało nóżki i koniec podglądania. Za jakieś 2 tyg ma polówkowe i może dzidzia będzie chciała się pokazać. Ale chyba chce nam zrobić niespodziankę...
Najważniejsze by było zdrowe.

Do góry