Mój Syn miał torbiel, może nadal ma, nie wiem. Kontrolowaliśmy i nie rosła, więc to najważniejsze.Hej, ja już po wizycie. 17+1 i mój chlopiec z prenatalnych pozostał chłopcempięknie rozstawił nóżki i nie ma złudzeń do zmiany płci. Ogolnie wszyszystko ok, ale lekarz wykrył w głowie małą torbiel...oczywiscie kazał się nie martwić, mówi, że jesli wszystkie narzady są ok, maluch sie rozwija, ryzyko trisomii było bardzo malutkie (1:20000) to nie ma obaw...
Czytałam,że czesto sie wchłaniają. Ale jednak jakiś tam stres mały przez to mam;/
Kolejna wizyta, połowkowe za 4 tyg. Waży 203 gram
Czy któraś z was spotkała się z czymś takim ?
A i jeszcze jedno - na wypisie z prenatalnych było napisane łożysko ściana tylna, a dzisiaj patrze na komentarzu pod usg : łożysko ścniana przednia.. Nic o tym nie mówil na głos, zoabcyzłam dopiero na tym druku w domu.. WTF ?!
reklama
MartynaXI
Fanka BB :)
Hej, ja już po wizycie. 17+1 i mój chlopiec z prenatalnych pozostał chłopcempięknie rozstawił nóżki i nie ma złudzeń do zmiany płci. Ogolnie wszyszystko ok, ale lekarz wykrył w głowie małą torbiel...oczywiscie kazał się nie martwić, mówi, że jesli wszystkie narzady są ok, maluch sie rozwija, ryzyko trisomii było bardzo malutkie (1:20000) to nie ma obaw...
Czytałam,że czesto sie wchłaniają. Ale jednak jakiś tam stres mały przez to mam;/
Kolejna wizyta, połowkowe za 4 tyg. Waży 203 gram
Czy któraś z was spotkała się z czymś takim ?
A i jeszcze jedno - na wypisie z prenatalnych było napisane łożysko ściana tylna, a dzisiaj patrze na komentarzu pod usg : łożysko ścniana przednia.. Nic o tym nie mówil na głos, zoabcyzłam dopiero na tym druku w domu.. WTF ?!
Czyli nie jestem sama z tym łożyskiem moje zawędrowało wraz z podniesieniem się macicy z przodu ku tyłowi (bardziej z prawej strony). Nie przejmuj się, macica ciągle będzie się podnosić więc coś jeszcze może się zmienić. Najważniejsze, aby łożysko nie zagradzało wyjścia na świat
U nas to samo. Na prenatalnych miałam łożysko na ścianie tylnej, dzisiaj na przedniej. Mamy 17+6 i dzisiaj było 209 g i potwierdzony chłopiec!Czyli nie jestem sama z tym łożyskiem moje zawędrowało wraz z podniesieniem się macicy z przodu ku tyłowi (bardziej z prawej strony). Nie przejmuj się, macica ciągle będzie się podnosić więc coś jeszcze może się zmienić. Najważniejsze, aby łożysko nie zagradzało wyjścia na świat
Od 16tc ma prawo sie juz cos wydzielac.takze spokojnie bez obaw. W pierwszej ciazy szybko mialam teraz narazie spokoj. Staniki widzę czyste bez plamek więc narazir wkladki niepotrzebne.Cześć, mam takie pytanie do Was. Czy pokarm w 5 miesiącu to coś normalnego ? Wiadomo, że to, co wypływa z piersi jest przezroczyste, a nie białe, jak mleko, ale i tak wydaje mi się to dziwne, a wizytę mam dopiero pod koniec miesiąca.
MartynaXI
Chlopcy widzę coraz częściej slodziaki będą! W przypadku mojej i męża rodziny chlopcy do 6 roku życia mega grzeczni i spokojni, za to dziewczynki to szoguny oby miał charaketr po tatusiuU nas to samo. Na prenatalnych miałam łożysko na ścianie tylnej, dzisiaj na przedniej. Mamy 17+6 i dzisiaj było 209 g i potwierdzony chłopiec!
Morfologia w ciąży chyba nigdy nie jest idealna. Są wskaźniki typowo inne w ciąży. Ale leukocyty mam w normie, 8. Tylko z tego co słyszałam powyżej w ciąży też jest ok. Ale nie wiem ile. A robiłaś crp i ob? Mocz u mnie zawsze idealny.Dziewczyny, a jak wasze Wyniki morfologii i moczu? W normie czy poza? W moim przypadku lekarz jest zaniepokojony leukocytami - 16 tyś. żadnej infekcji nie widać, ani przeziębienia, ani zapalenia, a one z wizyty na wizytę rosną.
U mnie wyniki idealne. Przed ciaza nie mialam takich jak mam teraz.Dziewczyny, a jak wasze Wyniki morfologii i moczu? W normie czy poza? W moim przypadku lekarz jest zaniepokojony leukocytami - 16 tyś. żadnej infekcji nie widać, ani przeziębienia, ani zapalenia, a one z wizyty na wizytę rosną.
pisces
Mam zalecenie teraz zrobić. Wybrać się też do dentysty, ale byłam w czerwcu i było Ok i teraz też myślę, że będzie ok. Mój lekarz mówi że do 15 tyś jest jeszcze znośnie jak dla ciężarnej, ale powyżej to już go niepokoi.Morfologia w ciąży chyba nigdy nie jest idealna. Są wskaźniki typowo inne w ciąży. Ale leukocyty mam w normie, 8. Tylko z tego co słyszałam powyżej w ciąży też jest ok. Ale nie wiem ile. A robiłaś crp i ob? Mocz u mnie zawsze idealny.
reklama
Te wyniki mogą dużo wyjaśnić. Czasem na oko nie widać stanu zapalnego.Mam zalecenie teraz zrobić. Wybrać się też do dentysty, ale byłam w czerwcu i było Ok i teraz też myślę, że będzie ok. Mój lekarz mówi że do 15 tyś jest jeszcze znośnie jak dla ciężarnej, ale powyżej to już go niepokoi.