reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści z wizyt

Już po wizycie (16+6). Co do płci gin powiedziała że ewidentnego siusiaka nie widzi a miało skrzyżowane nóżki 2 tyg inny lekarz sugerował bardziej chłopaka więc nadzieja na dziewczynke jest :) mały/a chyba czulo co się świeci bo się tłukło już na korytarzu :))

Co do tych kluc w pochwie itp to nie jest to związane z szyjka bo przynajmniej u mnie jest długa i zmniejszyła mi się liczba bakterii w moczu do nielicznych i leukocytów :)
Pytałam równiez o kulkę która się wcześniej pojawiała w dole brzucha to mówiła że to dziecko tak moglo wypchać a niepokojące jest jak twardnieje macica ale calutka aż do pleców...
Czyli na płeć musisz czekać do polowkowych :) też mam klucia i mi mówił że macica plus dzidziek łożysko i reszta jest już duża i ciężka więc uciska. Dodatkowo mnie jajnik napierdziela jak nie wiem. Jak się brzuch zacznie podnosić powinna być ulga.

reklama
Czyli na płeć musisz czekać do polowkowych :) też mam klucia i mi mówił że macica plus dzidziek łożysko i reszta jest już duża i ciężka więc uciska. Dodatkowo mnie jajnik napierdziela jak nie wiem. Jak się brzuch zacznie podnosić powinna być ulga.
Ja z boku brzucha mam jeszcze ale to tak jakby kwestę pokarmowe bo to inny ból
Póki co ja z pęcherzem nie daje rady

Ja z boku brzucha mam jeszcze ale to tak jakby kwestę pokarmowe bo to inny ból
Póki co ja z pęcherzem nie daje rady
U mnie pęcherz nie najgorzej ale zaparcia chyba mnie wykoncza. Ciągle na suszonych sliwkach jadę. Nie zjem ich jeden dzień i już jest zastój. Zupełnie inaczej się czuję niż w pierwszej ciąży. Pierwszy trymestr był podobny a w drugim teraz jest o wiele gorzej...

U mnie pęcherz nie najgorzej ale zaparcia chyba mnie wykoncza. Ciągle na suszonych sliwkach jadę. Nie zjem ich jeden dzień i już jest zastój. Zupełnie inaczej się czuję niż w pierwszej ciąży. Pierwszy trymestr był podobny a w drugim teraz jest o wiele gorzej...
A bierzesz jakieś witaminy z zelazem? Bo ja też ostatnio miałam problem z zaparciami i moja dr mówiła że jeśli mam dobre wyniki morfologii to żeby zmienić narazie witaminy na takie bez żelaza bo ono może powodować problemy i rzeczywusicie teraz jest duzo lepiej.

A bierzesz jakieś witaminy z zelazem? Bo ja też ostatnio miałam problem z zaparciami i moja dr mówiła że jeśli mam dobre wyniki morfologii to żeby zmienić narazie witaminy na takie bez żelaza bo ono może powodować problemy i rzeczywusicie teraz jest duzo lepiej.
Biorę jakiś zestaw ale jutro sprawdzę czy z zelazem. Jeśli jest to odstawie tak jak Ty. Dzięki za pomysł :)

Ja biorę z zelazem witaminy bo jestem zawsze w morfo na pograniczu anemii, probowalam nadrobic w diecie, ale wyniki ani troche sie nie poprawily, chyba ze codziennie jadlabym watrobke (ble) czerwone mieso i duzo zielska... Problem pojawił się porządny raz. Myślałam że urodze... od tamtego czasu codziennie jem 2 kiwi albo 2 jabłka, w miseczce mam wysypane suszone owoce i podjadam je w ciągu dnia. Problemu póki co nie mam :)

reklama
Ja biorę z zelazem witaminy bo jestem zawsze w morfo na pograniczu anemii, probowalam nadrobic w diecie, ale wyniki ani troche sie nie poprawily, chyba ze codziennie jadlabym watrobke (ble) czerwone mieso i duzo zielska... Problem pojawił się porządny raz. Myślałam że urodze... od tamtego czasu codziennie jem 2 kiwi albo 2 jabłka, w miseczce mam wysypane suszone owoce i podjadam je w ciągu dnia. Problemu póki co nie mam :)

Wątróbki w ciąży niestety za bardzo nie wolno :( ja jestem od dziecka taka anemiczna, nic nie pomaga, ani leki, ani dieta, a teraz w ciąży to już w ogóle polecialo na łeb na szyje, zobaczymy co lekarka powie.

Do góry