reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści z wizyt

reklama
Nie. Na normalnie wizycie zawsze dostaje, ten doktor był wogole jakis dziwny. Ci3zko się z nim gadalo i mało informacji powiedział. Więcej sama na usg widzialam

kurcze, może podczepi pod te wyniki badań.. ale jednak to pamiątka którą każdy się chce pochwalić zaraz po badaniu.. rodzicom, lub na forum hehe

Po godzinie czekania USG wszystko w najlepszym porządku, przezierność 1,85, śliczny miseczek, serduszko pięknie bijące. Moje wyniki książkowe, poza toxoplazmozą, wynik dodatni. Dostałam skierowanie do poradni chorób zakaźnych na konsultację.zalaczam wynik może któraś z Was mi coś powie na ten temat

Załączniki

• 15379639741572449516334406063419.jpg
    15379639741572449516334406063419.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 98
Ostatnia edycja:
reklama
Po godzinie czekania USG wszystko w najlepszym porządku, przezierność 1,85, śliczny miseczek, serduszko pięknie bijące. Moje wyniki książkowe, poza toxoplazmozą, wynik dodatni. Ale teraz patrzę te wyniki, jest dodatni. Dostałam skierowanie do poradni chorób zakaźnych na konsultację.zalaczam wynik może któraś z Was mi coś powie na ten temat
IgG (-), IgM (+) – wynik oznacza albo niedawne zachorowanie na toksoplazmozę, albo świadczy o reakcji immunologicznej organizmu na jakieś zakażenie. Należy odbyć kontrolę po upływie trzech tygodni i jeśli wynik będzie taki sam, oznacza to, że kobieta nie choruje na toksoplazmozę i nie wymaga leczenia. Zalecana jest jednak kontrola po upływie trzech miesięcy.
Chyba nie musisz sie mocno przejmować, lekarz doradził co robić i będzie wszystko w porządku:) super ze dzidzia ma sie dobrze i rośnie zdrowo, gratulacje

Do góry