reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści z wizyt

Usg genetyczne. Wg aplikacji 12t6d wg usg 13t3d. Serduszko pięknie biło [emoji4] nasze małe cudo ma już ponad 7cm i machał rączką podczas usg a potem poszedł spać [emoji173] wg Pani Doktor wszystko jak najbardziej ok. Pytałam o test Pappa to stwierdziła, że nie widzi potrzeby, bo wszystko wygląda bardzo ładnie. Odstawiamy luteinę no chyba że bóle brzucha wrócą. Tak bardzo się bałam a teraz jestem taka szczęśliwa [emoji4]Zobacz załącznik 901192Zobacz załącznik 901195
Świetne wiesci, gratulacje!! :)

reklama
Po prenatlanych. Niby 11w2d , Pan d9ktor coś powiedział że 12 tydzień. Ogólnie ciężki gość do gadania , prawie nic nie powiedział ale badanie zrobił bardzo dokładnie. Wszytko jest ok , tylko przepuklina pepowinowa mówił że do 11w powinna się wchl9nac ,a mamy 12 i jest nadal, więc zawyzszy to prawdopodobieństwo na PAPPA . Ciężko była się coś dowiedzieć od niego o tym... Z tego co przeczytałam to myślę że jeszcze się wchłonie, jeżeli będzie na następnym ust to wtedy będę się martwić.

No i szok bo powiedział że prawdopodobnie dziewczynka :laugh2: nie wiedziałam że tak szybko powie, mam nadzieję że za bardzo się nie wkrece A potem się coś nie odmieni :rolleyes2:

Ostatnia edycja:
Po prenatlanych. Niby 11w2d , Pan d9ktor coś powiedział że 12 tydzień. Ogólnie ciężki gość do gadania , prawie nic nie powiedział ale badanie zrobił bardzo dokładnie. Wszytko jest ok , tylko przepuklina pepkowa mówił że do 11w powinna się wchl9nac ,a mamy 12 i jest nadal, więc zawyzszy to prawdopodobieństwo na PAPPA . Ciężko była się coś dowiedzieć od niego o tym... Z tego co przeczytałam to myślę że jeszcze się wchłonie, jeżeli będzie na następnym ust to wtedy będę się martwić.

No i szok bo powiedział że prawdopodobnie dziewczynka :laugh2: nie wiedziałam że tak szybko powie, mam nadzieję że za bardzo się nie wkrece A potem się coś nie odmieni :rolleyes2:
Ja mam prenatalne w środę, już się nie mogę doczekać

Po prenatlanych. Niby 11w2d , Pan d9ktor coś powiedział że 12 tydzień. Ogólnie ciężki gość do gadania , prawie nic nie powiedział ale badanie zrobił bardzo dokładnie. Wszytko jest ok , tylko przepuklina pepkowa mówił że do 11w powinna się wchl9nac ,a mamy 12 i jest nadal, więc zawyzszy to prawdopodobieństwo na PAPPA . Ciężko była się coś dowiedzieć od niego o tym... Z tego co przeczytałam to myślę że jeszcze się wchłonie, jeżeli będzie na następnym ust to wtedy będę się martwić.

Oby sie wchłonela ta przepuklina. Szkoda ze taki niekontaktowy ale miejmy nadzieję, ze sie dobrze zna. W pierwszej ciąży tez trafiłam na takiego... mruczal sam do siebie pod nosem zamiast mi opisac, co tam widzi.

napewno na kolejnym usg wszystko będzie już bez zarzutów. cieszę się że kolejna udana wizyta kwietniówek :)
jak tak czytam o tych waszych prenatalnych to aż czuję chwilowy ścisk żołądka i się nie mogę doczekać swojego. pojawia się nadzieja ze może mi też coś zdradzi co do płci.. moja koleżanka była u niego jakoś podobnie, to nie był pewien więc nie mówił. u mnie będzie 12t4d idę we wtorek, to jeszcze tydzień czasu, jajko zniosę do tego momentu!! :-p

Trzymam kciuki żeby ta przepuklina się wchlonela raz dwa. I super że już znacie płeć. Jeszcze za jakiś miesiąc ja potwierdzić i można ciuszki kompletowac :)

Trzymam kciuki żeby ta przepuklina się wchlonela raz dwa. I super że już znacie płeć. Jeszcze za jakiś miesiąc ja potwierdzić i można ciuszki kompletowac :)
Aż się uśmiechnęła na sama myśl... no tak powoli zaczniemy zakupowe szaleństwo... ależ ten czas leci dopiero ogladałysmy fotki testów ą teraz małe fasolki coraz bardziej przypominają człowieka... Jeszcze tylko święta i będziemy opisywać wieści z porodówki...[emoji12]

Jestem zadowolona po usg prenatalnym, lekarz tłumaczył wszystko, mówił bez przerwy przez cały czas trwania badania. Wyjaśniał co się mierzy, bada i po co - ja to wiem, ale mąż niekoniecznie, więc się dowiedział ;). My nie musieliśmy nic mówić, zadawać pytań, ponieważ lekarz był naprawdę konkretny i wyczerpująco opowiadał. Dziecko ma 6 cm, prawdopodobnie jest to córka, ale na tym etapie zdarzają się pomyłki, więc nie nakręcamy się. Pokazywał nam rączki, nóżki, kręgosłup, żołądek, pęcherz, serce. Prawie 160 uderzeń na minutę - musiałabym sprawdzić, bo nie pamiętam dokładnie czy 156 czy 159. Słyszeliśmy serduszko. Wyniki PAPPA będą za jakieś 2 tygodnie.
20180924_182940.jpg 20180924_183039.jpg

Załączniki

• 20180924_183039.jpg
    20180924_183039.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 121
  • 20180924_182940.jpg
    20180924_182940.jpg
    997 KB · Wyświetleń: 118
reklama
Jestem zadowolona po usg prenatalnym, lekarz tłumaczył wszystko, mówił bez przerwy przez cały czas trwania badania. Wyjaśniał co się mierzy, bada i po co - ja to wiem, ale mąż niekoniecznie, więc się dowiedział ;). My nie musieliśmy nic mówić, zadawać pytań, ponieważ lekarz był naprawdę konkretny i wyczerpująco opowiadał. Dziecko ma 6 cm, prawdopodobnie jest to córka, ale na tym etapie zdarzają się pomyłki, więc nie nakręcamy się. Pokazywał nam rączki, nóżki, kręgosłup, żołądek, pęcherz, serce. Prawie 160 uderzeń na minutę - musiałabym sprawdzić, bo nie pamiętam dokładnie czy 156 czy 159. Słyszeliśmy serduszko. Wyniki PAPPA będą za jakieś 2 tygodnie.
Zobacz załącznik 901374 Zobacz załącznik 901373
Wspaniałe wiadomości! Gratuluję. Jak patrzę na twoje małe cudo to nie mogę się doczekać swojego usg. :) mam nadzieję że też będę się mogła podzielić dobrymi wiadomościami ;)

Do góry