reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści z wizyt

Kamien z serca, wszystko dobrze. 6,77cm. Powiedziala, ze piekne dziecko, tak skakalo, ze ciezko bylo zdjecie zrobicZobacz załącznik 902012 :) i raczej uwaga uwaga dziewczynkaaaaa, ale to wiadomo ze moze sie jeszcze zmienic :) dzisiaj zasne spokojniej
Gratulacje
Kamien z serca, wszystko dobrze. 6,77cm. Powiedziala, ze piekne dziecko, tak skakalo, ze ciezko bylo zdjecie zrobicZobacz załącznik 902012 :) i raczej uwaga uwaga dziewczynkaaaaa, ale to wiadomo ze moze sie jeszcze zmienic :) dzisiaj zasne spokojniej
Gratulacje ja od początku mam przypisania, że chłopiec, ale się okaże

reklama
To teraz na spokojnie póki Miśka jeszcze chrapie.
Przed wejściem myślałam, że padnę z nerwów. Jak już zobaczyłam bobo i doktor zaczęła mówić, że to dobrze i to dobrze to ciśnienie opadło.
Dzidzia ma 64,4. Wychodzi 12+6. NT 1,3mm. Kręgosłup, serce, żołądek, wszystko w porządku. Rączki, nóżki są :) Bardzo ładne się ustawiło do pomiarów ;) W końcu czuję, że już niedługo będzie kolejne dziecko. Teraz już takie namacalne. A nasze mamy do końca nie miały pewności. Mama mówiła, że jak tylko się urodziliśmy to od razu sprawdzała czy wszystko jest na miejscu ;)

Załączniki

• 20180927_080553.jpg
    20180927_080553.jpg
    992,1 KB · Wyświetleń: 124
  • 20180927_080602.jpg
    20180927_080602.jpg
    974,9 KB · Wyświetleń: 116
Przed wejściem myślałam, że padnę z nerwów. Jak już zobaczyłam bobo i doktor zaczęła mówić, że to dobrze i to dobrze to ciśnienie opadło.
Dzidzia ma 64,4. Wychodzi 12+6. NT 1,3mm. Kręgosłup, serce, żołądek, wszystko w porządku. Rączki, nóżki są :) Bardzo ładne się ustawiło do pomiarów ;) W końcu czuję, że już niedługo będzie kolejne dziecko. Teraz już takie namacalne. A nasze mamy do końca nie miały pewności. Mama mówiła, że jak tylko się urodziliśmy to od razu sprawdzała czy wszystko jest na miejscu ;)
Ale super zdjęcie

Super! Swietne zdjecie...no przeslodkie.

Gratuluję wszystkim udanych badań prenatalnych. :)
U nas niestety nie jest tak wesoło :( Badania prenatalne w 12 tygodniu, maleństwo 50,2mm, na USG lekarz stwierdził że nie widzi kości nosowej, przezierność karkowa 1,7mm, rączki, nóżki, serduszko w porządku. Po badaniu nie kazał się martwić bo może dziecko będzie miało po prostu mały nosek. Po 5 dniach przyszły wyniki badań USG+krew. HCG 1,309 Mom, Pappa 0,795MoM, brak kości nosowej - UWAGI: zwiększone ryzyko trisomii 21 - ryzyko podstawowe 1:479, ryzyko skorygowane 1:119. Zalecane wykonanie badań inwazyjnych, ale dopiero w 15-16 tygodniu :( Nie wytrzymałabym tyle i tydzień później (w ten wtorek) zrobiłam test HARMONY oraz ponownie USG jest nosek, chrząstka, ale dalej nie widać kości nosowej. Teraz czas oczekiwania od 7-10 dni, tysiące myśli, zwariuje chyba przez ten czas :(
Czy któraś z dziewczyn ma podobne doświadczenia? Musiałam to z siebie wyrzucić.

U nas niestety nie jest tak wesoło :( Badania prenatalne w 12 tygodniu, maleństwo 50,2mm, na USG lekarz stwierdził że nie widzi kości nosowej, przezierność karkowa 1,7mm, rączki, nóżki, serduszko w porządku. Po badaniu nie kazał się martwić bo może dziecko będzie miało po prostu mały nosek. Po 5 dniach przyszły wyniki badań USG+krew. HCG 1,309 Mom, Pappa 0,795MoM, brak kości nosowej - UWAGI: zwiększone ryzyko trisomii 21 - ryzyko podstawowe 1:479, ryzyko skorygowane 1:119. Zalecane wykonanie badań inwazyjnych, ale dopiero w 15-16 tygodniu :( Nie wytrzymałabym tyle i tydzień później (w ten wtorek) zrobiłam test HARMONY oraz ponownie USG jest nosek, chrząstka, ale dalej nie widać kości nosowej. Teraz czas oczekiwania od 7-10 dni, tysiące myśli, zwariuje chyba przez ten czas :(
Po to tu jesteśmy żeby wspierać i wysłuchać:)
Przykro mi ze musisz sie denerwowac teraz. Dobrze ze moglas zrobić ten test harmony, pappa to tylko statystyki i jeszcze nic nie jest przesadzone. Trzymam kciuki za Twoje maleństwo, by było zdrowiutenkie

Kochana, dobrze ze zrobilas test Harmony. Czekanie najgorsze, ale wszystkie razem z Tobą zaciskamy kciuki. Wierzę, ze bedzie dobrze :* :*

Współczuję . W poprzedniej ciąży synek miał NT 4.6 ale PAPPA wyszło ok, jedyne co mogę Cię pocieszyć że jest naprawdę bardzo dużo przypadków gdzie te badania wychodzą kiepsko A dziecko rodzi się zdrowe, rozmawiałam wtedy o tym z położna. A dwa że wszystkie inne narządy A szczególnie serduszko jest zdrowe !

reklama
O tak jak lekarz zasugerował może być, że mały nosek. Np u nas jako że to NT było spore A wszystko inne ok, po prostu syn mógł być taki bardziej karczysty:) czekanie najgorsze :*

Do góry